Nieuwe releases week 3, 2021

Billie Eilish & Rosalía (foto) – Lo Vas A Olvidar
 
Een bijzondere samenwerking tussen Billlie Eilish en ROSALÍA heeft de merendeels Spaanstalige plaat ‘Lo Vas A Olvidar’ opgeleverd. In dit liefdeslied is behalve ROSALÍA ook Billie Eilish in het Spaans te horen. ROSALÍA wijkt het meeste af van het voor haar bekende genre. We kennen de Spaanse van de opzwepende Latin grooves waarmee zij met name Zuid-Amerika heeft veroverd. Overigens zagen wij haar nog op Down The Rabbit Hole in 2019. 
 
 
 
 
Fontaines DC, Soulwax – A Hero’s Death (Soulwax Remix)
 
De single ‘A Hero’s Death’ is de titelsong van het gelijknamige album  wat in 2020 verscheen. Het Belgische electrohouseduo Soulwax, bestaande uit Stephen en David Dewaele hebben van dit nummer een remix gemaakt. Wij vroegen ons bij het horen van de combi van de twee groepen wel even af of het past en we kunnen gerust stellen dat dit absoluut het geval is.
 
 
 
 
Balthazar – On A Roll
 
Nog meer nieuws van onze zuiderburen. De Belgische indie-rockgroep Balthazar heeft de single ‘On A Roll’ uitgebracht. Het nummer klinkt zoals je Balthazar kent; met fijne electrobeat en harmonieuze tussenstukken, aangevuld met mooie blazers.
 
 
 
 
Royal Blood – Typhoons
 
Het duo Mike Kerr (bas) en Ben Thatcher (drums) lanceert ‘Typhoons’. Weer een rete-strak rocknummer, maar dit keer met een spoortje pop in het refrein. Desalniettemin een fijne single.
 
 
 
 
 
Goat Girl – Bidibaba
 
Deze meidenband uit London heeft bijna meer indie-pop nummers gemaakt dan postpunk, maar wordt wel in die laatstgenoemde categorie gestopt. Goed, de teksten zijn weliswaar behoorlijk confronterend al zou je dat op basis van de titel van de nieuwste single niet direct zeggen.
 
 
 
 
Machine Gun Kelly – Downfalls High
 
Tegenwoordig hoor je Machine Gun Kelly niet meer rappen, nu past het label punkrock veel beter. Vorig jaar bracht de Amerikaan het album ‘Tickets To My Downfall’ uit. In samenwerking met Mod Sun is de film ‘Downfalls High’  uitgebracht. De film gaat over de relatie van de eenzame Fenix gespeeld door Chase Hudson (a.k.a. LILHUDDY waarover later meer) en het populaire highschool meisje Scarlett gespeeld door Sydney Sweeney. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat de film een doorlopende clip is van het genoemde album, want de beelden van het jonge setje worden afgewisseld met opnames van Machine Gun Kelly, of is dit een moderne musical?
 
 
 
 
 
LILHUDDY – 21st Century Vampire
 
Chase Hudson is bekend als influencer LILHUDDY; hij heeft dik 20 miljoen volgers op TikTok en YouTube. Na zijn rol in de film Downfalls High heeft hij nu zijn eerste single uitgebracht. Direct is daarover (met name over de clip) een relletje ontstaan. Want, zo zeggen de YUNGBLUD fans, zijn in de video scenes gejat van de verschenen YUNGBLUD clips ‘Medication’ en ‘Lemonade’. Vooral de scene waarin LILHUDDY cerial eet lijkt sprekend op dat stukje uit ‘Medication’ van YUNGBLUD.
 
 
 
 
 
Lonely The Brave – The Hope List
 
Eindelijk is het nieuwe album van de rockformatie Lonely The Brave uit. Al eerder besteedden we aandacht aan uitgebrachte singles, maar nu is dan ‘The Hope List’ een feit. Lekker potje gitaren en strakke drums, fijn hoor!
 
 
 
 
Cloves – Sicko
 
De 24-jarige Australische Katy Dunstan zingt onder artiestennaam Cloves en brengt poppy songs uit. Het is wat ons betreft niet echt hoogstaand dus waarom besteden we dan toch aandacht aan haar vraag je je misschien af. In haar nieuwe single zitten hele stukken van Suzanne Vega’s ‘Tom’s Diner’, alleen met andere tekst. Nou betwijfelen wij of Cloves’ publiek überhaupt weet wie Suzanne Vega is, wellicht zal het nummer bij de doelgroep best goed vallen…
 
 
© Irwan Notosoetarso 
 
Foto | ROSALÍA @ BKS 2019 & Billie Eilish @ Lowlands 2019 | © Fotono Photography | All Rights Reserved

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.