Nieuwe releases week 35, 2021

Biffy Clyro - Unknown Male 01

Met de single ‘Unknown Male 01’ kondigt Biffy Clyro een nieuw album aan: ‘The Myth of the Happily Ever After’. Eind oktober kunnen we deze ietwat dramatisch klinkende titel verwachten. De nieuwe single, en het volledig album zijn het resultaat van de wervelwind aan emoties uit de afgelopen anderhalf jaar. Wat daar aan emoties zoal in te horen zal zijn, kan iedereen wel zo’n beetje raden.

‘Unknown Male 01’ klinkt in ieder geval alvast interessant – net als je denkt dat het nummer wat traag blijft, knalt er toch wat energie in. Veelbelovende teaser voor het volledige album!

Paceshifters (foto) - Brand New Plan

Studioalbum ‘Brand New Plan’ presenteert het Nederlandse grunge/rock trio deze maand aan ons met een aantal club- en festivalshows, waaronder Paaspop. Hoewel de typische rock van Paceshifters op het album nog overduidelijk aanwezig is, zit er toch ook wat meer relaxed roadtrip gevoel in door zonnige gitaarmelodieën. De band laat het rafelige, rauwe niet helemaal los, maar het klinkt wel net wat glanzender dan we gewend zijn. Niet verkeerd, zeker niet, je zou het een meer volwassen sound kunnen noemen. Benieuwd hoe dit live uit de verf gaat komen.

Baby Queen - The Yearbook

Baby Queen, oftewel Bella Latham, geeft ons een kijkje in haar muzikale jaarboek waarin ze zelf de verschillende high school types vertegenwoordigt. Klinkt geinig, maar het is niet alleen maar leuk, grappig en dansbaar. De twintiger geeft zelf aan popmuziek te maken voor mensen die popmuziek haten. Hoe dat klinkt? Nou, erg poppy. Totdat je beter naar de thema’s en teksten luistert.

Schrijf Baby Queen dus niet direct af als je de eerste deuntjes hoort – er zit meer achter dat ‘The Yearbook’ een interessant album maakt. We kijken uit naar meer werk waarin de contradicties die Baby Queen ons geeft hopelijk door blijven klinken.

Savine - 25

De Amsterdamse Savine zingt net als veel andere artiesten over het afgelopen jaar. In Savine’s geval gaat dit over haar 25e levensjaar. Het jaar waarin de jazz/soul zangeres niet alleen afstudeerde en met een baan begon, maar waarin ook haar debuutsingle ‘Never Compare’ het fantastisch deed en ze een platencontract tekende. Lekker druk, maar wel positief zo horen we ook op ‘25’. We kunnen alleen maar hopen dat het 26e jaar wat rustiger wordt… zodat er veel tijd en ruimte is voor nieuwe muziek.

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
Sofi Tukker & John Summit - Sun Came Up

Sting - If It's Love

Rag'n'Bone Man & Nothing But Thieves - Alone [Nothing But Thieves Remix]

Imagine Dragons - Mercury Act 1

Tom Grennan - Don't Break The Heart

Nambyar - Lost

© Céline Claassens

 

Foto | Paceshifters | Podium Victorie 2020 | © Fotono Photography | All Rights Reserved