Fickle Friends – Are We Gonna Be Alright?

Fickle Friends – Are We Gonna Be Alright?

12 tracks

Release datum: 14 januari

 

Het Britse vijftal Fickle Friends released a.s. 14 januari het album ‘Are We Gonna Be Alright?’ Een herintroductie van de band die vooral bekend staat om haar indiepop en synth klanken. 

Op ‘Are We Gonna Be Alright’ blikt Fickle Friends terug op de afgelopen twee jaar. De songs gaan over ervaringen van de bandleden. Frustraties, lockdowns, vreugde en break-ups. We horen het allemaal terug in de nummers.

Het openingsnummer ’Love You To Death’ is gelijk een binnenkomer. Het nummer, overgoten met een 80’s sausje, is er eentje die gerust een tijdje in je hoofd blijft hangen. 

Het nummer ‘Not Okay’ is net iets uitdagender. Een mooie opbouw waarin de beats steeds ietsje worden opgevoerd. Waar de andere nummers wat kabbelend zijn, lukt het leadzangeres Natti Shiner op deze plaat de energie vast te houden. 

Op ‘Glow’ hebben de synths een minder prominente rol en laat de band horen dat ze ook beschikken over een dosis groove. Een fijne song halverwege het album. 

‘Yeah Yeah Yeah’ neemt de luisteraar mee met opzwepende beats en angstaanjagende electropunk. ‘IRL’, ‘Listen’ en ‘Won’t Hurt Myself’ vallen daarentegen iets tegen. De band weet de aandacht richting het einde van het album minder goed vast te houden. Een goedmaker is het afsluitende nummer ‘Are We Gonna Be Alright?’. De muziek speelt slechts een bijrol, het is Shiner die zich in het laatste nummer hardop afvraagt of het allemaal wel goed komt. Eigenlijk is dat ook gelijk de centrale vraag en rode draad van dit album. Namelijk, komt het allemaal wel goed? 

Shiner: “Het maken van dit album heeft ons geholpen de storm van het afgelopen jaar te trotseren. Het hield ons bij elkaar in een tijd van onzekerheid. Het gaf ons een doel als we ons vergeten voelden. Toen (echte) therapie faalde, dienden deze liedjes als een manier om verdriet, depressie, alles wat we doormaken als de angstige creatieve mensen die we zijn te verwerken. Deze plaat is een enorm groeimoment voor ons geweest en ik hoop dat je dat kunt horen in de nuances van elk nummer. We zijn echt enthousiast om het met de wereld te delen.”

 

Tracklist

1. Love You to Death
2. Not Okay
3. Write Me a Song
4. Alone
5. Glow
6. Pretty Great
7. Load On Your Mind
8. Yeah Yeah Yeah
9. IRL
10. Listen
11. Won’t Hurt Myself
12. Are We Gonna Be Alright?

© Junita Den Enting | All Rights Reserved