Alice Cooper – Road

Alice Cooper – Road

 13 tracks

 Releasedatum: 25 augustus 2023

 

Eigenlijk behoeft de naam van deze artiest geen introductie, per slot van rekening timmert Alice Cooper al bijna 50 jaar als soloartiest aan de weg. Echt solo eigenlijk niet, omdat hij alweer sinds 2014 met een vaste bezetting zijn albums maakt. Zoals hij zelf ook vertelt is er ook geen reden om van een band die zo goed is af te stappen. Met titels als ‘I’m Alice’ en ‘Welcome tot he Show’ trapt het album gelijk al sterk af. De dikke beats en het stevige gitaarwerk komen weer ouderwets tot hun recht met de typische stem van Alice.

Het album heeft meer pit dan zijn vorige album, ‘Detroit Stories’, dat geschreven was als hulde aan zijn geboorteplaats. Producer Bob Ezrin heeft een waardig opvolger gemaakt, die wederom van een hoog niveau is. Op dit album komen de gitaren nog beter naar boven en maakt dat dit bijna voelt alsof je luistert naar een concert.

Het album heeft een duidelijk thema naar op tour gaan. Na de eerdergenoemde openingsnummers knalt het opvolgende ‘All Over the World’ alweer uit de speakers. Het Amerikaanse geluid is weer sterk aanwezig aangevuld met lekker jankende gitaren. Al zijn de nummers niet veel anders qua stijl en opzet, het album verveelt geen moment. Toch staat er nog wel een rustiger nummer op het album met de titel ‘Baby Please Don’t Go’. De vraag is alleen of dit geen buitenbeentje is. Maar overeind blijft dat het album sterk in elkaar is gezet en verder vol zit met catchy refreinen qua teksten en krachtige muziek. Met de bijna typische duur van net iets meer dan drie kwartier is dan bijna een einde gekomen aan de weg die het album heeft afgelegd.

Het album, of was het nou toch een concert, eindigt met gejuich. Toepasselijk tijdens het touren. “I believe in showing it off, and this is my way of doing so”, aldus Alice Cooper zelf over dit album, "We're always louder than hell, and we're harder than rock."

 

Tracklist

1.  I’m Alice

2. Welcome to the Show

3. All Over the World

4. Dead Don’t Dance

5. Go Away

6. White Line Frankenstein

7. Big Boots

8. Rules of the Road

9. The Big Goodbye

10. Road Rats Forever

11. Baby Please Don’t Go

12. 100 More Miles

13. Magic Bus

© Daniël Nijveldt