Tips Lowlands 2022 – Zaterdag

Onze tips voor de zaterdag

Tip 1: Trek goede schoenen aan want wat is er weer veel te horen en te zien!
Met bands als The Kooks, Oscar and the Wolf en feestband Goldband op de grotere podia, om van afsluiter Arctic Monkeys nog maar te zwijgen!

Mocht het nou bij die laatste act te druk zijn voor je, dan kun je een mooie troostprijs scoren bij Lima, want daar speelt op dat moment La Brigade du Kif. Lekkere skapunkreggae uit de Cote d’Azur, kom maar door met die summervibes!

Een andere aanrader op datzelfde podium maar dan aan het begin van de dag is The Lathums. Energieke, positieve Britpop. Hun debuutalbum ‘ How beautiful life can be’ ligt sinds 2021 in de schappen. Daarna zou een wandeling naar de X-Ray niet verkeerd zijn om een plekje te bemachtigen bij Permanent Destruction: ‘ Pain against fear’.  Het is theater en het is muziek en eigenlijk onderdeel van een drieluik waarvan de eerste voorstelling in 2018 in Biddinghuizen te zien was. Met dreunende beats als basis zal deze act zeker de X- Ray niet misstaan.

Over beats gesproken, check Yussef Dayes: Een drum virtuoos; de drums zijn voor hem een manier om energie uit te wisselen. Hij laat de mensen dansen en bewegen, de energie die daarbij vrijkomt gaat rechtstreeks weer terug naar hem toe. Dat verklaart waarom deze man het liefst improviseert op het podium, geen één show zal hetzelfde zijn. Verwacht jazz, triphop, reggae, breakbeats, funk en een hoop energie.

Nieuwe trend in de muziekwereld: De slaapkamer/tiktok doorbrekers, maar ook hier een wijziging,  Aanvankelijk stond op India jxdn geprogrammeerd, maar hij moet verstek laten gaan. Zijn plek wordt ingenomen door de Ierse singer-songwriter n rapper Biig Piig, een perfect voorgerecht voor een heerlijke chille zomeravond, maar waar  stilstaan echt geen optie is. Op Lima tippen we Chloe Moriondo. Chloe valt onder de categorie Slaapkamerartiest maar heeft inmiddels al wel 2 albums op haar naam staan. Ingetogen liedjes die je doen wegdromen. Make way for the new generation!

 

Klik hier voor het blokkenschema

 

© Regine Pijning

 

Foto | Lowlands 2019 | © rezien | All Rights Reserved.