Nieuwe releases Week 37, 2021

Placebo (foto) - Beautiful James

Zanger/gitarist Brian Molko en gitarist Stefan Olsdal zijn sinds de oprichting in 1994 de vaste kern van de Engelse alternatieve rockband Placebo. Het duo heeft in de loop der jaren drie drummers versleten en sinds voorjaar 2015 zit Matt Lunn achter de drumkit. Of dat de reden is dat er in 27 jaar maar 7 studio-albums zijn verschenen, laat zich slechts raden. Feit is wel dat wij de band in 2015 op Pinkpop en in 2016 in de Ziggo Dome zagen. Het laatste album 'Loud Love' dateert alweer uit 2013 en in 2016 kwam de laatste single 'Jesus' Son' uit. Dus waren we blij verrast dat afgelopen week uit het niets de band op social media de aankondiging plaatste dat drie dagen later de release van de nieuwe single 'Beautiful James' zou zijn. In een interview met de BBC Radio 6 Music vertelt Brian Molko dat ze begin 2020 klaar waren om weer te gaan toeren want hun nieuwe album was bijna af, maar door Covid-19 kwam alles stil te liggen. Wel was al bekend dat 'Beautiful James' de eerste single was die van het album zou worden uitgebracht. Helaas is de titel van het nieuwe album niet bekend gemaakt en ook niet wanneer de release is. Op social media schreef de band "It's good to be back!", waar wij alleen maar aan toe kunnen toevoegen.....EN HOE!!!

Rod Stewart - One More Time

Rod Stewart is inmiddels ook al 76 jaar oud en bracht in 1969 zijn eerste album uit. Wie kent zijn hits 'I Am Sailing', 'Hot Legs', 'Da Ya Think I'm Sexy en 'Young Turks' niet? 
Zijn grote doorbraak kwam met het album 'Blondes Have More Fun' uit 1978 met de hit 'Da Ya Think Sexy'. Daarna volgenden nog vele hits zoals 'Hot Legs'. Tot 1975 maakte Rod Stewart samen Rolling Stones Gitarist Ron Wood deel uit van 'The Faces'. Voor zijn solocarrière en zijn aandeel in The Faces is Stewart in 1994 opgenomen in de befaamde Rock and Roll Hall of Fame. In 2016 verleende Koningin Elizabeth aan Rod Stewart de ridderorde voor zijn bijdragen aan de muziek en inzet voor goede doelen en mag de titel 'Sir' voeren.
Op 12 november verschijnt het nieuwe album 'The Tears of Hercules'. Een album met 9 nieuwe songs en een handvol covers. Ook de nu uitgebrachte single 'One More Time' zal op het album staan.

Wies - Het Is Een Wies

Jeanne, Jasper en Tobias kennen elkaar van het Conservatorium Amsterdam en na een try-out beviel dat zo goed dat ze besloten om 2018 de band 'Wies' te vormen. In mei 2019 studeerde het drietal af en wij zagen de band tijden het afstudeerproject Buitengewoon in Paradiso Noord. In hetzelfde jaar van de oprichting won Wies de Amsterdamse Popprijs 2018 en op Noorderslag 2020 mocht Wies de 3FM Talent Award 2019 in ontvangst nemen. De muziek wordt omschreven als indie-pop, zoals 'Leef' en 'Wat Als Het Water Stijgt maar de band is ook niet vies van een partijtje stevige rock zoals in 'Gewoon Je Maat'. Alle uitgebrachte singles worden liefdevol een Wies-kind genoemd en dus kan de naam van het album 'Het Is Een Wies' niet passender zijn.

Sterre Weldring - Remedy

Dat de Popronde echt een kweekvijver van talentvolle muzikanten is bewijst ook Sterre Weldring. De in Alkmaar geboren singer-songwriter draaide ook mee in 2019 en heeft diverse singles op haar naam staan. Als jong meisje leerde zij accordeon spelen en gooide het roer om nadat zij kennismaakte met de muziek van Jake Bugg. Ze vroeg een gitaar voor haar verjaardag en leerde zichzelf daarop te spelen. Ook begon ze met het schrijven van eigen nummers. Op haar 18e besloot ze Songwriting te gaan studeren aan de British Institute of Modern Music in Brighton. Haar muziek en wordt vergeleken met Amy Macdonald en Florence + The Machine. De nieuwe single 'Remedy' heeft een fijn ritme en het wachten is op de EP die dit jaar zal uitkomen.

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
Frank Turner - Haven't Been Doing So Well

 

Bring Me The Horizon - DiE4u

 

Snail Mail - Valentine

 

Tape Toy - Phone Call

 

Mazey Haze - Always Dancing

 

Loupe - Leave Me There

 

© Irwan Notosoetarso

 

Foto | Placebo | Ziggo Dome 2016 | © Fotono Photography | All Rights Reserved