Stem op European Festival Awards 2022

Van 18-21 januari 2023 is het weer tijd voor Eurosonic Noorderslag, het festival om kennis te maken met het nieuwe talent uit heel Europa. Behalve het ontdekken van nieuwe bands zijn er ook vele conferenties en wordt bekend gemaakt welke act in aanmerking komt voor een award.

Al jaren geldt dit ook voor festivals en jij kunt invloed uitoefenen op de uitslag. 
Zoals gebruikelijk zijn er diverse categorie├źn en in bijna elke categorie is een Nederlands festival vertegenwoordigd:
 
Best Major Festival, voor festivals met meer dan 40.000 bezoekers. Hierin staan: Pinkpop, Lowlands, Defcon1, Down The Rabbit Hole en Mysteryland.
 
Best Medium-Sized Festival, met een bezoekersaantal tussen 10.000 en 39.999 bezoekers. Daarin staan Best Kept Secret en Vestrock
 
Best Small Festival, met minder dan 10.000 bezoekers en daarin wordt Nederland vertegenwoordigd door Roadburn en Wonderfeel.
 
Best Indoor Festival, waarin je kunt stemmen op Helldorado, Masters of Hardcore, NN North Sea Jazz Festival, Supermacy en Thunderdome
 
Best New Festival heeft helaas geen Nederlandse afvaardiging, maar dat is natuurlijk niet zo gek. Sinds maart dit jaar kunnen volle zalen pas weer en ook de bestaande festivals konden weer doorgang vinden.
 
Ook is er helaas geen mogelijkheid om op een Nederlands festival te stemmen in de categorie Best Line-up. Als laatste mag je je stem uitbrengen op de Best Newcomer of the year, ofetwel de beste nieuwe act. Ook hierin geen Nederlandse genomineerden. Als het alleen om Nederland zou gaan, is een nek aan nek race tussen Goldband en Froukje niet ondenkbaar. Althans deze twee acts hebben afgelopen jaar echt alle weides en tenten waar zij optraden compleet plat gespeeld. Wij vullen alvast met potlood Wet Leg in als winnaar.
 
Stemmen doe je hier
 
ESNS
 
18 - 21 januari 2023
 
Groningen
 
Meer info en tickets voor het festival vind je hier