Nieuwe Releases week 43, 2021

Limp Bizkit - STILL SUCKS

Bij de release van single ‘Dad Vibes’ werd al duidelijk dat Fred Durst en kornuiten op iets aan het broeden waren. Nu blijkt dat ‘STILL SUCKS’ te zijn. Het eerste album dat de band uitbrengt na een stilte van tien jaar. Met nauwelijks promotie rondom het album op wat vage berichten op social media na, is het een wonder dat het toch opgepikt wordt. Qua geluid is het onmiskenbaar Limp Bizkit; typische nu-metal die we nog kennen uit de beginjaren van de band. Met tussendoor wat rustige nummers zoals ‘Don’t Change’ (INXS cover) waarin Durst zijn zang laat horen in plaats van te rappen. Denk aan de sfeer van ‘Behind Blue Eyes’. Als je al geen fan was van Limp Bizkit, dan is de albumtitel zeker waar: it still sucks. Als je het tien jaar geleden al kon waarderen, dan lukt dat nu ook wel weer. Kwestie van perspectief dus. Beetje rare album afsluiter in de vorm van het bijna gezapige ‘Goodbye’. Het had wel een wat krachtiger einde mogen zijn, in die stijl waar de band zo in uitblinkt.

Ed Sheeran - =

Ed Sheeran doet mee aan de hippe symbolen als titel met het album ‘=’. Zeg maar ‘Equals’. Stiekem is dat alvast een beetje irritant, maar goed, het is Sheeran en hij kan ermee wegkomen. Hij opent het album met ‘Tides’ direct door aan te geven dat hij gegroeid is; hij is vader geworden, hij is volwassen. Maar toch ook is hij nog altijd dezelfde persoon. Aldus Ed Sheeran. En ja, als je het album beluistert dan herken je de Britse zanger direct. Maar horen we ook dat hij volwassen is geworden? De inhoud van zijn nummers is duidelijk veranderd, rustiger geworden, minder wilde verhalen. Ook lijkt de zanger zijn gegroeide publiek in gedachten te houden. Meezingen, aanstekers (ahum, telefoonverlichting) in de lucht en zwijmelen. Het album is zeker dus nog wel Sheeran, maar hij helt over naar de gevoelige kant, in plaats van de balans met het wat meer ruwe dat hij voorheen had.

Blood Red Shoes - MORBID FASCINATION

Wat is een betere datum om een nummer met de titel ‘MORBID FASCINATION’ uit te brengen dan met Halloween? Nou, die is er niet. Dus Blood Red Shoes doet dat gewoon. Het nummer sluit goed aan bij wat het Britse duo op hun voorgaande albums (EP ‘Ø’ en ‘Get Tragic’) doet: wat minder punk, wat meer elektronisch geluid. Het volledige album ‘GHOSTS ON TAPE’ volgt in januari 2022 waarna de band gaat touren. Van het album kunnen we iets donkers verwachten volgens drummer/zanger Steven Ansell: “...these are our darkest thoughts and feelings, our ghosts, caught on tape”. Wij kunnen alvast niet wachten.

Eels - Steam Engine

Een nummer dat begint met het “gezongen” geluid van een trein… dat is wat Eels doet in ‘Steam Engine’. De trein is vervolgens letterlijk “rolling down the tracks”. Na een beetje rust is de trein van Eels weer op gang gekomen want dit nummer is nog maar het voorproefje van album nummer veertien dat in januari 2022 uit zal komen. ‘Steam Engine’ is een prima luisterbaar nummer, de trein tuft lekker voort onder de licht rokerig klinkende stem van Mr E - oftewel Mark Everett. Niet super spannend, maar dat hoeft wat ons betreft ook niet altijd.

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
The War On Drugs - I Don't Live Here Anymore

Chvrches - Screen Violence: Director's Cut

Spoon - The Hardest Cut

Pom - Piglet

Blanks - Nothing Lasts Forever And That's OK

Snail Mail - Madonna

© Céline Claassens

 

Foto | Limp Bizkit | 013 2019 | © Fotono Photography | All Rights Reserved