Nieuwe releases week 35, 2022

De Likt - Ctrl-Alt-Delikt (foto)

De Likt kennen we al jaren. De Rotterdamse band bestaande uit frontman Jordy Dijkshoorn en producer-duo Giorgi Kuiper en John van Beek, brak in 2015 door met hun single 'Ja Dat Bedoel Ik'. De band staat bekend om hun explosieve liveshows, met stagediven, crowdsurfen, moshpits en walls of death, waarbij Jordy zelf daar volop aan meedoet. Wij hebben diverse van deze shows vastgelegd en elke keer was het weer een geweldig feest. Nadat Jordy in 2017 na een incident met een gebroken nek in het ziekenhuis terecht kwam, volgde een lang revalidatietraject. De band pakte de draad weer op en afgelopen week kwam het derde album 'Ctrl-Alt-Delikt' uit, waarvan de releaseshow afgelopen vrijdag in Annabel is geweest. De daaraan gekoppelde tour zal 16 zalen aandoen, start 8 september in TivoliVredenburg en eindigt 27 januari in Doornroosje. Maar er is ook minder goed nieuws want afgelopen dinsdag maakte de band op social media bekend na de tour te zullen stoppen. Een echte reden wordt niet gegeven, maar wellicht speelt het aankomende vaderschap van John van Beek een rol. Hij wil meer tijd besteden aan zijn gezin en was daarom ook alleen in Annabel nog van de partij.

Dermot Kennedy - Kiss Me

Op ESNS 2018 maakten wij kennis met de Ier Dermot Kennedy en sindsdien volgen wij hem op de voet. Waarom wordt duidelijk als je de recensie van zijn optreden in Paradiso van september 2018 leest. "Slepend, traag, met een rauw randje… de hypnotiserende stem van Dermot Kennedy." schreef onze recensente. Niet alleen zijn stem, maar ook zijn songs grijpen je aan. Natuurlijk gaan ze allemaal over de liefde en wat daar allemaal in mis gaat, maar muzikaal gezien klopt het als een bus. Bijna ieder liedje begint klein en mondt bombastisch uit waarbij Kennedy meestal halverwege een octaaf hoger zingt. Op Lowlands 2019 haalde hij dat en de nog hogere uithalen niet, wat dus voor de fans een tegenvaller was. Op Pinkpop maakte hij dit jaar grote indruk op ons. Mooi om te zien is dat zowel jong als oud, man als vrouw diep ontroerd raakt door zijn songs. Met de nieuwe singel 'Kiss Me' slaat Dermot Kennedy niet echt een nieuwe weg in, maar het is wel vanaf het begin uptempo. Het nummer maakt deel uit van zijn tweede album 'Sonder', wat 23 september zou verschijnen, maar uitgesteld is tot 4 november dit jaar.

SOHN - Trust

Chris Taylor is geboren en getogen in London, waar hij zijn soloproject Trouble Over Tokyo uitbouwde. In 2012 besloot hij naar Wenen te verhuizen en onder de artiestennaam SOHN verder te gaan. Inmiddels heeft hij op vele festivals door heel Europa en daarbuiten opgetreden en wij zagen hem o.a. op Pitch, Lowlands en Down The Rabbit Hole. Zijn 3e studio album Trust is zoals je van SOHN kunt verwachten; heerlijke chille elektronische muziek, waar je lekker relaxed naar kunt luisteren tijdens een zwoele nazomeravond of bij een knapperend haardvuur met een glas glühwein.

Thomas Azier - Pelechian

De Nederlandse componist, producer, zanger en performer Thomas Azier timmert al behoorlijk wat jaren aan de weg. Hij wordt gekenmerkt door zijn vaak experimentele composities in elektronische muziek. We hebben hem regelmatig op zien treden en zijn shows zitten vol mystieke lichteffecten die je echt meenemen in het nummer. Nu laat hij met zijn single 'Pelechian' een ander geluid horen, meer jazzie dan dat we van hem gewend zijn. Over de inspiratie van het nummer zegt Azier zelf: “Dit nummer is geïnspireerd door de Armeense filmmaker Pelechian wiens fascinerende werk ik de laatste jaren dicht bij mij draag. Met name zijn film ‘Life’ is een bron van inspiratie omdat je de krachtige beat van het leven kunt horen. Ik schreef dit naar hem vernoemde lied, over de uitdagende taak om schoonheid te vinden in het alledaagse. Over het kijken naar iemand van wie je houdt, in een willekeurige situatie terwijl die de schoonheid van zichzelf niet doorheeft. Het werken met muzikanten met een jazz en experimentele achtergrond moedigen mij aan om te experimenteren met mijn stem door deze in verschillende identiteiten te veranderen. Dit geeft mij een opwindend scala aan mogelijkheden.”
Als je het nummer hoort denk je dat een vrouw de tweede stem voor haar rekening neemt, maar als je goed luistert is het Thomas zelf. De song is de eerste single van het nieuwe album wat begin 2023 uitkomt. 22 september start de Europese tour met een optreden op het Reeperbahn festival in Berlijn, waarna hij vanaf 26 oktober 5 optredens in Nederland geeft, voor data zie zijn website.

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
Arctic Monkeys - There'd Better be A Mirror Ball

Editors - Vibe

The Script - Dare You To Doubt Me

Jonathan Jeremiah - Youngblood

Weezer ft Noga Erez - Records

Someone - In Your Arms

© 

 

Foto | De Likt | Welcome To The Village 2018 | © Fotono Photography