Tips Lowlands 2022 – Vrijdag

Lowlands… hoe moest dat ook al weer?

 

Gelukkig begint deze eerste editie van Lowlands in drie jaar met een opfriscursus in Current, wat de locatie is voor  iteratuur, talkshows, etc. Onder leiding van Oscar Kocken en Daan Windhorst word je weer helemaal bijgespijkerd over de do’s & don’ts en overlevingsstrategieën in Lowlands Paradise. Met quizjes, powerpointpresentaties, sketches, muziek en verrassende gasten.

Wij van Catching Music zijn het festivalleven gelukkig nog niet verleerd en zullen ons vrijdag meteen gaan onderdompelen in een gevarieerd muzikaal programma. We rekenden erop  dat Lauren Sanderson  met controverse en ruige beats om 12.30 uur de Lima zou openen, alleen moet zij helaas verstek laten gaan. Iets minder uptempo maar zeker een aanrader is haar vervanger Florence Arman, die fijne indiepop ten gehore brengt.

Niet te lang blijven hangen want om 13.00 uur speelt Prins S en de Geit, omschreven als verrukkelijk maffe elektropopdisco, maar wij zien vooral uit naar hoe “Ik mis mijn kerk” klinkt, hun cover/parodie van Faithless nadat we deze vorig jaar tijdens het afgelaste LL weekend voor het eerst hoorden, toerend over de Veluwe, met weemoed in ons hart en heimwee naar ‘onze kerk Lowlands’. Als je de opfriscursus van 11.00 uur hebt gemist weten zij je met dit nummer nog wel een spoedcursusje te geven.

Nog een wijziging in het programma want ook Noah Cyrus, ja, de zus en dochter van, heeft laten weten niet te komen. Haar plek in de Heineken wordt ingenomen door Wet Leg, die ook zeker hoge ogen zal gooien is, want wie kent het catchy ‘Chaise Lounge’ niet? Het nummer waar de grote zaal van Paradiso één grote moshpit werd tijdens London Calling afgelopen mei. Eerlijk gezegd hadden ze graag wat later gezien dan 13.15 uur, maar aan de kant is dit ook wel dé act om een stage te openen.

Kamal. zou het Britse antwoord op Billie Eilish zijn. Multi instrumentalist, tijdens de lockdowns ontstonden zijn sfeervolle pareltjes in zijn slaapkamer, nu te omarmen in de hopelijk zwoele zon bij Lima. Lang dagdromen zal er voor ons echter niet bij zijn, want 20 minuten later speelt Joe and the Shitboys in X-ray. Chaos, punk, humor en energie - just the way we like it! Dit zou zo maar eens de festival verrassing van de dag kunnen worden.

Kom maar door! Wil je hierbij zijn dan zul je het Balkan skapunk feestje van Dubioza Kolektiv ervoor aan je voorbij moeten laten gaan.

PinkPantheress is BBC Radio 1 uitgeroepen tot winnaar van the Sound Of 2022-poll. Ze is pas een jaar bezig en maakt fijne tunes op drum ‘n bass. Deze jongedame mag de strijd aangaan met Balthazar die op hetzelfde tijdstip Alpha zal aandoen. Tot zover enkele highlights van de vrijdag van Lowlands. ‘s Avonds valt er genoeg te genieten, van Eefje de Visser tot Sam Fender tot Liam Gallagher en met als afsluiter The Opposites in Alpha. Dat is even heel wat anders dan bij de laatste Lowlands editie toen zij een Secret Show speelden in Sexyland!
Het dak van Alpha mag er af!

Klik hier voor het blokkenschema

 

© Regine Pijning

 

Foto: Lowlands 2019 | © Fotono Photography | All Rights Reserved