Nieuwe releases week 41, 2021

Adele - Easy On Me

Over een maand verschijnt Adele’s nieuwe album ‘30’. Vanaf deze week kunnen we alvast luisteren naar de eerste single: ‘Easy On Me’. De afgelopen vijf jaar heeft de Britse zangeres geen nieuwe muziek uitgebracht, maar wel schreef ze drie jaar lang aan haar nieuwe album. ‘30’ sleepte de zangeres door een turbulente periode heen, het album is als een vriend die er telkens weer voor haar was als ze hem nodig had; zo geeft Adele zelf aan. Single ‘Easy On Me’ is alvast een persoonlijk nummer, zoals we van Adele gewend zijn. We zijn daarbij blij dat haar stem de afgelopen vijf jaar niets veranderd is, Adele is gewoon lekker terug!

Stromae - Santé

Nog iemand die lange tijd van de radar verdwenen was, is Stromae – pseudoniem van de Belgische Paul van Haver. Door bijwerkingen van een malariamedicijn kon hij zich lange tijd niet bezighouden met zijn muziek. Inmiddels gaat het gelukkig beter met de zanger en kunnen wij met hem vooruitkijken naar een langverwacht derde album. Met ‘Santé’ licht Stromae alvast een tipje van de sluier, het is een voorproefje dat niet teleurstelt. De karakteristieke beats gecombineerd met trippy, catchy melodieën en dan die diepe, soms zelfs monotone stem die ons in het Frans door het nummer leidt. Een nummer dat een ode brengt aan diversiteit, aan mensen in de samenleving die niet altijd opgemerkt worden: “Et si on célébrait ceux qui n'célèbrent pas”. Voor diegenen die geen Frans verstaan; Stromae’s teksten zijn het waard om even door de vertaalmachine te gooien. Wij kunnen niet wachten op het volledige album.

Band Of Horses (foto)- Crutch

Ook Band Of Horses heeft een album op de planning, maar het is helaas nog even geduld hebben tot januari 2022. Tot die tijd kunnen we wel alvast luisteren naar ‘Crutch’. De eerste single van het album gaat niet over krukken in letterlijke zin, maar over de figuurlijke variant waar zanger Ben Bridwell op steunt als het allemaal wat tegenzit. Ook rondom Band Of Horses is er lange tijd radiostilte geweest.

‘Crutch’ kondigt het eerste album sinds vijf jaar aan van de indierockband en hoewel het dus nog even wachten is, is het geen straf om ondertussen ouder werk weer eens aan te slingeren. Totdat ‘Things Are Great’ op de planken ligt.

Only Seven Left - The Victor

Het thema van deze week is overduidelijk het maken van een comeback; ook de Nederlandse pop-rockband Only Seven Left is na jaren van stilte terug met nieuwe muziek en een reünie-show. Singles ‘Over Again’ en nu ‘The Victor’ zijn de eerste nummers, maar elke aankomende vrijdag wordt er nieuw werk toegevoegd tot aan de show op 20 november. De mannen zijn natuurlijk een stukje ouder, dus ook de vocalen zijn wat veranderd, maar daaromheen is nog steeds het oorspronkelijke Only Seven Left te horen. Een beetje nostalgie, sowieso altijd leuk.

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
Banji - Chills

Sea Girls - Again Again

Finneas - Optimist

Sylvie Kreusch - Hunting Melodie

The Great Communicators - Friday Night

Laura-Mary Carter - Town Called Nothing

© Céline Claassens

 

Foto | Band Of Horses | Caprera Openluchttheater 2017 | © Fotono Photography | All Rights Reserved

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *