Nieuwe releases week 8, 2022

Florence + The Machine (foto)- King

Het is lang stil geweest rond het Britse Florence + The Machine. Haar laatste album 'High As Hope' dateert alweer uit 2018 en nu is terug met de single 'King'. In het nummer wil Florence Welch dat vrouwen meer zijn dan 'bruid' of 'moeder' en kroont ze daarom tot koning. De reden hiervan is dat zij als dertiger balanceert op de behoefte van het stichten van een gezin en haar leven als artiest. Zij spiegelde zich voornamelijk aan de mannen in de muziekwereld, die veel minder met dit dilemma te kampen hebben. 'King' is een indringende single waarin de bombastische partijen niet ontbreken.

Momma - Rockstar

Momma is een Californische indie-rockband en bestaat uit Etta Friedman en Allegra Weingarten. Het tweetal heeft elkaar leren kennen op school. Friedman speelde in een band maar kon zich niet vinden in de muziek en stapte eruit. Ze begon onder de naam Momma haar eigen songs op SoundCloud te plaatsen en vroeg Weingarten om de gitaarpartijen voor haar rekening te nemen. In 2017 sloot drummer Zach CapittiFenton aan en het eerste album 'Interloper' kwam in 2018 uit, gevolgd door 'Two Of Me' in 2020. Vorig jaar verscheen al de single 'Medicine' en nu 'Rockstar'. Lekkere stevige rock.

Kovacs - Not Scared Of Giants

Kovacs, verraste ons medio vorig jaar met de vrolijke Mexicaanse zomerhit 'Tutti Frutti Tequila'. We dachten dat Sharon Kovacs een nieuwe weg ingeslagen was, maar niets bleek minder waar. Met 'Not Scared Of Giants' is de jazzy sound weer terug en zij schreef het nummer in een donkere periode van haar leven. Even twijfelde ze of ze de single wel uit zou brengen want de relase was op de dag dat Rusland Oekraïne binnen viel. 'Aan de andere kant, muziek regeert en kalmeert, altijd en overal', zo laat Kovacs op Facebook weten.

Ruben Hein - Oceans

Behalve muziek heeft Ruben Hein een tweede passie: natuur en dan met name vogels. Muziek geeft hem dezelfde energie als met zijn verrekijker vogels kijken. Zijn inspiratie voor zijn nieuwe album 'OCEANS' deed hij op tijdens zijn reis naar de Zuidpool en het besef dat hoe overweldigend de natuur ook is, het is heel kwetsbaar. Om daaraan bij te dragen werkt hij samen met Natuurmonumenten en wordt voor elk verkocht exemplaar van het album een boom geplant om de CO2 uitstoot te compenseren. Ook zal de aankomende clubtour zo milieuvriendelijk mogelijk zijn, waarmee Hein de boodschap uit wil dragen dat je ook op kleinde schaal kunt bijdragen aan het behoud van de natuur.

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
Blossoms - Ode To NYC

OSKA - My world, My love, Paris

Gang Of Youths - angel in realtime

Shawn James - A Place In the Unknown

Sevdaliza - Raving Dahlia

Josephine Odhil - Secrets

© Irwan Notosoetarso

 

Foto | Florence + The Machine | Ziggo Dome 2015 | © Fotono Photography | All Rights Reserved