Streep door Stadspark Live 2021

Vanwege de corona maatregelen kan de geplande editie van Stadspark Live in Groningen op 20 juni as. niet doorgaan. De organisatie Spot Groningen en Mojo lieten 21 april weten dat het festival naar volgend jaar te verplaatsen. Zojuist liet de organisatie via Facebook weten Stadspark Live volledig wordt afgelast: 

“Lieve allemaal,

Eind april waren we als organisatie genoodzaakt om Stadspark Live 2020 te verplaatsen naar volgend jaar, volgend op de maatregelen van de overheid om het coronavirus onder controle te krijgen.

Vandaag hebben we helaas moeten besluiten om Stadspark Live in zijn geheel af te gelasten. We willen jullie graag uitleggen waarom.

Stadspark Live is een nieuw festival in het Stadspark in Groningen, georganiseerd door SPOT Groningen en MOJO. Ondanks de succesvolle, uitverkochte eerste editie op 22 juni 2019 vereist ieder nieuw evenement -juist de eerste jaren- grote (financiële) investeringen. Er moet gebouwd worden aan een festival en het duurt enkele jaren voordat het evenement echt staat. Denk bijvoorbeeld aan aankleding, de logistiek, catering, artiesten. Ook voor de editie van 2020 waren we al vol in de voorbereiding.

Tijdens deze coronacrisis vangen we als organisatie grote klappen op. Het verbieden van grote concerten en evenementen deze zomer raakt ons niet alleen in ons DNA. We moeten ook goed kijken naar hoe wij de aankomende tijd doorkomen en daarbij weloverwogen keuzes maken, zeker als het gaat om investeren. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we de uitdagingen en risico’s van een evenement in opbouw zoals Stadspark Live op dit moment niet aan kunnen gaan. Omdat we jullie in deze tijd niet het verzorgde festival kunnen garanderen zoals jullie het vorig jaar hebben ervaren, gelasten we Stadspark Live in 2021 af.

Als de corona-rook is opgetrokken zullen we er alles aan doen om Stadspark Live een vervolg te geven. De eerste editie heeft ons gesterkt in het idee dat we echt een mooi evenement in Groningen hebben opgezet. Het feit dat jullie massaal naar Stadspark Live zijn gekomen is daar een mooie bevestiging van. Daarom zullen we achter de schermen blijven werken aan ons ideaal om van Stadspark Live een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Alle kaartkopers krijgen maandag 15 juni mail van Ticketmaster met alle details.

Heel veel liefs en hopelijk tot snel “

Wij hopen dat er voor 2022 mogelijkheden gevonden worden, want het was te lang geleden dat Groningen een mooi buitenfestival met grote namen had. Bekijk hier ons verslag van Stadspark Live 2019.

Foto: © Fotono Photography | All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *