Streep door festivalseizoen….

Vorige week berichtten wij al dat na België ook Duitsland tot 1 september alle festivals had verboden en dat het ons zou verbazen als Nederland dit beleid niet zou volgen. Immers zijn de maatregelen die men daar getroffen heeft grotendeels nutteloos, omdat je er op kunt rekenen dat nog meer Duitsers en Belgen onze festivals zullen bezoeken.

De evenementen-, concert- en theatersector drongen al eerder aan op duidelijkheid van het kabinet, maar die hielden voet bij stuk over de datum waarop men hierover naar buiten zou treden.

Nou het hoge woord is eruit….. de huidige maatregelen die tot 1 juni voor evenementen, festivals, concerten en theatervoorstellingen waren uitgeroepen zijn inderdaad verlengd tot 1 september. Daarmee is een streep gezet door in ieder geval het festivalseizoen. Natuurlijk goed dat er nu duidelijkheid is en zoals gezegd hadden we niet anders verwacht, maar het wordt voor alle muziekliefhebbers een rare zomer.

Een mogelijk lichtpuntje is wel dat de maatregelen voor de concertzalen versoepeld lijken. Ze moeten nu t/m 19 mei gesloten zijn en of ze daarna open mogen zal nog worden beslist.

Vanzelfsprekend gaat onze sympathie uit naar iedere betrokkene die hierdoor geraakt wordt en we hopen dat niet nog meer bedrijven omvallen.

We roepen daarom op om reeds aangeschaft tickets te bewaren tot de volgende editie, of te kiezen voor een voucher wat je later kunt gebruiken voor een ander concert, festival of theatervoorstelling, de zogenoemde ‘Bewaar je ticket, geniet later regeling’  

 

Foto: © rezien | All Rights Reserved, Lowlands 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *