Nieuwe releases week 38

Emil Landman – Skin
 
We trappen deze week af met Emil Landman. Landman kennen we als singer/songwriter met heerlijke chille akoestische luisterliedjes. Goede herinneringen hebben we aan de zondagochtend akoestische open lucht sessies tijdens ‘Where The Wild Things Are’  in 2015. Landman heeft nu een andere weg ingeslagen door een meer elektronische sound neer te zetten. Het was even wennen toen vorige week de single ‘Skin’ uitkwam, maar ondertussen luistert het nummer lekker weg en dus gelukkig maar dat deze week de clip uitgebracht werd.
 
 
 
 
Bear’s Den – Fragments
 
Bear’s Den heeft voor dit album samengewerkt met componist / arrangeur Paul Frith. Op Fragments staan een aantal nieuwe korte tracks zoals ‘Can’t You Hear The Silence’ en ‘As The Clouds Began To Part’, maar verder bestaat het album uit nieuwe arrangementen van bestaande nummers. 
 
 
 
 
Justin Bieber (foto) ft. Chance The Rapper – Holy
 
In februari bracht Justin Bieber zijn laatste album uit en deze week lanceert hij de single ‘Holy’. Op dit nummer heeft Bieber samengewerkt met Chance The Rapper, met wie hij in 2014 ‘Confidential’ uitbracht. Gelijk met de single is de clip gelanceerd. De video vertelt het verhaal van een jong stel dat van de één op de andere dag zonder werk komt te zitten, met als gevolg daarvan dat zij door de huurbaas op straat worden gezet. Zoals je kunt verwachten bij Bieber, heeft deze clip in twee dagen al dik 12 miljoen views. 
 
 
 
 
Sam Smith – Diamonds
 
Op 30 oktober verschijnt het nieuwe album van Sam Smith en begin augustus berichtten wij al over de single ‘My Oasis’ met Burna Boy. In februari werd ‘I’m Ready’ uitgebracht waarin Demi Lovato ook te horen is. Dat hij het in z’n eentje ook nog kan bewijst Smith met het nu verschenen ‘Diamonds’ 
 
 
 
 
Lady Gaga – 911
 
Eind mei kwam het album ‘It’s Chromatica’ uit. Na alle succes van ‘A Star is Born’ was het fijn om ook weer een bekend Gaga geluid te horen. Deze week kwam ‘911’ uit. Een nummer vernoemd naar het Amerikaanse alarmnummer. Op deze plaat vertelt over Gaga haar ervaringen met antipsychotica en in een gesprek op Apple Music geeft de New Yorkse zangeres hierover aan: “‘911’ is about an antipsychotic that I take. And it’s because I can’t always control things that my brain does. I know that. And I have to take medication to stop the process that occurs.” 
 
De clip is zoals je van Lady Gaga kunt verwachten, lekker avantgardistisch maar wel met een duidelijke boodschap, want Gaga is absoluut niet te beroerd om een maatschappelijk gevoelig onderwerp onder de aandacht te brengen.
 
 
 
 
 
Yungblud – god save me, but don’t drown me out
 

Dat de Corona crisis bij iedereen er keihard in hakt is wel duidelijk en dat geldt zeker voor podiumbeest YUNGBLUD. Deze voor fans zeer toegankelijke punkrocker heeft alleen niet stilgezeten de afgelopen periode. Zijn fans werden getrakteerd op vele gestreamde thuisconcerten en een vlog over hoe hij de Coronatijd doorstond.

Daarnaast werd keihard aan nieuw materiaal gewerkt en wij berichtten al eerder over de singles ‘Weird!’ en ‘Strawberry Lipstick’. Deze week is daar dus ‘god save me, but don’t drown me out’ aan toegevoegd.
Het nieuwe album zal als het goed is 13 november verschijnen en krijgt de titel ‘WEIRD!’
 
 
 
Nothing But Thieves – Impossible
 
Deze band behoeft eigenlijk geen introductie. Wij kennen de Britse mannen als jaren en hebben ze diverse keren gezien. Inmiddels trekken ze overal ter wereld volle zalen, maar in Nederland timmeren ze toch wel heel erg goed aan de weg. Niet voor niets hebben zij het nummer ‘Amsterdam’ uitgebracht, want van een kleine tent op Paaspop, via London Calling in Paradiso, belandden ze uiteindelijk in een twee keer stijf uitverkochte AFAS Live.  23 oktober verschijnt het derde album ‘Moral Panic’  en van dit album zijn al een paar singles uitgebracht. Daar is deze week ‘Impossible’ aan toegevoegd en er is nog meer nieuws:
Op 12 november 2021 staan de mannen met The Moral Panic Tour in de Ziggo Dome in Amsterdam, meer info vind je hier.
 
 
© Irwan Notosoetarso
 
Foto | Justin Bieber | Gelredome 2016 | © Paul Barendregt | All Rights Reserved 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *