Nieuwe releases week 46

Vrijdag de 13e…. als je kijkt naar alle nieuwe releases is deze dag in de muziekwereld geen ongeluksdag gebleken. We hebben weer keuzes moeten maken, maar hebben van een aantal internationale-  en nationale artiesten fijne nieuwe muziek uitgezocht om uit te lichten.
 
Elton John – Elton: Jewel Box
 
We denken dat Elton John de meeste albums, zo’n 50 stuks, van iedereen heeft gemaakt. De inmiddels 73-jarige muziekgrootheid bracht zijn eerste album in 1969 uit en zijn laatste in 2017. Dus het werd wel weer eens tijd voor wat nieuws nietwaar… 
De nu verschenen ‘Elton: Jewel Box’ is een verzameling van zeldzaam werk, vroege demo’s en rariteiten uit 1965-1971 plus Elton’s persoonlijke favorieten. Het album wordt in diverse uitvoeringen verkocht,: dubbel CD, dubbel LP en een Limited Edition box bestaande uit 8 CD’s met in totaal 127 (!) nummers. Overigens staat die CD box ook op Spotify, maar de echte fan koopt natuurlijk dit collectors item.
 
 
 
 
Billie Eilish (foto) – Therefore I Am
 
Billie Eilish gaf op 24 oktober een spetterend livestream concert en verklapte daarin dat zij en haar broer FINNEAS hard werken aan een nieuw album. Februari 2021 verschijnt een documentaire van haar en we gokken dat kort daarna het nieuwe album zal verschijnen. ‘Therefore I Am’ is de eerste single die samen met de clip afgelopen donderdag uitkwam. De door Eilish zelf geregisseerde clip is opgenomen in het verlaten winkelcentrum Glendale Galleria shopping mall, waar zij als kind vele uren vertoefde. Overigens is de titel van de song een verwijzing naar de beroemde uitspraak van filosoof Descartes; ‘Corgito ergo sum’ (I think, therefore I am).
 
 
 
 
AC/DC – Power Up
 
Een maand geleden verscheen opeens de single ‘Shot In The Dark’ met de aankondiging dat 13 november het nieuwe album ‘Power Up’ zou verschijnen. Lekker rechttoe rechtaan gitaren en drums, zonder liflafjes of special effects, heerlijk AC/DC zoals we ze kennen!
 
 
 

 

Trixie Whitley – Lacuna

Trixie Whitley woont in België maar heeft Amerikaanse roots . Haar vader is niemand minder dan de muzikant Chris Whitley die in Manhattan ontdekt werd en naar België gehaald werd. Daar trouwde hij een Belgische, Trixie werd geboren en Chris leerde haar al op jonge leeftijd drummen.  Nadat de ouders van Trixie gescheiden waren, pendelde Trixie veelvuldig tussen België en en de VS en ontwikkelde een eigen muziekstijl die zich uit in met nummers met behoorlijke diepgang.
Wij hebben haar een aantal keren gezien en de shows komen echt binnen. Nu brengt Trixie een EP uit die weer heel kenmerkend is voor haar en die zeer zeker de moeite waard is om te luisteren.

 

 

 
Benee – Hey u x
 
Benee is een Nieuw Zeelandse zangeres die ongelofelijk hoog scoort op de streamingdiensten. Dat het haar voor de wind gaat blijkt uit de samenwerkingen die zij aangegaan is. Zo heeft Benee voor de onlangs verschenen single ‘Plain’ samengewerkt met Lily Allen en de Amerikaanse rapper Flo Milli. Met Grimes is ‘Sheesh’ tot stand gekomen. Tot nu toe zijn een aantal EP’s verschenen van Benee en vrijdag haar eerste volledige album.
 
 
 
 
Dan onze selectie van nieuw uitgebracht Nederlands werk:
 
EUT – Party Time
 
Twee weken geleden bracht de Amsterdamse band EUT de nieuwe single ‘Party Time’ uit en nu is de clip van dit lekkere vrolijke nummer daar.
 
 
 
Duncan Laurence – Small Town Boy
 
Het eerder aangekondigde debuutalbum van de Eurovisie Songfestival winnaar is een feit. Vrijdag verscheen ‘Small Town Boy’ met natuurlijk de winnende song uit 2019; ‘Arcade’.
 
 
 
Danny Vera – The New Now
 
Met een kleine op komst en een intelligente lockdown achter de rug is de opvolger van Danny Vera’s succesalbum ‘Pressure makes Diamonds’ een feit. Met ‘The New Now’ snijdt Vera een nieuw tijdperk in zijn leven aan, maar blijft daarbij vertrouwd klinken. Heerlijke laid-back plaat!
 
 
 
 
Douwe Bob – Hold On
 
Uit eigen ervaring weet Douwe Bob dat ouders van kinderen die gepest worden het erg zwaar hebben. Om hen een hart onder de riem te steken heeft hij ‘Hold On’ geschreven. Zijn reactie op de song besluit hij met: “Toen ik het had geschreven besefte ik me ineens ook hoe het voor mijn ouders moet zijn geweest omdat zij dit ook mee hebben moeten maken. Toch wil ik met dit liedje zeggen dat het beter wordt dus: Hou vol, oftewel ‘Hold On’”.
 
 
 
Eelke – I’m A Man
 
Medio september kondigden wij al de eerste single ‘Leech’ van deze Nederlandse artiest aan. Eelke studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam waarna nu de tweede single ‘I’m A Man’ uitgebracht is. Een lekker up-tempo nummer, met goede gitaarriffs. Beide nummers zullen ook op de EP verschijnen. We zijn benieuwd!
 
 
© Irwan Notosoetarso
 
 
Foto | Billie Eilish | Lowlands 2019 | © rezien | All Rights Reserved
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *