Stream of Passion in Dynamo, 08-09 2023

Meestal is er rook nodig uit machines, maar vandaag is het al een dampende zaal vanaf dat de deuren open gaan. Het is heet in Eindhoven en binnen in Dynamo is het al warm, maar zal het er nog heter aan toe gaan. Na lange tijd zien we vanavond de comeback van Stream of Passion, waarop fans al zo lang gewacht hebben. Het blijft schitterend te zien dat er zoveel nationaliteiten aanwezig zijn van overal op de wereld. Uiteraard zijn Nederland en Mexico - waar zangeres Marcela Bovio is geboren en getogen - de koplopers.
 
De tonen van ‘Monster’ worden ingezet. Toepasselijk omdat bij de laatste tour van Stream of Passion dit ook het openingsnummer was. Deze versie klinkt met echo's uit de speakers van Dynamo weer als vanouds. De zaal gaat los op de stevige gitaren, de synths en de lekkere beats van bas en drums en last but not least de betoverende stem van Marcela. De muzikanten genieten zichtbaar en hebben nog steeds de chemie die we van vroeger van ze kennen. Niet alleen met elkaar op het podium, waar zo nu en dan een lolletje wordt gedeeld, maar ook enorm met het publiek. Bassist Johan van Stratum zweept vaak het publiek op, al is dat niet eens écht nodig, want iedereen geniet van de energie die deze band elke keer weer geeft. Nou ja, behalve dan de gebruikelijke barpraters die niet eens kunnen genieten van de mooie Spaanse ballad ‘Nostalgia’. De rest van de zaal heeft kippenvel en kijkt ademloos naar toetsenist Jeffrey Revet en Marcela.
 
Gelukkig is het grootste deel van de set een stuk ruiger, waardoor publiek en band niet worden gestoord door praters en kan iedereen in de zaal al headbangend meezingen met de vele klassiekers die Stream of Passion al in het repertoire heeft. Ook aan alle aanwezige Mexicaanse fans is goed gedacht met de nodige (deels) Spaanse nummers. De band krijgt nog wel even een uitdaging te verwerken als tijdens een van de nummers het licht er mee ophoudt. Gelukkig staat het geluid er nog prima voor en blijft de band doorspelen al staat de lach duidelijk op hun gezicht. Het is mooi te zien hoe professioneel de band blijft doorspelen terwijl het publiek de lampjes op hun telefoon er maar bij pakt om het podium te belichten. Gelukkig komt aan het eind van het nummer het licht (onder luid applaus) weer tot leven. 
 
De show gaat helaas weer te snel voorbij. Gelukkig staat er morgen nog een show op de planning waar de grote fans nogmaals bij kunnen zijn om met passie te genieten van deze band. Het was echt een meer dan geslaagde avond die de comeback tot zeer succesvol bestempelt. Stream of Passion is terug! Al hadden we nog wat meer nummers van hun nieuwe EP willen horen (lees hier onze review van de EP), maar dat is een mooi excuus om het niet bij deze avond te houden.
 
© Daniël Nijveldt
 
 

Daniël Nijveldt
Recensent