Veranderingen Pinkpop 2022

Vandaag werd bekend dat Pinkpop gaat veranderen, althans de indeling van de podia wijzigt.
Het festivalterrein Megaland is op zich niet veel veranderd, zij het dat brede trappen vlak voordat je het grote terrein op komt verdwenen zijn. Dit was al enige tijd geleden gedaan en de reden is veiligheid en om het terrein multifunctioneler te maken. De grootste verandering is de terreinindeling en de benaming van de podia. Mainstage heet nu South Stage en de Brightlands Stage heet nu Tent Stage. Wel zijn Stage 4 en de IBA Parkstad Stage gebleven, maar voor het gemak wordt de laatste ook wel de North Stage genoemd.

De indeling is behoorlijk omgegooid. De North Stage wordt 180° gedraaid en is dus gericht in de richting van de South Stage. Dat scheelt een behoorlijk stuk lopen en dus ook drukte op het terrein. Toch zijn we daar niet helemaal van af, want de Tent Stage staat met de achterkant tegen de achterkant van de North Stage aan. Dat betekent dat je toch een aardig stuk moet lopen om in de Tent Stage te komen, want de ingang daarvan zit aan het einde van de tent.

In een interview met 1limburg legt Pinkpop spokesman Niek Murray uit dat hiervoor gekozen is omdat men meer schaduwplekken en plekken om te schuilen tegen de regen wil. Achter, of liever gezegd aan de noordzijde van het terrein komen dus overkappingen waar het publiek terecht kan. 

Wat ons opvalt is dat er geen veranderingen zijn in het blokkenschema wat inmiddels online staat en dat vind je hier. Nog steeds zijn er tegelijkertijd optredens op de Tent Stage en North Stage. We vragen ons af of de ene act geen hinder zal ondervinden van de andere.  We hebben het schema even bekeken en we zien dat Selah Sue op zaterdag om 14:15 uur in de Tent Stage staat, terwijl in de North Stage op hetzelfde moment Frank Carter & The Rattlesnakes speelt. Selah Sue heeft op haar laatste album enkele mellow songs staan, terwijl Frank carter & The Rattlesnakes  een uur vol gas punkrock speelt. Natuurlijk is er tussen beide podia een backstage area, maar we gaan het beleven...

De nieuwe indeling vind je hieronder en ook is een daarvan een ludiek filmpje gemaakt.

Dan is er nog een verandering.
In de jaren dat in februari / maart in Paradiso de Pinkpop Perspresentatie gehouden werd, kwam één vraag elk jaar terug:
'Jan, wat gaat een biertje kosten?'
Niek Murray laat in het interview weten dat de prijs van een biertje omhoog gaat en waarschijnlijk meer dan € 3,= zal zijn. Ze moeten weliswaar alles nog doorrekenen, maar de kosten zijn dermate gestegen dat hij niet verwacht dat het voor minder kan. Wat we overigens ook niet moeten vergeten is dat veel kaarthouders nog de kaarten voor de oude prijs hebben, terwijl alles nu dus stukken duurder is geworden.  

Overigens zijn er nog dagkaarten voor de zaterdag en zondag te verkrijgen. De weekendkaarten en dagtickets voor de vrijdag zijn volledig uitverkocht, maar je kunt je wel aanmelden op een wachtlijst.

Wat we ons trouwens ook afvragen is of we het uitkijkpunt over het festivalterrein - het  gigantische Brand krat - nog terug gaan zien......

Pinkpop

17 t/m 19 juni 2022

Megaland Landgraaf

Voor meer info en tickets klik hier

 

Foto | Pinkpop 2019 | © Fotono Photography | All Rights Reserved

 

Interview met Niek Murray