Nieuwe releases week 44

Deftones – Remixalbum ‘White Pony’

De 20 jaar oude plaat wordt opnieuw uitgebracht onder de naam ‘Black Stallion’.  Met o.a. remixes door Robert Smith en Tourist. Het nieuwe ‘Knife Prty’ (door Purity Ring) is als single te horen, op het volledige album is het wachten tot 12 december.

 

 

Nieuwe album ‘Hey Clockface’ van Elvis Costello

Welgeteld 14 nummers brengt de zestiger dit najaar uit op ‘Hey Clockface’. Ongekend dat de zanger na ruim 30 albums nog weet te verrassen. ‘Het Clockface’ bevat van alles en nog wat. Invloeden uit het Midden-Oosten, blazers uit New Orleans bijvoorbeeld. Sommige nummers rustig en intiem en anderen weer meer poppy en upbeat. Costello is van alle markten thuis.
 

 

 

Balthazar – nieuwe single ‘Losers’ van aankomend album ‘Sand’

De Belgen kondigen deze week hun nieuwe album aan. ‘Sand’ zal eind januari verschijnen, maar nu kunnen we alvast genieten van ‘Losers’. De band gaat door waar ze met hun vorige album ‘Fever’ ophielden, maar dan nu wel met alle corona-maatregelen in acht nemend. Dit laatste hoor je er gelukkig niet aan af!

 

 

Typhoon (foto) – Album ‘Lichthuis’.

Ruim vijf jaar na ‘Lobi Da Basi’ komt Glenn de Randamie aka Typhoon met nieuw werk. ‘Lichthuis’ laat de zoektocht naar geluk horen, een zoektocht die de zanger door dalen en over grote hoogtes leidde. Beginnend met ‘Oud Licht’ en eindigend met ‘Aanzoek’ (ft Michelle David) – een album om écht te luisteren. Ook op het album te horen: Freez, Roos Rebergen, Paskal Jakobsen en Wende.

 

 

Moodswings op ‘Earth to Dora’ van Eels

Mark Oliver Everett opent zijn nieuwe album met ‘Anything for Boo’ wat hier en daar wat wegheeft van een kinderliedje. Een potentiële oorwurm. De rest van ‘Earth to Dora’ vervalt al snel in moodswings; de getormenteerde ziel die Everett heet, wisselt van melancholie naar voorzichtig optimisme en weer terug. Waardoor het album het allemaal net niet wordt.

 

 

Sivert Høyem kondigt nieuw album aan en dropt meteen single ‘Run Away’

Op een grauwe herfstige dag kun je prima bij de Noorse Sivert Høyem terecht. Met de nieuwste single ‘Run Away’ brengt hij wat licht in duistere dagen. Dat belooft goeds voor de rest van de EP die op 12 februari 2021 uitkomt. Apart is het dat de single ver voor de coronacrisis geschreven is (september 2019), maar een gevoel beschrijft dat we vast allemaal wel herkennen van de afgelopen maanden. Vooral even luisteren!

 

 

Tool maakt soundtrack voor korte film

Gitarist Adam Jones neemt samen met bandleden Just Chancellor (bas) en Danny Carey (drums) de soundtrack op voor de korte film ‘The Witness’. Nieuwe muziek van Tool is zeldzaam dus met nummers van driekwart van de band zijn wij al blij. De “film” is uiteindelijk meer een soort promo voor de lancering van de nieuwe Gibson gitaar van Adam Jones – een hernieuwde limited edition van zijn Silverburst Les Paul uit 1979. Hoe dan ook, leuk om te luisteren en te bekijken.

 

 

 

Amy Macdonald doet haar ding op ‘The Human Demands’

Wie kent het vrolijke ‘This is the Life’ niet, het nummer (en gelijknamige album) waarmee Amy Macdonald naam maakte meer dan tien jaar geleden. Inmiddels zijn we bij album nummer zes aanbeland: ‘The Humand Demands’. En Amy doet vrolijk meer van hetzelfde. Leuk voor de echte fans, maar wat ons betreft niet meer dan voortkabbelende achtergrondmuziek.

 

 

Paris Jackson debuteert als zangeres met single ‘Let Down’

De 22-jarige heeft niet alleen een goede stem, maar komt natuurlijk ook uit een ontzettend muzikale familie. Jackson heeft als actrice en model gewerkt, maar in de muziek voelt ze zich het best op haar plek. Met haar enorme bereik op social media zal ‘Let Down’ in ieder geval niet onopgemerkt blijven.

 

 

‘Post Human: Survival Horror’ van Bring Me The Horizon

Geef ons dan maar liever ‘Post Human: Survival Horror’ van Bring Me The Horizon. Wat meer pit, zoals de albumtitel al doet vermoeden. Bij het verschijnen van single ‘Parasite Eve’ afgelopen zomer liet de band al weten van mening te zijn dat de wereld geen lichtvoetige popmuziek nodig heeft. Nou, wat ons betreft is het gelukt om zo ver als maar kan van dit genre weg te blijven. Samenwerkingen met o.a. Amy Lee, YUNGBLUD en BABYMETAL zorgen voor wat extra spice dit najaar.

 

© Céline Claassens | All Rights Reserved

 

Foto | Typhoon | Wende's Kaleidoscoop 2019 | Koninklijk Theater Carré | © Fotono Photography

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *