Tip Lowlands 2022 – Zondag

Op zondag gaan we zeker door tot in de kleine uurtjes!

 

De zondag van Lowlands is een om naar uit te kijken. Met afsluiter Stromae zal het zeker nog bommetje vol zijn tot aan het einde. De 2 alternatieven die we voor zijn tijdslot kunnen tippen, zijn Kills Birds en Minyo Crusaders. Kills Birds is een door punk en grunge geïnspireerde band uit LA, die ondanks zijn jonge bestaan van amper 3 jaar het toch al voor elkaar heeft weten te boxen door in het voorprogramma van de Foo Fighters te staan, respect! De energieke (lees stuiterende) frontvrouw zal X-Ray doen schudden!

Minyo Crusaders is hele andere koek. Het betreft hier een ode aan de oud Japanse werkliederen die door de jaren heen hun rauwheid verloren aan het theater. Dat moet weer anders dachten deze kruisvaarders. En dus brengen ze het Japanse genre min'yō terug naar zijn oude staat maar dan vermengd met andere volkse stijlen zoals Columbiaanse cumbia, salsa en afrobeat, dat beloofd een swingens optreden op Lima.

Mdou Moctar is een linkshandige gitaar virtuoos. Heerlijke vibes om een zwoele zondagavond mee in te luiden. Verwacht psychedelische klanken tot bezeten gitaarrock van deze man uit Niger. Wil je liever half aangeschoten de avond in? Ga dan naar Yard Act die op hetzelfde tijdstip speelt. Hij ziet er uit als je nerdy buurman op de hoek die elke ochtend met zijn bammetjes de bus pakt naar zijn kantoorbaan, maar zijn alter ego rockt het podium met dansbare nummers, satirische teksten en zwartgallige humor. Yard Act brengt lekkere avant-gardepop naar India.

Blijf daarna vooral hangen voor de Britse postpunkrock van Shame. Na hun succesvolle debuut in 2018 is hun tweede album potdomme net zo lekker, wellicht zelfs lekkerder. Kolkende menigte verzekerd.

Als laatste tippen we Amelie Lens die om 01.30 de Bravo volledig op zijn kop zal zetten. Deze Belgische techno grootheid staat al jaren de sterren van de hemel te draaien op Tomorrowland en verkoopt wereldwijd alle venues stijf uit.  Op zoek naar nog een goede stoot adrenaline.... 01.30 Bravo, the place to be!
 

Klik hier voor het blokkenschema

 

© Regine Pijning

 

Foto | Lowlands 2019 | © rezien | All Rights Reserved