Nieuwe releases week 9, 2022

Stereophonics (foto) - Oochya!

Het twaalfde studioalbum alweer uit de handen van de heren van Stereophonics. De band viert tevens zijn 25-jarige bestaan. Dat klinkt als een mooi moment voor een greatest hits album, maar dat is ‘Oochya!’ niet. Wel klinken de nummers vrijwel stuk voor stuk bekend dus voor de Stereophonics fan zeker het luisteren waard. Voor wie hoopte op spanning en sensatie is het album wat minder geschikt, maar nou en; Stereophonics doet gewoon Stereophonics en dat is nog altijd leuk.

MEAU - Als Jij Maar Bij Mij Bent

In het Nederlandse muzieklandschap is MEAU niet meer weg te denken. De jonge zangeres gooide hoge ogen met haar single ‘Dat Heb Jij Gedaan’ en terwijl we daar nog keihard van genieten, verschijnt alweer nummer twee: ‘Als Jij Maar Bij Mij Bent’. Een eerbetoon aan haar vriend met wie ze ging samenwonen tijdens lockdown. Wederom een dagboek-liedje, over de afgelopen jaren en alles dat er veranderde voor MEAU.

Placebo - Happy Birthday in the Sky

Het laatste album van het Britse Placebo stamt uit 2013. Best een tijdje geleden dus, maar de band is bezig met nieuw werk. Eind deze maand verschijnt het album ‘Never Let Me Go’ waarvan ‘Happy Birthday in the Sky’ de vierde, en laatste single is die van tevoren uitgebracht is. De titel verwijst naar een verjaardagswens voor overledenen, degenen die “in de lucht” zijn. Een emotioneel nummer uit de persoonlijke koker van zanger Brian Molko die met zijn kenmerkende wat benepen stem altijd zorgt voor herkenning. We kijken uit naar de rest van het album.

HAIM - Lost Track

Een vrolijk, maar toch ook wat slaperig klinkend nummer van de zussen van HAIM. De soundtrack van een slome middag in de zon, zo’n dag waarop niets hoeft. Leuk om naar te luisteren, maar het nummer vliegt voorbij. En als het klaar is, dan blijft het nauwelijks hangen. Prima op de achtergrond, maar voor ons geen tophit deze ‘Lost Track’.

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
Stromae - Multitude

Lees onze concert review over Stromae in AFAS Live!

Knight Area - D-Day II, The Final Chapter

Lees onze volledige album review van 'D-Day II, The Final Chapter'

Mallrat - Teeth

Weird Nightmare - Searching for You

Jordan Rakei - Bruises

Moss - Not Today

© Céline Claassens

 

Foto | Stereophonics | AFAS Live 2020 | © Corinne Jansen-Vulders | All Rights Reserved