Nieuwe releases week 37

Lucas Hamming – Falling

Lucas Hamming was ‘even bezig met andere zaken’. Als een meester vermommer was hij Johnny in musical All Stars, Judas in mega tv-productie The Passion en winnend dirigent in kijkcijferkanon Maestro. Voor zijn persoonlijke en creatieve ontwikkeling vond hij dit noodzakelijke stappen in zijn carrière. Met al zijn verworven kennis gaat de focus vol op zijn derde album. De nieuwe muziek vormt de basis voor zijn eerste theatervoorstelling: Haast. ‪Op 26 september trapt hij af, om vervolgens twaalf theaters door het hele land aan te doen.

Met de nieuwe single Falling wil Lucas een verschuiving maken van indiepop naar melodieuze poprock.”Productioneel voelt het alsof ik nu meer in het segment zit waar artiesten als Robbie Williams en Maroon 5 altijd zo domineerden, en waar Harry Styles tegenwoordig koning is, maar ik wilde het wel brengen met de voor mij vertrouwde nineties Britpopbranie. Het komt voor mij allemaal samen in de single Falling. Het was een leerzaam creatief proces. Ik wil het ook interessant houden voor mezelf. Ik heb zulke uitdagingen nodig.”

 

 

Eelke – Leech

Eelke is zanger, songwriter en muzikant. Hij studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en is sindsdien bezig met het schrijven en uitbrengen van muziek. Eerdere releases kregen airplay op Radio 2, 3FM, Kink FM en Radio 1 en werden goed ontvangen op Spotify. Nu is Eelke klaar voor de volgende stap.

Zijn nieuwe EP Mirror is een grote stap voorwaarts. Eelke combineert op deze EP de indie-rock aanpak en singer-songwriter-gevoeligheid van zijn eerdere werk met een professionele studioproductie. Zo creëert hij een veelzijdige sound die liefhebbers van The Smiths, Ryan Adams, Radiohead en The Cure zeker zal aanspreken, zonder daarmee afbreuk te doen aan de authenticiteit en eerlijkheid die indruk maakt op een ieder die zichzelf de tijd gunt om naar Eelke’s muziek te luisteren. Het eerste nummer van deze EP: ‘Leech’ is vanaf nu te beluisteren!

 

 

RONDÉ – Get To You

Voor RONDÉ is de release van ‘Get To You’ spannender dan singlereleases uit het verleden. In de coronatijd heeft hun toetsenist en songwriter Adriaan Persons de band verlaten en kwamen de overgebleven leden op een kruispunt in hun carrière te staan. Gaan we door? Wíllen we wel door? Of gaan we nu individueel andere paden bewandelen? De uitkomst van die vragen mag duidelijk zijn. Met de vandaag verschenen single ‘Get To You’ laat de hernieuwde viermansformatie vol zelfvertrouwen blijken dat de drijfveer om samen muziek te maken nog sterker is dan ooit tevoren.

Om hun hernieuwde energie aan de buitenwacht te tonen, trekt de band op 14 en 15 september door het land in de ‘Get To You’-bus. Daarmee bezoeken ze een aantal bevriende artiesten. Zo stoppen ze eerst bij Sanders Vriendenteam voor de 3FM ochtendshow en rijden ze dan door naar Douwe Bob, Kraantje Pappie en Naaz. Voor de vierde locatie wordt een fan verrast met een optreden.

 

 

Chris Stapleton – Starting Over

De muziek van Chris Stapleton is als een soepele blended whiskey. Er zijn toetsen van country, wat vleugjes Americana en een scheutje soul in terug te vinden. Een smakelijke mengeling van de beste elementen. Geen wonder dat zijn grootste hit tot nu toe ‘Tennessee Whiskey’ heet. Inmiddels is de in Kentucky geboren zanger toe aan zijn vierde album, waarvan de titeltrack ‘Starting Over’ eind augustus is uitgebracht. Het album komt uit op 13 november.

Stapleton begon zijn solo-carrière in 2015 met zijn debuutalbum ‘Traveller’, waarmee hij zichzelf glansrijk op de kaart zette. Het album schoot door naar de nummer 1 positie in de Amerikaanse Billboard 200 lijst. Daarop volgden in 2017 de succesvolle ‘From A Room: Volume: 1’ en ‘From A Room: Volume 2’ albums, die hem aan zijn eerste van inmiddels vijf Grammy Awards hielpen.

De veelzijdigheid van de zanger is ook terug te vinden in diverse projecten waaraan hij inmiddels heeft meegewerkt. Zo werkte hij samen met Justin Timberlake aan het nummer ‘Say Something’. En eind 2019 kwam de spectaculaire clip uit van ‘Second One To Know’, waarvoor Stapleton de hulp inschakelde van Lego.

 

 

Bruce Springsteen – Letter To You

Bruce Springsteen brengt op 23 oktober zijn twintigste studioalbum uit! Vorig jaar kwam hij nog met Western Stars, maar dit jaar komt hij samen met de E Street Band met ‘Letter To You’. De titel track bracht hij afgelopen week al uit. Het album zal naast nieuwe nummers ook een aantal oudere nummers bevatten die opnieuw zijn opgenomen.

 

 

Gorillaz ft. Robert Smith (van The Cure) – Strange Timez

Gorillaz startte dit jaar met het Song Machine-Project en werkte daarvoor al samen met o.a. Slowthai en Slaves, Peter Hook, Schoolboy Q en Octavia. Nu heeft Gorillaz de zanger van The Cure, Robert Smith weten te regelen voor een samenwerking! Een bijzondere track is het geworden als je het ons vraagt. Het album Song Machine ligt om 23 oktober in de winkel en bevat 11 tracks met samenwerkingen met o.a. ook Elton John en Beck.

 

Suzanne Vega – An Evening Of New York Songs And Stories

Suzanne Vega heeft haar nieuwe album gelanceerd en lees hier onze recensie.

 

© Nonja de Roo | All Rights Reserved

 

Foto: Rondé | Paradiso Noord | 27-09-2018 | © Fotono Photography | All Rights Reserved

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *