Nieuwe releases week 31

Billie Eilish – my future

Na haar uiterst succesvolle debuutalbum ‘WHEN WE ALL FALL ASLEEP WHERE DO WE GO?’ uit 2019 volgde in februari van 2020 het nummer ‘No Time To Die’. Het liedje was bedoeld als de titeltrack van de gelijknamige James Bond film en werd zorgvuldig getimed in de aanloop naar de lancering van de blockbuster in wording. Alleen… de film kwam niet uit. Door de coronacrisis is de release van de film opgeschort en staat die nu gepland voor november van 2020.

Gelukkig is Billie niet het type om stil te zitten en dus maakte de 18-jarige Billie tijdens de lockdown nieuw materiaal. Het donderdagavond uitgekomen ‘My Future’, dat eerder deze week al werd aangekondigd via social media, is een scherpe en persoonlijke overpeinzing van de zangeres. Haar broer en muzikale steun en toeverlaat FINNEAS nam ook voor dit nummer de productie voor zijn rekening.

 

 

 

Bastille (foto) & Graham Coxon – WHAT YOU GONNA DO???

Samen met ‘Blur’ gitarist Graham Coxon gaat Bastille de ‘ruigere’ kant op. Van de Britse band zijn we vooral pop rock liedjes gewend, maar ‘WHAT YOU GONNA DO???’ is echt wel wat anders dan we gewend zijn van de band. Toch horen we het bekende stemgeluid van Bastille frontman Dan Smith goed terug. De track bevat veel elektrische gitaren, erg vernieuwden als je het ons vraagt en zeker voor herhaling vatbaar!

 

 

 

Sam Smith – My Oasis ft. Burna Boy

Met het donderdagavond verschenen ‘My Oasis’ pakt Sam Smith de draad weer op. Er is lang genoeg stilgezeten en nu is het tijd om in actie te komen. Voor ‘My Oasis’ is Smith een samenwerking aangegaan met de Nigeriaanse singer-songwriter Burna Boy, die naam maakte voor zichzelf met zijn Afrofusion, een mix van Afrobeat, rap, dancehall en R&B.

Over de totstandkoming van deze samenwerking vertelt Smith het volgende: “‘My Oasis’ is a song that I wrote recently with Jimmy Napes and Burna Boy. This track has been a release of emotions during this time. I’m also made up to have a tune with Burna Boy who I’ve been a fan of for years now.”

Voor de achtentwintigjarige meervoudige Grammy winnaar is deze hervatting van het werk het begin van wat een drukke tijd belooft te worden. Door de Coronacrisis werd de aanstaande albumrelease uitgesteld. Er is dus nog een hoop in te halen voor Smith.

 

 

 

Lost Frequencies ft. Easton Corbin – One More Night

Na zes jaar besluiten de Belgische DJ, Lost Frequencies en Amerikaanse country zanger en songwriter de hadden weer in één te slaan. Zes jaar geleden maakte Lost Frequencies een remix van het nummer ‘Are You With Me’, wat een groot succes werd. Ook ‘One More Night’ is weer een catchy nummertje geworden, dat hoogstwaarschijnlijk net zo’n succes zal worden.

 

 

 

Paul McCartney – Flaming Pie

Je hart gaat altijd weer sneller kloppen als de naam van Paul McCartney opduikt. Als mede-oprichter van de Beatles heeft hij in menig muziekminnend hart een streepje voor. We hebben dan ook heuglijk nieuws te melden over Sir Paul, want zijn album ‘Flaming Pie’ uit 1997 wordt vandaag opnieuw uitgebracht in aantal verschillende varianten, zowel op CD, DVD en vinyl als in een genummerde limited edition deluxe boxset. De release volgt de onlangs verschenen EPs ‘Beautiful Night’ en ‘The World Tonight’ op.

Terwijl Paul McCartney met Ringo Starr en George Harrison werkte aan de samenstelling van de Anthology albums die medio jaren negentig uitkwamen, werkte hij achter de schermen aan nieuw solo-materiaal. Sinds zijn album ‘Off The Ground’ uit 1993 had de voormalige Beatle geen eigen werk meer uitgebracht. Geïnspireerd door het geluid van zijn voormalige band en de hernieuwde samenwerking met zijn oude bandmaatjes, werkte hij gedreven aan zijn tiende solo-album, ‘Flaming Pie’, waarop het geluid van The Beatles doorklinkt.

Hij ging hiervoor aan de slag met vrienden en familieleden, waaronder producer George Martin, vrouw Linda en zoon James en muzikale kompanen Jeff Lynne en Steve Miller. “(The Beatles Anthology) reminded me of The Beatles’ standards and the standards that we reached with the songs. So in a way it was a refresher course that set the framework for this album,” aldus McCartney over de norm die hij nastreefde met het album.

De titel ‘Flaming Pie’ verwijst naar een citaat van John Lennon, waarmee hij de naam van The Beatles (geschreven met een ‘a’) probeerde te verklaren: “It came in a vision – a man appeared on a flaming pie and said unto them, ‘from this day on you are Beatles with an A.’

 

 

 

The Vamps – Married In Vegas

Vanaf het moment dat Connor Ball, Tristan Evans, James McVey en Brad Simpson elkaar in de ogen keken en besloten een band te vormen hebben ze als The Vamps geen moment meer stilgezeten. Ze debuteerden in 2014 met het album ‘Meet the Vamps’, tourden de wereld rond en brachten nog drie albums uit. Vrijdag brachten de vier Britten met ‘Married In Vegas’ de eerste single uit van hun vijfde album, ‘Cherry Blossom’, dat op 16 oktober uitkomt.

Toch was er een periode van rust nodig om aan nieuw materiaal te werken. Voor het schrijfproces van het album hield de band hun gebruikelijke werkwijze tegen het licht. Ze besloten alle vaste rituelen overboord te gooien en een andere koers te varen. Er moest meer worden genoten, zonder de constante tijdsdruk van optredens en touren. “Before, we were just making stuff on the road and it was working, and we loved it, but we needed time to get bored,” vertelt zanger Brad Simpson. “This is the first time I’ve been so bored I’ve started trying shit I’ve never done before.”

 

Ze boekten samen een aantal AirBnB’s, begonnen weer eindeloos te jammen met elkaar en vonden een ander geluid dan ze tot dan toe hadden gemaakt. “There was a formula to pop music for years and years, but we’re trying to write songs that no one is doing now. We’ve written on all of the songs on this album, so it’s more our DNA than us trying to mix in with what other people are doing,” aldus gitarist en songwriter McVey.

 

 

© Nonja de Roo | All Rights Reserved

 

Foto: Bastille | Pinkpop 2019 | © Fotono Photography | All Rights Reserved

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *