Nieuwe releases week 35

Black Pumas (foto) – Black Pumas

Vorig jaar juli kwam de Amerikaanse band Black Pumas met hun debuutalbum die dezelfde naam kreeg als de band. Nu komt de band met een deluxe versie van hun debuutalbum. De deluxe versie bevat 3 nieuwe tracks, live recordings, een cover van Tracy Chapman’s ‘Fast Car’ en een aantal covers van The Beatles. Kortom de band breidt hun debuutplaat nog eens flink uit!

 

 

 

Gregory Porter – All Rise

De Amerikaanse jazz zanger Gregory Porter kwam afgelopen week met zijn zesde album genaamd ‘All Rise’. De eerdere release van de plaat werd uitgesteld door de corona crisis. Met de titel All Rise verwijst Porter naar collectieve opstand. All Rise is waarschijnlijk het meest diverse werk van Porter tot nu toe. Porter weet zware onderwerpen op een luchtige manier te brengen en bewijst met deze plaat maar weer eens wat voor rasmuzikant hij is.

 

 

 

Celeste – Little Runaway

De vliegende start van Celeste eerder dit jaar lijkt door de lockdownperiode alweer een mensenleven geleden. Ze werd in januari verkozen tot de Sound of 2020 van de BBC, zong bij de Brit Awards en bracht ‘Stop This Flame’ uit voordat de wereld langzaam tot stilstand kwam. Later verscheen nog ‘I Can See The Change’ en daarna werd het weer rustig rondom Celeste. Om de draad weer op te pakken waar ze gebleven was, bracht de Engelse zangeres dinsdagavond het nummer ‘Little Runaway’ uit.

Zelf zegt de de zangeres het volgende over het nummer:  “‘Little Runaway’ is a song about losing your faith, even if just momentarily, and seeking answers from spirits and ghosts as nothing seems to make sense on this planet. My favourite line in the song is ‘good news I could use some’ –I believe everyone has a guardian angel, a protector, and this is me talking to mine. The verses actually started as this saxophone sample we were playing around with and eventually it transformed into the melody. I always play the sax back in my head even though it’s not in the song.”

 

 

 

Katy Perry – Smile

Dit is een albumrelease die Katy Perry zich nog lang zal heugen. Haar vandaag uitgebrachte album ‘Smile’ ziet het levenslicht in dezelfde week als haar woensdag geboren dochter Daisy Dove Bloom.

De kersverse ouders besloten de geboorte van hun dochter door Unicef bekend te laten maken. Beide zijn ambassadeurs voor de organisatie en realiseren zich dat hun dochter onder goede omstandigheden ter wereld is gekomen. Dat is niet ieder nieuwgeboren baby gegeven en daarom vragen ze op deze manier aandacht voor kinderen die onder erbarmelijke omstandigheden ter wereld komen.

In de aanloop naar de albumrelease heeft de vijfendertigjarige Perry een aantal clips online gezet van nummers van het album, als onderdeel van The Smile Video Series. Zo is ‘Harleys In Hawaii’ een ouderwetse animatievideo, die veel weg heeft van een Bettie Boop tekenfilm uit de jaren dertig. En in de alternatieve clip van ‘Never Really Over’ kijk je mee vanuit het oogpunt van de hoofdfiguur die zich in een kleurrijke game of anime-wereld voortbeweegt. De komende dagen worden hier nog meer video’s én een heuse online game aan toegevoegd, om de albumrelease nog meer glans te geven. En om een nog grotere glimlach op je gezicht te toveren is er ook nieuwe Katy Perry merchandise uitgebracht.

 

 

 

Racoon – Een Echte Vent

Racoon is al jaren een naam die niet weg te denken is uit de Nederlandse muziekindustrie. 15 jaar geleden begon de band Engelstalig en na jaren hard werken was daar opeens de hit ´Love You More´. Een tijdje geleden kondigde de band aan een Nederlands album uit te brengen, deze zou eigenlijk in september uitkomen maar helaas schopte de corona crisis ook dit in de war. Afgelopen vrijdag bracht de band de single ´Een Echte Vent´ uit, ben je stoer als je iemand een lel op z’n bek geeft? Of ben je stoer als je degene die een lel op z’n bek heeft gehad opvangt? Dat is waar de single over gaat.

 

 

Queen & Adam Lambert – The Show Must Go On

De leden van de legendarische rockband Queen weten als geen ander hoe je tegenslagen moet verwerken. De titel van het nummer ‘The Show Must Go On’, dat op hun laatste album met frontman Freddie Mercury te vinden is, omschrijft duidelijk hoe zij daar tegenaan kijken. Doorgaan. Vooral doorgaan.

Dat kan met een opbeurend woord, een vriendelijk gebaar of een krachtige popsong om je een hart onder de riem te steken. Daarom brachten ze afgelopen week samen met Adam Lambert een liveversie van het nummer uit, opgenomen in 2018 tijdens een van hun veelgeprezen concerten in de O2 in Londen. Gelijktijdig is een clip van deze opname op YouTube verschenen.

 

 

 

girl in red  – rue

De Noorse girl in red is terug met haar nieuwe single ´rue´. Het nummer is geïnspireerd op het personage Rue uit de serie Euphoria. De Noorse vond dat zij en de hoofdpersonage veel gelijkenissen hebben en besloot daarom een liedje te schrijven. girl in red neemt je mee in haar mysterieuze wereld en brengt wederom een fantastische single uit.

 

 

BLACKPINK – Ice Cream (with Selena Gomez)

Je kan als artiest wel heimelijk blijven kijken naar je eigen idolen, maar soms is het gewoon beter om de telefoon te pakken en contact te leggen. Dat deden de dames van BLACKPINK dan ook en ze benaderden Selena Gomez voor een samenwerking. Dat resulteerde in hun gezamenlijke single ‘Ice Cream’.

Na hun eerdere uitstapje met Lady Gaga (‘Sour Candy’) doet BLACKPINK er op ‘Ice Cream’ nog een suikerzoet K-pop schepje bovenop. De clip is opgewekt en kleurrijk en krijgt een stoer randje met de rapinvloeden van Gomez.

De ouderwetse ijscowagen uit de clip rijdt dit weekend door Los Angeles, met als herkenningsmelodietje – hoe kan het ook anders – ‘Ice Cream’. Hiermee werken ze toe naar 2 oktober, als de Zuid-Koreaanse zangeressen ‘The Album’ uitbrengen.

 

 

Nonja de Roo

 

Foto: Black Pumas | Paradiso 2020 | © Paul Barendregt Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *