Nieuwe namen Pinkpop 2020


Vorige maand is Pinkpop gestart met het aankondigen van de line-up voor 2020. Op welke dag kun je daar nou beter nog wat aan toevoegen dan op pakjesavond? Vandaag speelt de organisatie voor Sinterklaas en strooit nog wat namen:

TWENTY ONE PILOTS

Je kunt er niet meer omheen, de opzwepende shows van de Amerikaanse Tyler Joseph en Josh Dun. In 2018 brachten de heren hun laatste album ‘Trench’ uit, maar er is al een opvolger aangekondigd. Hopelijk op tijd klaar voor Pinkpop!

ANDERSON .PAAK & THE FREE NATIONALS

Op de afsluitende festivaldag komt Anderson .Paak met zijn Free Nationals een feestje bouwen. De rapper/zanger lanceert alleen maar top albums die standaard goed ontvangen worden. Bezwijken onder de druk van de door hemzelf gecreëerde hoge verwachtingen doet ‘ie nooit – met moeiteloos gemak geeft Anderson .Paak samen met zijn eclectische band fantastische show na show.

5SOS

5 Seconds of Summer komt in juni vanuit Australië naar ons toe om de mix tussen boybandpop en punkpop te laten horen. De band is in de afgelopen jaren een stuk volwassener geworden, qua leeftijd natuurlijk, maar ook zeker wat betreft geluid. We kijken er naar uit.

RAG’N’BONE MAN

… heeft eigenlijk nauwelijks introductie nodig. Wie zijn hit ‘Human’ nu nog niet kent, moet zich eens flink achter de oren krabben. In 2017 stond de bebaarde Rory Graham al op Pinkpop en komende zomer komt ie dat overdoen. We durven te wedden dat hij het publiek weer volledig plat krijgt met zijn diepe stem.

GOJIRA

De afgelopen jaren hebben de broers Joe en Mario Duplantier vrijwel non-stop op de weg gezeten. Het laatste nieuwe album stamt dan ook uit 2016, hierna is er geen tijd geweest voor nieuwe muziek. Vinden wij niet erg, want dit betekent dat Gojira wel ruimte heeft om naar Pinkpop te komen. Een metal band die zich in muziek uitspreekt over milieu- en klimaatkwesties – uniek in zijn soort.

MABEL

Vaak direct aangekondigd als ‘dochter van Neneh Cherry’, maar Mabel heeft wat ons betreft toch echt haar eigen voetstuk verdiend. Met haar aanstekelijke pop zoals in ‘Don’t Call Me Up’ maakt zij er op de Pinkpop zaterdag zeker weten een feestje van!

FRANK CARTER & THE RATTLESNAKES

Frank kun je niet meer wegdenken uit het Nederlandse festival landschap. De punkrock die ook meer dan voldoende lievere, zachtere momenten kent, is heerlijk om naar te luisteren en de charismatische en energieke band is ook nog leuk om naar te kijken.

DERMOT KENNEDY

We zagen hem vorige week nog in AFAS Live en kijken nu alweer uit naar een nieuwe show van de Ierse singer-songwriter. Met o.a. het alom bekende ‘Power Over Me’ weet de zanger een scala aan emoties los te maken in zijn publiek. Het ruwe randje aan zijn intense stem maakt het voor velen moeilijk om het droog te houden bij de melancholische nummers van Kennedy.

THE PRETTY RECKLESS

De rockband rondom zangeres/actrice Taylor Momsen heeft voor 2020 een nieuw (vierde) album aangekondigd. De rechttoe-rechtaan rock van The Pretty Reckless komt voort uit de inspiratie die Momsen haalt uit zowel jaren ’90 grunge als de wat softere classics van o.a. The Beatles. Laat maar doorkomen op de zondag!

MARCUS KING

Al sinds zijn tienerjaren treedt King professioneel op met blues/soul/country die hij door zijn vader en grootvader met de paplepel ingegoten heeft gekregen. De zanger is inmiddels in de twintig en komt op Pinkpop zijn oprechte southern rock laten horen samen met zijn band. Dit belooft een lekker kampvuur concert te worden.

Het is nog te vroeg om aan ons lijstje te beginnen, maar kriebelen doet het wel al! Pakjesavond kan nauwelijks beter worden na de cadeautjes die Pinkpop ons vandaag al gegeven heeft. Hieronder het volledige overzicht van alle bevestigde namen per dag. Tickets voor Pinkpop 2020 zijn al te koop via Ticketmaster en Buro Pinkpop in Geleen.

Ticketprijzen:

Weekendkaart incl. camping*: € 230 (incl. € 10 servicekosten)

Dagkaart: € 110 (incl. € 10 servicekosten)

* De festivalcampings zijn geopend van donderdag 18 juni 18.00 uur tot en met maandag 22 juni 12.00 uur.

Pinkpop vindt plaats op Megaland-Landgraaf op 19-20-21 juni 2020.

Vrijdag 19 juni: Red Hot Chili Peppers, Twenty One Pilots, Nothing But Thieves, Kensington, 5SOS, KEANE, Lost Frequencies live, Balthazar, Supergrass, JC Stewart

Zaterdag 20 juni: Post Malone, Rag’N’Bone Man, Crowded House, Deftones, James Arthur, Mabel, Danny Vera, Frank Carter & The Rattlesnakes

Zondag 21 juni: Volbeat, Anderson .Paak & The Free Nationals, Disturbed, Zara Larsson, Gojira, Dermot Kennedy, Of Monsters and Men, The Pretty Reckless, The Marcus King Band, Inhaler

 

Foto: Twenty One Pilots op Lowlands 2019 | © rezien| All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *