Nieuwe releases week 36

Declan Mckenna – Zeros

De release van het tweede album van de Britse zanger Declan Mckenna was een aantal keren uitgesteld door de corona crisis, maar zijn nieuwe album is eindelijk hier! De pas 21 jarige Mckenna brengt zijn album ´Zeros´ uit, met daarop onder andere de eerder uitgebrachte singles: ‘Be an Astronaut’, ‘Beautiful Faces’ en ‘The Key to Life on Earth’. Op Zeros vinden we melodieuze Britpop songs met het herkenbare rauwe randje van Mckenna. Mckenna wordt regelmatig vergeleken met Bowie en ook op dit album horen we waarom. Wij zijn erg benieuwd naar hoe dit live zal gaan klikken. 29 april 2021 is Declan te zien in de Melkweg in Amsterdam!

 

 

DI-RECT – Color

DI-RECT is en blijft lekker gaan, ze scoorden onlangs nog met hun single ‘Soldier On’ en nu brengen ze hun nieuwe single ‘Color’ uit. Hun 20 jarig bestaan zouden ze dit jaar vieren met een aantal grote concerten in Ahoy, helaas kan dat uiteraard niet doorgaan. Wel verschijnt hun nieuwe album ‘Wild Hearts’ op 9 oktober dit jaar met daarop het nummer ‘Color’ en doet de band nogmaals een livestream concert vanuit De Electriciteitsfabriek in Den Haag op 10 oktober om de release te vieren.

 

 

Birdy – Open Your Heart

Birdy is ein-de-lijk terug! Het is een aantal jaren geleden dat we wat hoorden van de Engelse Jasmine van den Bogaerde, of te wel Birdy. In 2011 brak ze door met haar cover van Bon Ivers ‘Skinny Love’. Nu is ze terug met haar single ‘Open Your Heart’. Een brachte piano song zoals we van haar gewend zijn. Op 6 november brengt Birdy haar nieuwe EP ‘Piano Sketches’ uit.

 

 

Counterfeit – Getting Over It

De Engelse punkrockband Counterfeit bracht afgelopen vrijdag hun nieuwe single ‘Getting Over It’ uit. In 2017 bracht de band voor het laatst een album uit, dus de kans is groot dat er weer één zit aan te komen na alle singles die ze het afgelopen jaar hebben uitgebracht. Wij houden het in de gaten!

 

 

 

Maria Mena – You Live And Learn

In april bracht Maria Mena na 5 jaar eindelijk weer een nieuwe single uit, in juni kwam ze met nog een single en nu komt ze met haar nieuwste single ‘You Live And Learn’. Eind dit jaar kunnen we Mena haar nieuwe album ‘They Never Leave Their Wives’ verwachten en 13 december 2021 staat ze in Paradiso.

 

 

The Struts – Strange Days (with Robbie Williams)

Een combinatie die wij niet hadden zien aankomen, The Struts bracht afgelopen week samen met Robbie Williams het nummer ‘Strange Days’ uit. ‘Strange Days’ is een fijn nummer dat makkelijk in het gehoor ligt. Een fijne samenwerking wat ons betreft!

 

© Nonja de Roo | All Rights Reserved

 

Foto: DI-RECT | Spot – De Oosterpoort | © rezien | All Rights Reserved

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *