Loop – Sonancy

Loop - Sonancy 

10 tracks 

Releasedatum: 11 maart 2022

 

Na 31 jaar verschijnt er een nieuw volledig studioalbum van de band Loop. Met een nieuwe samenstelling van de band uit London, Engeland komt ook een nieuw geluid. “Qua stijl is het ongelooflijk anders, teruggaan naar het denken over gitaren en gitaargeluiden. Uiteraard moet je rekening houden met zaken als percussie elementen zoals drums, die ik niet heb gebruikt in mijn andere projecten; maar dit is de mentaliteit waaruit Loop bestaat.” aldus oprichter, zanger en gitarist Robert Hampson. De albumtitel ‘Sonancy’ betekent in het latijn het creëren van ruis. Nou, dat is zeker met dit album gelukt. Welkom bij ‘Sonancy’, een geluid dat zeker van Loop afkomt.

Het album staat met 10 nummers vol van rijke mixen met intens gitaarwerk, dat het beste te vergelijken valt met de muziek van een jaren ‘80 punkrockband met een vleugje psychedelische invloeden van de eind jaren ‘60. Loop zet met ‘Sonancy’ de wereld even op zijn kop met een mengelmoes van gestaag herhalende ritmes van gitaren en veel echo in de zang. Vaak is het moeilijk om te herkennen waar het geluid vandaan komt. Zijn het gitaren, keyboards, effecten… ach wat maakt het uit, het klinkt goed en dat is het belangrijkste. De geluiden stuiteren tussen de linker- en rechterspeaker en zorgen ervoor dat je wordt meegenomen in het opvallende sfeertje dat Loop met dit album heeft gemaakt.

Hampson vertelt verder over de titels van de album en de keuze hiervan: "Mensen die mijn muziek goed kennen, weten dat vanaf het laatste Loop-album mijn interesse in scheikunde, wetenschap en astronomie naar voren is gekomen. Ik gebruik die titels, maar ik gebruik ze in een abstracte context. Met de minimalistische sound die ik voor deze plaat wilde, wilde ik dat ook doen met de teksten en de titels. Het is heel direct. De nummers zijn korter van lengte, de teksten minimalistischer dan ooit.”

Dit soort muziek, wat het beste te categoriseren valt onder acid rock, raakte nooit helemaal uit de mode. ‘Sonancy’ geeft de luisteraars een geïnspireerd en creatief album dat door fans en liefhebbers met open armen zal worden ontvangen. 

 

Tracklist

1. Interference
2. Eolian
3. Supra
4. Penumbra I
5. Isochrone
6. Halo
7. Fermion
8. Penumbra II
9. Axion
10. Aurora

 

© Daniël Nijveldt | All Rights Reserved