Nieuwe releases week 9, 2021

St. Vincent (foto) – Pay Your Way In Pain

Annie Clark oftewel St. Vincent is een Amerikaanse singer/songwriter die uit veel verschillende muzikale vaatjes tapt en daardoor lastig in te delen is binnen een bepaalde muziekstijl. Het ene nummer neemt je mee in de indiepop, terwijl het volgende nummer gewoon stevige rock is. Daarnaast hoor je duidelijke electropop invloeden. Feit is dat haar optredens altijd speciaal en heel energiek zijn, zoals de foto wel laat zien. Het nieuwe nummer ‘Pay Your Way in Pain’ start met een vrolijk pianodeuntje waarna het nummer overgaat in alternatieve rock, gecombineerd met een flinke dosis electropop en een bijzondere tekst, luister zelf maar…

Justin Bieber – Hold On

De Canadese zanger bracht op Valentijnsdag vorig jaar zijn laatste album ‘Changes’ uit en had een wereldtour in gedachte. Afijn, we weten dat dit er niet zat en voorlopig zit, maar hij heeft niet stil gezeten. Er verschenen een aantal  singles waarop hij samenwerkte met o.a. Ariana Grande, Chance The Rapper en Shawn Mendes. 19 maart is de release van zijn volgende album en in aanloop daartoe is nu de single ‘Hold On’ uitgekomen. Over het album zelf zegt het ‘gewezen’ tieneridool: “In a time when there’s so much wrong with this broken planet, we all crave healing – and justice – for humanity.” Hij gaat verder: “In creating this album, my goal is to make music that will provide comfort; to make songs that people can relate to, and connect to, so they feel less alone. Suffering, injustice and pain can leave people feeling helpless.” (Bron: Universal Music)

Bruno Mars, Anderson .Paak, Silk Sonic –

Een bijzondere samenwerking van twee grootheden mag je Silk Sonic wel noemen, want onder die naam hebben Bruno Mars en Anderson .Paak het album ‘An Evening With Silk Sonic’ opgenomen. Bruno Mars kent iedereen natuurlijk, maar Anderson .Paak behoeft misschien enige introductie. Wij zagen hem op o.a. Down The Rabbit Hole in 2018, waar hij trouwens in dat jaar wederom samen met zijn begeleidingsband ‘The Free Nationals’ ook op North Sea Jazz Festival stond. Tja..en als je op die festivals op mainstage kan spelen, heb je wel wat in je mars, heerlijke jazzy funk R&B. Over het album wat hij dus samen met Bruno Mars maakte is niet zo heel veel bekend, behalve dan dat nu de single ‘Leave The Door Open’ is uitgekomen. Het nummer zou het in de jaren ’70 prima doen als jaren  ‘schuifelnummer’, al is dat ver voor de tijd van beide mannen. We hopen in ieder geval dat het album ook lekkere uptempo nummers zal bevatten. Duidelijk is wel dat de excentrieke bassist Bootsy Collins ook te horen zal zijn.

Sons Of The East – On My Way

Eindelijk heeft het Australische ‘Sons Of The East’ weer een nieuwe single uitgebracht. De indiefolkband schurkt qua muziek een beetje tegen Mumford And Sons, maar is wat minder gelikt. Wij zagen ze in 2019 in stijf uitverkochte Q-Factory en het was echt een best feestje waarbij o.a. zanger Jack Rollins die de bar beklom en vanaf daar verder speelde. De mannen uit Sydney verdienen een veel groter publiek in Europa dan dat ze nu hebben, maar zijn in Australië uitermate populair…Oh met de clip is trouwens niks mis, al wakkert het wel behoorlijk het gemiste vakantiegevoel aan…

Kings Of Leon – When You See Yourself

In 2016 verscheen het laatste album van de Kings Of Leon, dus dat is best een tijdje terug. Nu kent iedereen zo’n beetje wel alle strubbelingen die de broers Caleb, Jared en Nathan Followill en hun neef Matthew Followill hebben gehad. Het leek er even op dat de vele familieruzies een definitieve breuk van de band tot gevolg had en dus is het niet vreemd dat het even duurde voordat het achtste album uitkwam. Naar verluid is ‘When You See Yourself’ zowaar zonder ruzie tot stand gekomen. Een fijn album met enkele ballads, maar de voorkeur gaat toch uit naar de uptempo nummers. Enige uitzondering is ‘WALLS’, een nummer waarmee je met een lekker biertje of wijntje lekker kunt ontspannen, al zou het ook prima passen bij een lange nachtelijk autorit.

Christine and the Queens – La vita nuova

Het Franse Christine and the Queens werd in 2016 razend populair met haar hit ‘Christine’ waarmee het succes van het album ‘Chaleur Humaine’ ingeluid werd. Heerlijke catchy electropop wat met geen oorwurm werd en bovendien zette ze live een gelikte show neer. Wij zagen haar op Lowlands 2015, in stromende regen op Best Kept Secret 2016 en in 2018 in AFAS Live!
Niet zo heel vaak weten Franstalige zangeressen succes in Nederland te boeken, maar Héloïse Létissier zoals de zangeres eigenlijk weet dat toch voor elkaar te krijgen. Natuurlijk zingt zij ook wat nummers in het Engels en dat is op het nieuwe ‘La vita nuova’ niet anders. Overigens is dit album meer een uitgebreide EP, want bestaat uit 8 nummers, waar twee nummers opnieuw opgenomen zijn in de St. Gemain Studio.

James Arthur – Medicine

James Arthur won in 2012 The X-factor in Engeland en is inmiddels een wereldster. In 2017 zagen wij hem nog op Pinkpop. Zijn grote doorbraak kwam in 2016 met de hit ‘Say You Won’t Let Go’, wat imiddels meer dan 1,6 miljard Spotify- en 1.2 miljard YouTube-streams heeft. Daarna heeft hij verschillende singles uitgebracht die voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk hoge noteringen in de hitlijsten haalden, al gaat bijna elke single dik over 400 miljoen streams. Toch lijkt Nederland niet echt warm te lopen voor James Arthur. Zo is zijn vorig jaar uitgekomen single ‘Train Wreck’ niet verder dan de tipparade gekomen en heeft allen met zijn grote hit in 2017 en 2018 in de Top 2000 gestaan. Wat dat aangaat doet Arthur het in België een stuk beter, met in totaal 12 noteringen in de Vlaamse Ultra top 50.

Son Mieux – Will

Het Nederlandse Son Mieux met frontman Camiel Meiresonne bracht in 2019 het eerste album uit en inmiddels is de Haagse band niet meer weg te denken van de Nederlandse festivals. De band was in 2015 3FM Serious Talent en maakte erg veel indruk op Noorderslag 2016. Wij zagen ze voor het laatst op Appelpop 2019, waar de band samen met het publiek er een tof feest van maakten. In januari kwam de single ‘1992’ uit en nu is dan ‘Will’ gelanceerd. Hierbij is voor het de single verdeeld in Part I en Part II. Omdat ‘1992’ in dezelfde playlist staat hebben we hebben het donkerbruine vermoeden dat er later dit jaar een EP verschijnt.
Part I duurt dik zes minuten met erg fijne trompetsolo’s en Part II lijkt met 3:21 min. een radio edit, maar is het niet. Oké, de melodie komt veel overeen maar de teksten verschillen wel degelijk.

© Irwan Notosoetarso

 

Foto | St. Vincent | Down The Rabbit Hole 2018 | © Fotono Photography | All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *