Nieuwe releases week 41

AC/DC – Shot In The Dark 
 
Angus Young, Brian Johnson, Phil Rudd, Stevie Young en Cliff Williams zijn terug bij elkaar. De mannen van AC/DC hebben elkaar weer gevonden en zijn gelijk de studio ingedoken. 13 november wordt het album ‘Power Up’ verwacht en deze week werd de eerste single ‘Shot In The Dark’ gelanceerd. Een oud en vertrouwd AC/DC geluid, het belooft wat voor het album.
 
 
 
 
Cristóvam – Setting Sun
 
Cristóvam is een Portugese singer-songwriter die op 11-jarige leeftijd al begon met het schrijven van liedjes. Op zijn 21e had hij al drie muziek- en songwriterwedstrijden gewonnen. In 2021 komt het nieuwe album ‘Setting Sun’ uit en deze week werd de gelijknamige single en video al gelanceerd.
Het is opgenomen in de Namouche Studio’s in Lissabon én de Fortitude Studio’s, de eigen studio van Cristóvam op het eiland Terceira wat weer deel uitmaakt van de Azoren in de Atlantische Oceaan.
 
Cristóvam vertelt: “Ik begon te schrijven in 2018, toen ik op vakantie was met mijn vriendin op Sardinië, en het daar een beetje achterliet. Maar dit jaar, met alles wat er gebeurt en de wereld zo’n vreemde plek was, resoneerden die teksten op de een of andere manier weer met mij. , en het feit dat ik me zo gelukkig voelde troost te vinden in mijn eigen kleine hoekje, ver weg in het midden van de Atlantische Oceaan. De teksten vertellen het verhaal van twee mensen die zo verdwaald zijn in elkaar dat ze de moeilijkste dingen kunnen doorstaan stormen zonder ze ooit op te merken.”    
 
 
 
 
Nona – Totally Yours
 
Nona zou dit jaar haar opwachting maken op North Sea Jazz Festival en Pinkpop plus daarbij nog verschillende andere festivals. Het gat wat door alle annuleringen ivm Covid-19 ontstond, heeft Nona opgevuld door het schrijven van nieuw werk.  ‘Forever Yours’ is haar eerste single sinds haar debuut album ‘Nona’ en gaat over het tegen beter weten in niet helemaal los kunnen laten van een oude liefde.
 
 
 
 
Sven Hammond – Monk’s Dream
 
Heerlijke soul/jazz met toffe sound van Hammond die al menige zaal en festivaltent plat wist te spelen. Als de dag van gisteren herinneren wij ons het optreden van de band op Welcome To The Village in 2018 wat door de autoriteiten stil gelegd werd. Iedereen baalde, zowel publiek als de band zelf. Gelukkig is alles in de 2019-editie van het festival helemaal goed gekomen. ‘Monk’s Dream’ is een lekker instrumentaal jazznummer.
 
x
 
DI-RECT – Wild Hearts
 
Morgen is de release show in Paard Den Haag van het album ‘Wild Hearts’. Van dit album verschenen al eerder de singles ‘Soldier On’ en ‘Color’. Wat ons betreft had het openingsnummer van het album ook op single uitgebracht mogen worden. ‘Born Again’ is een lekker bombastisch DI-RECT nummer.
 
 
 
Future Islands – As Long As You Are
 
Deze Amerikaanse  New wave/Synthpop band komt na drie jaar met het nieuwe album ‘As Long As You Are’. De band rond expressieve zanger Samuel Herring laat het oude vertrouwde Future Islands geluid horen. Eerlijk gezegd hoopten wij dat er wat vernieuwender werk zou verschijnen. Maar goed aan de andere kant is het wel weer lekker herkenbaar.
 
  
 
 
The War On Drugs (foto) – Pain (Live)
 
Op 20 november brengt The War On Drugs het eerste live album uit, met daarop tien nummers die de evolutie van de band zullen weergeven. De Amerikaanse indie-rockband werd in 2015 opgericht door Kurt Vile en zanger Adam Granduciel. Vile heeft inmiddels de band verlaten en zo zijn er nog meer personeelswisselingen geweest. Over het te verschijnen album zegt Granduciel: “A really good interpretation of the way we interpret our music live”. De nu uitgebrachte single ‘Pain’ is de live uitvoering van het nummer dat in studioversie op het in 2017 verschenen album ‘A Deeper Understanding’ staat.
 
 
 
 
Sloper – Painting Open Windows
 
Sloper is een project van de drummers van Golden Earring en Triggerfinger; Cesar Zuiderwijk en Mario Goossens. Daar hebben zanger 
Pete Shoulder (The Union, Winterville, Silverthorne) en gitarist Fabio Canini zich bij aangesloten. Stevige rock ’n roll is verzekerd. ‘Painting Open Windows’ voldoet inderdaad volledig aan de beschrijving al hoor je ook een stukje psychedelische rock met volgens ons een mini drum-battle tussen Cesar en Mario, maar wel vet!
 
 
 
 © Irwan Notosoetarso
 
 
Foto | The War On Drugs | Lowlands 2018 | © rezien | All Rights Reserved

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *