Nieuwe releases week 10, 2022

Rammstein (foto) - Zeit

De Duitse rock / metalband Rammstein laat gelukkig weer van zich horen. Oké zanger Till Lindmann heeft nog wel wat soloprojecten gedaan, maar de band heeft de sinds het album 'Rammstein' met de veelbesproken hit 'Deutschland' geen nieuwe muziek meer uitgebracht. Afgelopen week werd de single 'Zeit' gelanceerd en werd april de release van het gelijknamige album op 29 april aangekondigd. Zoals we van de Duitsers gewend zijn pakken ze behoorlijk uit met hun videoclips en 'Zeit' doet daar niet voor onder.

The Black Keys - Wild Child

Ook de The Black Keys heeft de weg naar de studio weer gevonden, al heben ze niet echtstil gezeten. Vorig jaar verscheen nog het tiende album 'Delta Kream', waarmee de roost van de band gevierd werd. De Amerikaanse bluesrockband bestaat ruim 20 jaar en bereikte in 2010 het grote publiek met het album 'Brothers'. Het is al even geleden sinds het duo, bestaande uit Dan Auerbach (zang en gitaar) en Patrick Carney (drums) in Nederland zijn geweest. In 2014 was het de afsluiter Down The Rabbit Hole zaterdag en vanwege een schouderblessure van Carney werd in 2015 het concert in de Ziggo Dome afgelast. De intro van de nieuwe single 'Wild Child' doet een beetje denken aan 'Bad Girls' van Donna Summer, alleen een paar BPM lager, maar gelukkig nemen de rauwe gitaarriffs het snel over. Het wordt tijd dat de mannen weer naar Nederland komen.

Yungblud - The Funeral

Vorige week plaatste de poppunkrocker Yungblud een video waarin hij al gravend aankondigde te dansen op zijn begrafenis. De populaire Dominic Harrison kennen we als Yungblud die een grote tiener fanbase heeft en er niet voor schroomt om taboes te doorbreken. Veel van zijn jonge fans herkennen zich in de zijn songs en daarnaast staat hij na zijn optredens altijd open voor een praatje en een selfie. 'The Funeral' is natuurlijk weer lekker rauw nummer zoals je van hem kunt verwachten.

Krezip & Danny Vera - Make it a Memory

22 jaar gelden waren Danny Vera en de leden van Krezip klasgenoten op de Rockacademie in Tilburg. Nog nooit had Krezip een nummer opgenomen met een andere artiest en ze besloten met Vera te gaan zitten en 'Make it a Memory' werd opgenomen. Hoe dat tot stand kwam: “We zaten 22 jaar geleden bij elkaar in de klas op de Rockacademie, zijn elkaar altijd blijven volgen en nu is het er eindelijk van gekomen! We schreven een liedje als een telefoongesprek tussen twee oude bekenden, die elkaar er bovenop proberen te zingen in verwarrende tijden."
Voor de gelegenheid hebben we het optreden van Krezip en Danny Vera in Matthijs Gaat Door toegevoegd. Een prachtig nummer,

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
Bodega - Broken Equipment

Lees onze volledige album review van Broken Equipment

 

 

GOOSE - Endless

Lees onze

The Klittens - Pristine Blue

Milky Chance - Synchronize

Darlyn - Because of You

 

Iguana Death Cult - Future Monuments

 

© Irwan Notosoetarso

 

Foto | RAMMSTEIN | Pinkpop 2016 | © Fotono Photography | All Rights Reserved