Nieuwe releases week 4, 2022

Skunk Anansie (foto) - Piggy

Het is al even stil rondom Skunk Anansie; het laatste studioalbum verscheen in 2016. Los van een live jubileum uitgave in 2019 gebeurde er vrij weinig. Maar nu is daar ineens single ‘Piggy’. Een rauw, boos nummer waarin zangeres Skin laat horen wat ze van de Britse regering vindt. Een protestlied over alles wat er de afgelopen tijd mis is gegaan.

Franz Ferdinand - Curious

Franz Ferdinand doet een trip down memory lane en is bezig met een greatest hits album. Daar verschijnen ook wat nieuwe nummers op waarvan ‘Curious’ er een is. We kennen de Schotse band van hun catchy, energieke nummers waarvan je op zomerfestivals nauwelijks genoeg kunt krijgen. ‘Curious’ roept die herinnering helaas maar deels op. Alsof een ouder nummer net iets te vaak gewassen is en een beetje vaag is geworden. Doe ons die greatest hits maar gewoon!

Ten Times A Million - All The Time

Het Nederlandse Ten Times A Million brengt de single ‘All The Time’ uit. Het vijftal begon in 2012 onder de naam Mandrake’s Monster, maar besloot na een honderdtal shows (waaronder een aftershow van Red Hot Chili Peppers) dat deze naam niet meer past bij de muzikale weg die ze insloegen. Een jaar of vier later en het is alsof de bandnaam nooit anders is geweest. ‘All The Time’ luistert lekker weg, waarbij we vermoeden dat het live een stuk intenser zal klinken. En dat hopen we te bevestigen na Pinkpop dit jaar, waar de band in de fantastische lineup staat!

The Chainsmokers - High

Nog een act die dit jaar op de festivals te vinden is, is het Amerikaanse dj-duo The Chainsmokers. Als headliner op Paaspop bijvoorbeeld, leuk om even alle opgekropte frustratie van afgelopen relatieve rotjaren van je af te dansen. Dat kan met nieuwe single ‘High’ al, maar of je er echt gelukkig van wordt? Tja, je moet er van houden zullen we maar zeggen. Dat het nummer, net als veel ouder werk, de ambitie heeft een oorwurm te worden moge duidelijk zijn, maar erg boeiend is het niet. Wat ons betreft hadden de dj’s best nog wat langer pauze mogen nemen van hun muzikale activiteiten, maar hé… zolang we deze zomer kunnen dansen, klagen we niet verder.

Behalve deze releases, tippen wij ook:
George Ezra - Anyone For You

Stereophonics - Forever

Warpaint - Champion

CUT_ - The Edge

Lewsberg - Six Hills

MØ - Motordrome

© Céline Claassens

 

Foto | Skunk Anansie | Parkpop 2019 | © Fotono Photography | All Rights Reserved