Nieuwe releases week 7, 2022

White Lies - As I Try Not To Fall Apart

In het titelnummer van album nummer zes van het Britse White Lies konden we al enkele maanden horen hoe zanger Harry McVeigh zich afvraagt of hij het allemaal nog wel geregeld krijgt. Een bekend gevoel voor velen natuurlijk. Nu het volledige album ‘As I Try Not To Fall Apart’ uit is, weten we dat het in ieder geval op muzikaal gebied nog wel goed zit met McVeigh en zijn White Lies. Het album klinkt herkenbaar, luistert heerlijk weg, maar kaart ondertussen wel allerlei relevante onderwerpen aan die de afgelopen twee jaar voor velen voorbij zijn gekomen.

Nothing But Thieves - Life's Coming In Slow (from GRAN TURISMO 7)

Lekker kort, is het eerste dat we denken bij ‘Life’s Coming In Slow’ van Nothing But Thieves. In minder dan drie minuten ben je door de typerende gitaren van de Britten heen. Maar weet je, op repeat doet het nummer het prima hoor, dus gewoon in de herhaling. ‘Life’s Coming In Slow’ maakt deel uit van de soundtrack van de game ‘Grant Turismo 7’ dat begin maart beschikbaar zal zijn. Prima nummer in ieder geval om bij te racen.

Bear's Den - Shadows

We blijven in Engeland met de nieuwe single van Bear’s Den: ‘Shadows’. Na ‘Spiders’ en ‘All That You Are’ is dit de derde release als voorproefje van het album dat later dit jaar verschijnt. Hoewel de folknummers van Bear’s Den niet voor iedereen weggelegd zijn, kunnen wij ons niet voorstellen dat je van ‘Shadows’ geen kippenvel krijgt. De ijle tonen van de strijkers klinken melancholisch en vormen in combinatie met de diepe stem van Andrew Davie een heerlijk nummer. Gordijnen dicht, kaarsjes aan en met een dekentje op de bank naar luisteren.

Lévi - Onbezonnen

In November vorige jaar spraken wij de Nederlandse Lévi voor onze rubriek In The Spotlight. Toen was net de eerste single van aankomend album ‘Mijn Tijd Komt Nog Wel’ uit. Na ‘Nieuw Begin’ en ‘Wij Zijn Hier’ is daar nu nummer drie: ‘Onbezonnen’. Het is – zoals we van Lévi gewend zijn – een persoonlijk nummer over handelen vanuit emotie en over loslaten. Een thema dat op het hele album te horen zal zijn, het erkennen van emoties en deze mogen, en kunnen uiten. Het is bijna als luisteren naar een dagboek dus pak dat dekentje er maar weer bij en vind geborgenheid in de muziek van Lévi.

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
Velvet Volume - Nest

Hurray For The Riff Raff – Wolves

Sea Girls - Lonely

Pink Mountaintops - Lights Of The City

Thomas Azier - Sick Loop Lover

Banji - Chatterbox

© Céline Claassens

 

Foto | White Lies | Paradiso 2019 | © Fotono Photography | All Rights Reserved