Nieuwe releases week 47

Nick Cave – Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace
 
5 november verscheen de film van het geweldige concert van de Australische Nick Cave in Alexandra Palace.  Afgelopen vrijdag kwam ook het album met de concertregistratie uit. Wij mochten al eerder luisteren; lees hier onze recensie.
 
 
 
 
Justin Bieber & Shawn Mendes – Monster
 
Al eerder berichtten wij over de nieuwe singles van zowel Justin Bieber als Shawn Mendes. Nu hebben de Canadezen elkaar opgezocht en zijn de samenwerking aangegaan voor de single Monster. Afgelopen vrijdag verscheen het nummer op YouTube en inmiddels staat de teller op dik 19 miljoen views!
 
 
 
 
Amy Winehouse – ‘I Saw Mommy Kissing Santa Claus’
 
Ok, voor Nederland is het nog wat vroeg, want de goedheiligman is nog maar net in ons land gearriveerd, maar alvast een beetje kerst kan geen kwaad. Er is een nieuwe single van de legendarische Amy Winehouse uitgebracht. Het betreft een live opname van ‘I Saw Mommy Kissing Santa Claus’, opgenomen tijdens een concert in de Union Chapel in Islington. 
Maar er is nog meer nieuws want ook de boxsets ‘The Collection’  en ‘The Single Collection’ zijn nu verkrijgbaar. De 5-CD boxset ‘The Collection’ bevat alle albums van Winehouse. ‘The Single Collection’ is eigenlijk specialer want hierin zitten alle 12 singles die bovendien op 7″ vinyl zijn uitgebracht. Een prachtig, maar pittig geprijsd, collectors-item. 
 
 
 
 
James Blake (foto) – The First Time I Ever I Sas Your Face
 
Het origineel van ‘The First Time I Ever I Saw Your Face’ komt uit 1957, gezongen door Peggy Seeger en geschreven door de singer/songwriter Ewan MacColl, die later haar echtgenoot werd. Echt grote bekendheid kreeg dit nummer door de cover van Roberta Flack in 1969. James Blake heeft deze uitvoering overgenomen.
 
 
 
 
 

Rondé – Real Feelings

Begin september verscheen ‘Get To You’ en na twee maanden werd afgelopen vrijdag de nieuwe single ‘Real Feelings’ uitgebracht. Een nummer over wellicht het meest bezongen onderwerp; de liefde. Zelf zegt zangeres Rikkie Borgolt over dit nummer: “Real Feelings gaat over het feit dat ik weleens worstel met het idee van liefde. Bestaat het of is het een illusie? Uiteindelijk willen velen van ons samen zijn en zijn we stiekem continu op zoek naar connectie. Meer dan eens eindigt het helaas teleurstellend. Wellicht is dat omdat we simpelweg ‘echte gevoelens’ in ons hoofd creëren. Een liefdes mirages. De vraag die ik mezelf meermaals het gesteld: is deze connectie echt of probeer ik mijzelf ervan te overtuigen dat dit een echte connectie is puur, omdat ik het graag zou willen?”  (bron: Universal Music)
 
 
 
 
Altin Gün – Ordunun Dereleri
 
Deze Amsterdammers die Turkse psychedelische folk spelen, timmeren meer dan behoorlijk aan de weg. Zo stonden ze vorig jaar op Eurosonic Noorderslag, hadden al een 3voor12 Award nominatie op zak en kregen voor het album ‘Gece’ ook nog eens een Grammy-Award nominatie in de categorie ‘Best World Music’. Extra bewijs dat ze het internationaal ook goed doen, al wisten wij dat natuurlijk al. Tijdens het optreden op Spot festival 2018 in Denemarken zagen wij de zaal volledig uit zijn dak gaan.
 
 
 
© Irwan Notosoetarso
 
Foto | James Blake | Lowlands 2019| © rezien | All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *