Nieuwe releases week 43

Pearl Jam – MTV Unplugged

We beginnen deze week met nieuw oud werk van Pearl Jam. Ter ere van hun eerste live-optreden in The Off Ramp in Seattle 30 jaar geleden, brachten Vedder en zijn vrienden hun MTV Unplugged optreden van 29-04-2016 uit. Deze 3 uur durende ‘Ten Show’ kun je nog volledig zien t/m 25 oktober via deze link voor $14,99. Kosteloos 35 minuten luisteren kan ook via de bekende streamingdiensten waar 7 nummers van dat optreden zijn uitgebracht. Stiekem hopen we dat dit optreden ooit nog op DVD of Blu-ray verschijnt.

 

Bruce Springsteen – Letter To You

The Boss is inmiddels 71 jaar maar stilzitten zit niet echt in zijn systeem. Vorige maand kondigden wij al de release van de single ‘Letter To You’ aan en nu is ook het gelijknamige album aan de beurt. Een heerlijk album!

  

 

Nothing But Thieves – Moral Panic

Vorige maand werd het nieuwe album van het Engelse Nothing But Thieves al aangekondigd en nu is het al zover. Dit is het derde album van de mannen die in 2017 echt doorbraken met hun single ‘Amsterdam’. Ze laten op ‘ Moral Panic’ weer een heel herkenbaar geluid horen.

 

 

Gorillaz – Songmachine

De Gorillaz hebben het afgelopen jaar veel samenwerkingen gehad met andere artiesten, denk aan o.a. Elton John, St. Vincent, Beck, Slaves en Robert Smith van The Cure. Van dat laatste project verscheen vorige maand de single. Inmiddels is alles gebundeld in een album bestaand uit 17 zeer gevarieerde nummers. 

 

John Frusciante – Maya

Frusciante kennen we natuurlijk vooral als de gitarist van Red Hot Chilli Peppers. Weliswaar heeft hij de band enige jaren geleden verlaten, maar hij is weer terug en volgend jaar samen met de overige Peppers te zien op Pinkpop. Al lange tijd heeft Frusciante verschillende soloprojecten gehad, zoals Ataxia en nu heeft hij zich toegelegd op de elektronische muziek. Een bijzonder album en niet iets wat je zou verwachten van deze geweldige gitarist, want er is geen snaar op te horen.

 

 

Maria Mena (foto)- They Never Leave Their Wives

Deze Noorse zangeres kennen we al jaren, ze heeft er inmiddels 11 stijf uitverkochte shows in Paradiso op zitten. Dit 10e album bestaat uit nummers waarin verschillende relatieproblemen en break-ups bezongen worden, eigenlijk kenmerkend voor Maria Mena.

 

 

Finneas – Can’t Wait To Be Dead

De broer van… zit niet alleen samen met zijn zus Billie Eilish in de band, maar timmert solo ook behoorlijk aan de weg. De singer/songwriter maakt lekkere laidback luisterliedjes die overgaan in catchy ritmes, al eindigt dit nummer wat steviger.

 

 

© Irwan Notosoetarso 

 

Foto | Maria Mena | Paradiso 2019 | © Fotono Photography | All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *