Nieuwe releases week 34

flor – lmho

De Amerikaanse indieband flor is terug met hun nieuwe single ‘lmho’. De band is getekend bij het platenlabel fueled by ramen waar ook onder andere Panic! at the Disco, Paramore en Twenty One Pilots. De band heeft al 2 albums op hun naam staan en komen dus nu met een nieuwe single. ‘lmho’ is vrolijk en catchy zoals je gewent bent van het viertal. Wij hopen dat dit een voorproefje is van een mogelijk nieuw album wat er aan komt..

 

 

 

Amelie Lens – Higher EP

Amelie Lens is een Belgische techno DJ, die mee doet met de top van België als het gaat om techno DJ’s. In haar tiener jaren was ze model maar uiteindelijk koos ze toch voor een carrière in de muziekwereld. Sinds 2016 tourt ze de wereld over met haar bass heavy technomuziek. Amelie zou eigenlijk dit weekend op Lowlands 2020 staan, maar helaas.. Wij hopen haar daar volgend jaar zeker terug te zien.

Gelukkig kunnen we nu wel genieten van haar Higher EP die ze deze week uitbracht.

 

 

 

The Killers – Imploding The Mirage

Met de donderdag verschenen clip van de album opener ‘My Own Soul’s Warning’ maken The Killers een vliegende start. De motor begint sowieso op toeren te komen voor de band, want vorige week vrijdag kwam ook ‘Dying Breed’ al uit. Afgelopen vrijdag vierde de band dan eindelijk de komst van hun langverwachte zesde studioalbum, ‘Imploding The Mirage’.

Brandon Flowers en zijn gezin verruilden enige tijd geleden het bruisende leven in Las Vegas, de gokhoofdstad van de wereld, voor de rust en ruimte van de staat Utah. In die grote ommekeer in zijn leven vond hij de inspiratie voor het album. Ook zijn relatie met zijn vrouw speelt een grote rol, wat ook al terug te horen was op de voorgaande singles van het album die inmiddels zijn uitgebracht.

Voor het eerst sinds de oprichting van de band in 2002 is gitarist Dave Keuning niet meer betrokken bij het nieuwe materiaal. Het gitaarwerk op het album werd ingevuld met behulp van gastmuzikanten, waaronder voormalig Fleetwood Mac gitarist Lindsey Buckingham

 

 

 

London Grammar – Baby It’s You

Was 2020 een normaal jaar geweest, dan had London Grammar deze zomer waarschijnlijk weer vele festivals in Europa aangedaan en de bezoekers daarvan voor zich weten te winnen met opgelichte tipjes van de sluier die over eventueel nieuw materiaal had gelegen. Helaas is 2020 geen normaal jaar.

De single ‘Baby It’s You’ is juist daarom een heerlijk teken van leven van de band sinds hun album ‘Truth Is A Beautiful Thing’ uit 2017. Ze werkten voor dit nummer samen met de Engelsman George FitzGerald, die bekendstaat om zijn eigen elektronische producties. Het drietal uit Nottingham, bestaande uit zangeres Hanna Reid, gitarist Dan Rothman en drummer Dominic Major, debuteerde in 2013 met het album ‘If You Wait’. Hierop was ook hun indrukwekkende doorbraakhit ‘Strong’ te vinden, waarmee ze de harten stalen van menig muziekliefhebber. Hopelijk doen ze dat nu weer met ‘Baby It’s You’.

 

 

 

Troye Sivan – In A Dream

Terwijl de zomer in volle bloei was berichtten we bij de release van zijn single ‘Easy’ al over de komst van Troye Sivans nieuwe EP. Inmiddels is het zover: ‘In A Dream’ is vandaag uitgekomen. Daarop zijn de zes nummers terug te vinden die het Australische multi-talent maakte over de veranderende wereld waarin we nu leven.

Als zanger en acteur is de vijfentwintigjarige Sivan al ruim tien jaar onderweg. Wat begon met enkele kleine optredens op de Australische televisie, groeide uit tot een enorme fanschare, ruim 7 miljoen abonnees op YouTube en meer dan acht miljard streams over de verschillende streaming platforms.

Zijn carrière begon toen hij als twaalfjarige zijn muziek begon te publiceren op YouTube. Binnen vijf jaar, waarin hij ook als vlogger zijn leven deelde met zijn achterban, sleepte hij zijn eerste platencontract binnen. Zijn eerste EP ‘TRXYE’, met daarop de single ‘Happy Little Pill’, bezorgde hem een notering in de hitlijsten wereldwijd. In Nederland scoorde hij in 2017 samen met Martin Garrix zijn eerste hit met het nummer ‘There For You’. Zijn laatste album ‘Bloom’ dateert van 2018, waarop ‘My My My’ en zijn samenwerking met Ariana Grande ‘Dance To This’, terug te vinden zijn.

 

 

boy pablo – rest up

De Noorse boy pablo bracht deze zomer al zijn single ‘honey’ uit, een typisch chill zomer nummertje. Ook rest up valt in die categorie en is een fijn nummer voor een hete zomer. rest up is een voorproefje van zijn album wachito rico dat later dit jaar zal verschijnen. boy pablo zegt zelf over het nummer dat dit nummer erg speciaal voor hem is.

 

 

Katy Perry – What Makes A Woman

Nog een week te gaan voor Katy Perry’s nieuwste album ‘Smile’ het levenslicht ziet. Het aftellen is begonnen en om de ongeduldigen nog wat te kalmeren heeft de Amerikaanse zangeres donderdag een ingetogen live-versie van het nummer ‘What Makes A Woman’ online gezet.

De video is de volgende release in een reeks clips die naar het album toewerken. Zo kwam vorige week vrijdagmiddag de officiële video uit van de titeltrack ‘Smile’ en werd eerder al ‘Daisies’ gepubliceerd. Daarnaast zette ze in juni ook een speciaal opgenomen show, de Coke Studio Sessions, online.

 

 

© Nonja de Roo

 

Foto: Troye Sivan | AFAS Live 2019 | © Fotono Photography | All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *