Nieuwe releases week 40, 2021

Robert Plant & Alisan Kraus - High And Lonesome

Als je Robert Plant zegt, denk je eerst aan Led Zeppelin want daarvan was hij tenslotte de zanger. Vervolgens denk je aan zijn grootste solohit 'Big Log' uit 1983. Ondanks dat hij veel muziek bleef maken werd het grote publiek niet meer bereikt, totdat hij ging samenwerken met zangeres Allison Kraus. Het album 'Raising Sand' wat in 2007 van dit duo verscheen werd wereldwijd door de recensenten de hemel in geprezen. Ook solo bleef de inmiddels 73 jarige Robert Plant albums uitbrengen en het laatste album 'Carry Fire' dateert uit 2017.
Afgelopen week verscheen de nieuwe singel 'High And Lonesome' met wederom Allison Kraus.

Måneskin - MAMMAMIA

Eurovisiesongfestival winnaar Måneskin uit Italië is een vette rockact waarvan we eerst dachten dat we na songfestival nietveel meer van deze band zouden horen. Niets bleek minder waar want de band is razend populair. Eigenlijk was dat ook wel te verwachten want hun versie van 'Beggin' van The Four Seasons heeft inmiddels meer dan 600 miljoen streams n in 2017 as de band 2e in de X-factor Italië. Kijkend naar de band is van enige bescheidenheid geen sprake. Niet alleen vanwege het uiterlijk maar de nieuwe single 'MAMMAMIA' sluit daar naadloos op aan. In de tekst wordt bijna gekoketteerd dat zanger Damiano David niet meer zomaar over straat kan en iedereen vraagt waarom hij zo 'hot' is. Zijn antwoord is simpel: 'casue I'm Italiano'. En passant wordt nog even benadrukt dat hij geen drugs gebruikt, waarmee even een sneer uitgedeeld wordt naar iedereen die meende gezien te hebben dat de zanger zich backstage tegoed deed aan het grootste Colombiaanse exportproduct. De song zelf kent vette bas- en drumlijnen en doet stiekem een beetje denken aan 'Seven Nation Army'van de White Stripes, maar het klinkt wel lekker!

Pip Blom (foto) - Different Tune

Al eerder schreven we dat Pip Blom in Nederland niet zo bekend is, maar aan de andere kant van het Kanaal elke zaal volledig uitverkoopt en helemaal plat speelt. De band heeft net een tour in het Verenigd Koninkrijk achter de rug en overal kreeg de band geweldige recensies. Het nummer 'You Don't Want This' is zelfs opgenomen in de BBC radio 6 Music list. Maar toch kent de band ook pech, veel pech. Het nieuwe album 'Welcome Break' had allang op de plank moeten liggen, maar helaas heeft de band ook te lijden onder het tekort aan vinyl. De release staat nu gepland voor 12 november en we kunnen niet wachten. Je zou kunnen zeggen vooruit gooi het op de bekende streamplatforms maar de band wlil wachten totdat het publiek een fysiek exemplaar in handen kan hebben. Wel worden er af en toe singles uitgebracht zoals afgelopen week 'Different Tune'. Een lekker rustig nummer maar toch niet dat je heel laid back gaat luisteren, want daarvoor zijn de gitaarriffs net even te vet.

Beachdog - Crawl in Pieces

Dat je op je hoogtepunt moet stoppen begreep David Achter De Molen als geen ander. In 2016 zette de band John Coffey er een punt achter met een geweldig slotoptreden in Paradiso. David Achter De molen bleef wel actief in de muziek maar voornamelijk met podcasts voor BNR. Hiervoor komt hij veelvuldig op festivals en toen begon het weer te kriebelen, of misschien wel te jeuken. Dus de stoute schoenen werden aangetrokken en werd samen met gitarist Ruben Lisman de band 'Beachdog' gevormd. Wat je kan verwachten? Onvervalste grunge zoals de eerste single 'Crawl In Pieces'. We kijken uit naar volgend jaar want geheid zal de band op de festivals te vinden zijn.

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
Bonobo - Rosewood

Big Thief - Change

Frank Carter & The Rattlesnakes feat. Cassyette

 

Sam Fender - Seventeen Going Under (Deluxe edition)

 

The BlueBirds - Great Big World

 

Koen Herfst & Pablo Van De Poel - Restless Wayward Child

 

©  Irwan Notosoetarso

 

Foto | Pip Blom | Naughty, Naughty, Naughty, Naughty 2019 | Paradiso | © Par-pa fotografie | All Rights Reserved