Nieuwe releases week 39, 2021

Sting (foto) - Rushing Water

‘Rushing Water’ is de tweede single die Sting uitbrengt als introductie van het op handen zijnde album ‘The Bridge’. In het nummer horen we een hint van oud Police werk zonder dat dit onorigineel klinkt. Sting zelf geeft aan dat het volledige album draait om kleine verschillen die mensen uit elkaar kunnen drijven. Volgens hem is ‘Rushing Water’ een perfecte opener voor het geheel. Hoewel we dat laatste nog niet kunnen beoordelen, zijn we geneigd de zanger op zijn blauwe ogen te geloven.

‘Rushing Water’ kan wat ons betreft alvast prima op de dagelijkse playlist

MY BABY - a dream i dream

Met ‘a dream i dream’ (jazeker, zonder hoofdletters) wijkt MY BABY (met hoofdletters) af van het pad dat ze al een aantal jaar bewandelen. Voorheen maakte de Nederlands/Nieuw-Zeelandse band nog hypnotiserende muziek met invloeden van gospel en voodoo in combinatie met psychedelische house en electro elementen. Nu dringt vooral dreamwave en triphop naar de voorgrond in een meer futuristische setting. Stukje elektronische drums dat ons aan sterk vertraagde Prodigy beats doet denken en verder is het nummer zo uit geluisterd. Relaxed met toch net dat beetje psychedelische hints zodat je het als MY BABY kunt herkennen.

In combinatie met het recent uitgebrachte, meer up-tempo ‘it’s a setup’ een leuke mix voor het aankomende album.

Áslaug - Thirst

Zoals je al hebt kunnen lezen in onze rubriek 'In the Spotlight' is de Nederlandse Áslaug de afgelopen maanden druk geweest met haar EP ‘Thirst’. Hoewel de hele corona periode voor de singer-songwriter wel een tijd van reflectie en rust is geweest die tot nieuwe inzichten bracht, was het niet per sé een tijd van meer creativiteit. Daarvoor heeft Áslaug naar eigen zeggen meer prikkels en input nodig; dingen die ze meemaakt, bepaalde gebeurtenissen die voor inspiratie zorgen.

Toch is er voldoende aan creative juices vrijgekomen om tot ‘Thirst’ te komen. De nummers gaan over de verschillende kanten en identiteiten van zichzelf die de zangeres steeds beter heeft leren kennen. De vier nummers tellende EP vraagt dan ook om aandacht; als je deze als achtergrondmuziek aanzet, mis je van alles. ‘Thirst’ laat een analoog geluid horen, door de muzikante zelf gecreëerd met synthesizers en andere instrumenten ipv computergeluid. Net even anders dan eerder werk, maar alsnog onmiskenbaar Áslaug.

Limp Bizkit - Dad Vibes

Als je toevallig de Instagram account van Fred Durst hebt bekeken de afgelopen tijd dan heb je je vast afgevraagd wat er met de Limp Bizkit frontman aan de hand was. Ineens verdwenen oudere foto’s en introduceerde de zanger een personage met golvend haar, een zogenaamde horseshoe snor, heftige oranje zonnebril en een outfit die uit de kast van je (groot)vader zou kunnen komen.

Zou het een grap zijn? Zou Durst als indie-hipster verder gaan?

Eerder het eerste, want nieuwe single ‘Dad Vibes’ klinkt nog zoals we Limp Bizkit kennen. Misschien iets rustiger, maar goed het gaat dan ook over een “dad with the swag on the floor”, dat mag wel wat relaxter. Hoewel er sinds 2011 geen nieuw studioalbum meer is uitgebracht, heeft Limp Bizkit al die tijd wel nog muziek gemaakt. De vraag is nu of ‘Dad Vibes’ leidt tot een volledig album of dat dit alleen maar een losse single blijft. Voor degenen die Limp Bizkit nog kennen met het label “jeugdsentiment” raden we het zeker aan om even te luisteren. Maar mocht je denken “Limp wie?” sla het dan maar over. Zo bijzonder is het nou ook weer niet.

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
Courtney Barnett
Write A List Of Things To Look Forward To

Gregory Porter & Troy Miller
Dry Bones

Oscar & The Wolf
Livestream

Luwten
Nothing New

CUT_
No Princess

Claw Boys Claw
Kite

© Céline Claassens

 

Foto | Sting | Stadspark Live 2019 | © rezien fotografie | All Rights Reserved