Nieuwe releases week 32

MEROL (foto) – Je Vais Vite (op de Campingdisco)

Een potje Yahtzee, Rummikub of het lezen van een boek is voor MEROL wel even genoeg deze zomer. Ze blikt met ‘Je Vais Vite (Op De Campingdisco)’ terug op de onbezorgde vakanties op de camping uit haar jeugd. De zomerse clip, die werd gefilmd op camping De Wielewaal in Zeewolde, verschijnt vandaag om 14:00 uur op haar YouTube-kanaal. MEROL zit klaar in de chat om de reactie van haar fans mee te maken voorafgaand en tijdens de release.

Voor inspiratie putte de 29-jarige Merol Baldé uit eigen ervaringen.  “Vroeger ging ik elke zomervakantie met mijn ouders kamperen in Frankrijk. Als ik terugdenk aan die vakanties voel ik een soort zorgeloosheid. De dag bestond uit zwemmen, tafeltennissen en schuilen in de tent voor de regen. Want tjonge wat zijn we vaak weggeregend daar! Ik wilde een nostalgisch nummer maken over heerlijk luieren met de pootjes omhoog. Even weg van de fame en de party cultuur in Amsterdam want hé, hier op deze camping ga ik hard,” aldus de veelzijdige artieste.

Met haar voorgaande singles ‘Lekker Met De Meiden’, ‘Hou Je Bek En Bef Me’ en ‘Kerst Met De Fam’ wist ze razendsnel een fanschare op te bouwen, waarmee ze in 2019 al de verschillende zalen van Paradiso wist te vullen. Ook met het nummer ‘Ik *** je op afstand’, dat ze tijdens de lockdown maakte met Arjen Lubach, gooide ze hoge ogen.

Haar tongue in cheek en uitdagende teksten spreken erg tot de verbeelding. Met een mix van 80’s synthesizers en Nederpop weet de zangeres zichzelf te presenteren aan het grote publiek. Vorig jaar brachten BNNVARA en 3LAB al een documentaire uit over het opkomende fenomeen MEROL.

 

 

Blanks – Favorite Nightmare

De 22 jarige ‘overexcited music boy’ Blanks, ook wel Simon de Wit bracht deze vrijdag zijn nieuwe nummer ‘Favorite Nightmare’ uit. Dit nummer staat samen met al zijn eerder uitgebrachte indie pop liedjes op zijn eerste EP die ook deze week uitkwam, genaamd: ‘cheap sodas and ice cream kisses’. Blanks werd bekend door zijn YouTube kanaal waarop hij inmiddels 1,22 miljoen abonnees heeft. Op zijn YouTube kanaal covert hij nummers en schrijft hij samen met zijn volgers nieuwe nummers.

 

 

Glass Animals – Dreamland

Een album met bonuslevels? Heb je het over het album van Glass Animals, dan kan dat best kloppen. Hun vandaag uitgebrachte derde album ‘Dreamland’ werd gemaakt tijdens de lockdown periode en om niet alleen maar in een studio te zitten, bedacht de band talloze manieren om in contact te blijven met hun achterban. Ze zetten een game online, maakten een indrukwekkende videoclip bij ‘Heat Waves’ en bouwden een uitgebreide open source website. De digitale deluxe versie van het album, dat op dinsdag 11 augustus uitkomt, heeft dan ook de naam: Dreamland + Bonus Levels’.

Fans spelen sowieso een speciale rol voor de band. Op het album staat twee remixen van ‘Heat Waves’, waarbij de ene is gemaakt door Diplo en de ander door de winnaar van een wedstrijd die de band organiseerde. De beste fan-remix werd gemaakt door de vijftienjarige Shakur. Voor frontman Dave Bayley was het een mooie manier om een podium te bieden aan jong talent. Zelf deed hij als tiener ook mee aan remixwedstrijden, waarmee hij zijn eerste stappen in de muziekwereld zette.

Hoewel het voor diezelfde fans nog lang wachten is, ligt er al wel iets voor hen in het verschiet. De band heeft de tourdata voor 2021 al bekendgemaakt en daarbij worden op 12 mei de grote zaal van Paradiso en op 13 mei de Ronda in TivoliVredenburg aangedaan.

 

 

Declan McKenna – Be an Astronaut

De Britse Declan McKenna houden we al een lange tijd in de gaten. Een groot talent vinden wij. Zijn tweede plaat is al weer uitgesteld, helaas.. toch komt hij deze week wel met een nieuw voorproefje van het album ‘Zeros’ dat 4 september uit komt. McKenna laat zij nieuwe single ‘Be an Astronaut’ aan de wereld horen. Het nummer staat al jaren op de setlist van McKenna, dus voor de echte fans is dit nummer niks nieuws. Toch zijn wij erg blij met deze studio versie van het nummer en kunnen wij niet wachten op het hele album!

 

 

Juice WRLD & The Weeknd – Smile

Vorig jaar december overleed de 21 jarige Juice WRLD aan een beroerte, erg verdrietig. Maar er bleek nog genoeg muziek van hem op de plank te liggen, sinds zijn overlijden is er al een album uitgekomen en samenwerkingen met oa. Eminem en Halsey. Afgelopen vrijdag kwam er weer zo’n samenwerking naar buiten, namelijk met The Weeknd. Een tropisch nummer dat prima past bij de temperaturen van de afgelopen en komende dagen.

 

 

Deep Purple – Whoosh!

Het eerste wat in je opkomt als aan Deep Purple denkt, is natuurlijk ‘Child in Time’. De studioversie van dit nummer heeft 20 jaar de top 10 van de Top 2000 behaald met drie jaar nummer 2 als hoogste notering. Vorig jaar kukelde deze klassieker uit de top 10.

Van de band uit de eind jaren 60 zijn nog de drie oud leden Gillan, Glover en Paice over en zij treden nog regelmatig op en 7 augustus verscheen hun nieuwe album ‘Woosh!’
Verwacht niet de psychedelische rock, want ja de mannen zijn ook geen 20 meer hè… Toch valt er zat te gitaren en te rocken!

 

© Nonja de Roo | All Rights Reserved

 

Foto: Merol | Paradiso 2019 | © Fotono Photography | All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *