Nieuwe releases week 5, 2022

Red Hot Chili Peppers (foto) - Black Summer

Zoals bekend is John Frusciante weer terug bij de Red Hot Chili Peppers. De ongenaakbare gitarist met zijn kenmerkende spel is in 2008 uit de band gestapt en werd opgevolgd door Josh Klinghoffer. Sinds eind 2020 is Frusciante dus terug en op 1 april is de release van het nieuwe album van de Californische band. Afgelopen week verscheen de eerste singel 'Black Summer' waarop Frusciante behoorlijk zijn stempel drukt en de vertrouwde Peppersound weer terug is. Een fijn nummer en we kunnen niet wachten tot 1 april. 

Machine Gun Kelly & WILLOW - emo girl

Machine Gun Kelly (MGK) maakte afgelopen week geheel onverwachts bekend dat zijn nieuwe album 'mainstream sellout' zal heten en 25 maart gelanceerd wordt. Verrassend was het vooral voor blink-182 drummer Travis Barker omdat beiden onlangs een andere naam van een nieuw album hebben laten tatoeëren. Barker werkte o.a. mee aan het zesde studio album van MGK  'Tickets To My Downfall'. Voor de eerste single 'emo girl' werkte MGK samen met Colson Barker a.k.a. WILLOW. Behalve dat ook zij eerder met Travis Barker werkte is er geen enkele link tussen beiden. 

Wies - Bandje

We kennen Wies al een paar jaar en de Amsterdamse band timmert behoorlijk aan de weg. Een liveband bij uitstek die wij al diverse keren hebben gezien. Er stond een tour op de planning maar door de Coronamaatregelen moest die uitgesteld worden. Teleurstelling alom want zo'n beetje alle zalen waren uitverkocht. Mark Rutte strooide nog even wat zout in de wonde door tijdens de persconferentie op bijna denigrerende toon te zeggen je wel met je 'bandje' mag oefenen. En dus reden voor Jeanne Rouwendaal om de premier even op zijn nummer te zetten. Hoe?
Door de single 'Bandje'! 
De clip start met de gewraakte uitspraak van Rutte en is opgenomen in Paradiso Noord, één van de zalen die dus stijf uitverkocht was. De band rockt en gedraagt zich alsof ze voor een volle zaal staan, maar gaande weg dit korte nummer blijkt Paradiso Noord toch echt leeg te zijn. 

Orange Skyline - A Fire

Orange Skyline bestaat o.a. uit zanger Stefan van der Wielen en zijn broer, gitarist Niels. Voor het nieuwe album verscheen afgelopen week de single 'A Fire' die door de NOS is gekozen tot themasong voor de schaatsbeelden van Olympische Winterspelen in Peking. De basis voor dit nummer werd gelegd tijdens de vele hardlooprondjes in het Vondelpark. Hierover zeggen de mannen zelf:  “Dat doen we regelmatig samen, om fit te worden voor onze aanstaande clubtour. Zo ontstond het idee om onze eigen ultieme work-out track te schrijven. A Fire gaat over al je energie geven, ergens voor gáán als het erop aankomt en over nooit opgeven. We vinden het dan ook te gek dat A Fire te horen is onder NOS-beelden van de Olympische schaatswedstrijden, met hopelijk een flink aantal medailles voor de Nederlandse ploeg. Dat past perfect bij het thema van de song - én bij de naam van onze band natuurlijk!”
Voor april staat een tour op de planning en check de website voor data en zalen.
Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
Liam Gallagher - Everything's Electric

Sofi Tukker - Original Sin

Bastille - Give Me The Future

The Slow Show - Still Life

Personal Trainer - Key Of Ego

Krystl - Who Gave You The Right

© 

 

Foto | 'Flea' van Red Hot Chili Peppers | Pinkpop 2016 | © Fotono Photography | All Rights Reserved