Nieuwe releases week 36, 2021

Stereophonics (foto) - Hanging On Your Hinges

Het is alweer even geleden dat Stereophonics met nieuw werk kwam. Vorig jaar verscheen weliswaar het album 'Don't Let The Devil take Another Day', maar dat was een live-album van concertregistraties van zanger Kelly Jones. Hij speelde daarop weliswaar veel Stereophonics hits, maar zonder de rest van de band. Het laatste studio-album 'Kind' dateert toch alweer uit 2019 en sindsdien zijn ook geen nieuwe singles verschenen. Ongetwijfeld zal de lockdown de oorzaak zijn want wijz agen de band nog begin februari 2020, tijdens één van de laatste grote concerten in de AFAS Live. De nu verschenen single  'Hanging On Your Hingis' is een lekkere rauwe rockplaat en staat ook op het nieuwe album 'Oochay!' wat op 4 maart 2022 verschijnt.

Amyl and The Sniffers - Comfort To Me

Dat er veel goede muziek uit 'Down Under' komt weten we natuurlijk wel, maar als je de relatie punk en Australië is niet gauw gelegd. De band 'Amyl and The Sniffers' komt uit Melbourne en is in 2016 onstaan door drie huisgenoten zangeres Amy Taylor, drummer Bryce Wilson en gitarist Dec Martens. Ook bassist Calum Newson trad toe en werd in 2017 vervangen door Gus Romer. De band si een paar keer in Nederland geweest en stond geprogrammeerd voor Best Kept Secret Festival 2020. Nu is punk min of ontstaan als stroming om zich afte zetten tegen het 'systeem', maar op het nieuwe album 'Comfort To Me' worden de dag dagelijkse thema's belicht en in een samengevat in korte songs die bijna allemaal niet langer duren dan 3 minuten duren. Uitzonderingen daarop zijn 'Security', 'Maggot' en 'Snakes'. Maak je voor dit album op voor snoeiharde nummers, waarbij alleen bij 'Knivey' even wat gas teruggenomen wordt. De beats per minute gaan daarna direct weer , wat direct gevolgd wordt door 'Don't Need A Cunt', tevens het kortste nummer.

Queen's Pleasure - Words To Live By, Suits To Die In

De Amsterdamse Garagerockband Queen's Pleasure ontstond in 2016 tijdens de vooropleiding van het Conservatorium. Ze stonden in de finale van de Popronde en in 2020 op Eurosonic Noorderslag. In hun bio staat: 'Queen’s Pleasure is een Britrockband uit Amsterdam. Gedreven door een compromisloos verlangen naar liefde klinkt het viertal als een eigentijdse mix van bands als Fontaines D.C., The Who en Blur. Met de power van de Ramones en de melancholie van The Smiths komt er een eigenzinnige ‘Wall of Sound’ op je af, precies wat je mag verwachten van een club post-pubers.' Het levert in ieder geval niet alleen energieke nummers op, maar ook fraaie nummers met meer diepgang zoals 'Come Around' en 'To Mirror', Hou je van gitaren en lekkere straffe drums, dan is het nu verschenen album 'Words To Live By, Suits To Die In' absoluut een aanrader.

Someone - Shapeshifter

Even rustig bijkomen met het album Shapeshifter van 'Someone', de artiestennaam van de Nederlands Britse muzikant, producer en visuele kunstenaar Tessa Rose Jackson. Zij bracht onder haar eigen naam in 2013 het album 'Songs From The Sandbox' uit en onder haar artiestennaam is nu dus dit album. Eerder dit jaar verschenen de singles 'Strange World', 'Paris At Midnight' en eind augustus 'I'm Not Leaving'. Uiteraard staan deze tracks op het nu verschenen album 'Shapeshifter'. Stuk voor stuk zijn het heerlijke luisterliedjes en ook maakt een mooie cover van Bob Dylan's en Tom Petty's 'Blownin' In The Wind' deel uit van het album. Voor de release van het album staat een tour gepland en de aftrap is zaterdag 18-09 bij Ekko in Utrecht en voor de 2e show zijn nog kaarten verkrijgbaar. Na een aantal shows in Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk keert Someone 30 november in Rotown Rotterdam, waarna nog shows zullen volgen in Merleyn Nijmegen en  Paradiso Amsterdam. Alle info vind je hier

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
Eddie Vedder - Longway

 

Radiohead - If You Say The Word

 

Lana Del Rey - Arcadia

 

Alice Merton - Hero

 

Sleigh Bells - Texis

 

The Vaccines - Back In Love City

 

© Irwan Notosoetarso

 

Foto | Stereophonics | AFAS Live 2020 | © InPrent fotografie | All Rights Reserved