Nieuwe releases week 27, 2021

Billie Eilish - NDA

Met haar nieuwe single laat Billie Eilish de keerzijde van haar succes zien. Zo moet zij vanwege een stalker op haar 17e verhuizen naar een geheim adres en geeft veel geld uit aan haar beveiliging. Heeft al jaren geen feest kunnen geven en laat een jongen die zij leuk vond en thuis uitgenodigd heeft een 'NDA' teken. NDA staat voor non-disclosure agreement, oftewel een geheimhoudingsverklaring. Een relatie durft zij niet aan te gaan en ze houdt haar vriend bewust op afstand, om problemen te voorkomen. In haar tekst twijfelt ze of ze haar carrière wel voort moet zetten, want ze kan niet naar buiten en heeft al lange tijd geen lol gehad.
Nu kennen we Billie Eilish wel als iemand die dilemma's aanstipt en ruiterlijk uitkomt voor haar moeilijke tijden, maar deze komt eigenlijk wel binnen.
We hopen maar dat haar tweede album ‘Happier Than Ever’ wat op 30 juli uitkomt, niet het laatste zal zijn.

Tom Odell - monsters

Het is alweer drie jaar geleden dat de Engelse singer songwriter Tom Odell een album uitgebracht heeft. Deze week verscheen 'monsters' en wij mochten eerder alvast luisteren. Lees hier onze recensie van dit intense album.

AURORA (foto) - Cure For Me

De Noorse singer songwriter Aurora Aksnes, bekend als AURORA, speelt al jaren in de Nederlandse zalen en is op menig festival te vinden. Haar muziek is gevarieerd van psychedelische softpop tot vlotte electropop en haar optredens zijn vaak een belevenis. Zo hult zij zich regelmatig in uitbundige kostuums of juist in povere jurken. In ieder geval is zij altijd behoorlijk expressief en eigenlijk een genot om te fotograferen. 'Cure For Me'is een lekkere uptempo song wat het zeker op de festivals goed zal doen. We hopen haar op Lowlands te zien!

Inhaler - It Won't Always Be Like This

Eindelijk is dan het debuutalbum van Inhaler daar. De Ierse band bestaande uit zanger en gitarist Elijah Hewson, bassist Robert Keating, gitarist Josh Jenkinson en drummer Ryan McMahon bracht hun eerste single 'I Want You' in 2018 uit. In maart 2019 verscheen de track 'It Won't Be Always Be Like This' wat dus tevens de titeltrack is van het deze week verschenen album. De wereld werd echter veroverd met de opvolger 'My Honest Face' in mei 2019.Terecht of niet, maar feit is dat de stem van de zanger vergeleken werd (wordt) met de begin jaren van U2 zanger Bono. Op zich niet vreemd want frontman Elijah is tenslotte de zoon van Bono. Tot voor kort zijn in totaal 10 singles verschenen waarvan een paar het album niet gehaald hebben, zoals 'We Have To Move On' en 'Falling In'. Aan het album zijn een aantal nieuwe tracks toegevoegd en wat opvalt is dat dit voornamelijk vrij mellow nummers zijn. We hebben de band in 2019 op Appelpop en in de Melkweg gezien en als Lowlands dit jaar door gaat, zullen we ze zeker toevoegen aan onze eigen line-up.

Courtney Barnett (foto) - Rae Street

De 33 jarige Courtney Barnett is een Australische singer songwriter die in 2010 zich serieus op de muziek toelegde. Na gespeeld te hebben in een aantal bands, waaronder met Brent DeBoer van The Dandy Warhols, besloot ze in 2012 haar eigen muziek uit te brengen en verscheen de EP 'I've Got a Friend called Emily Ferris'. In 2013 volgde de EP 'How To Carve A Carrot Into a Rose'uit die gebundeld met de eerste EP uitgebracht werd als 'The Double EP: A Sea of Split Peas'. In 2015 kwam dan het eerste album 'Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit' uit. Ondertussen hadde we al kennis gemaakt met haar want in 2014 stond ze op Down The Rabbit Hole, waar wij haar in 2016 weer zagen en ook in Paradiso. Ze staat bekend om haar monotone zang en haar muziek varieert van garagerock tot country en was dan ook te zien op het Once in a Blue Moon festival in 2019. Ook de nu verschenen single 'Rae Street' past prima in dit genre.

Sam Fender - Seventeen Going Under

Dat de Engelse Sam Fender een muzikale carrière tegemoet zou gaan was te verwachten. Zowel zijn vader als moeder zijn beiden singer songwriter en op 16 jarige leeftijd speelde Sam al in de pub. Toch leek het erop dat Sam een andere weg in zou slaan want in 2012 speelde hij een aantal rollen in o.a. de Britse dramaserie Vera. In 2017 besloot hij te stoppen met acteren en zich nu volledig op de muziek te storten, Vrij vlot achter elkaar verschenen een aantal singles en in 2019 zijn debuutalbum 'Hypersonic Missiles. Sam Fender houdt niet van stilzitten want sinds het album zijn een aantal single gedropt waaronder een aantal bijzondere covers zoals 'Back To Black' van Amy Winehouse en 'Sad ButTrue' van Metallica wat op het album The Metallic Blacklist verscheen. 'Seventeen Going under' is een lekker uptempo nummer, maar het schurkt een beetje tegen 'Burning' van The War On Drugs aan.

Inge van Calkar - Summer Rain

In juni 2020 gaf de Groningse Inge van Calkar als één van de eerste na de lockdown een rooftopconcert op Forum Groningen. Wij waren daarbij en schreven al dat Inge van Calkar 'het folky en wat gewone singer-songwriter imago zich af heeft geschud',  lees hier de volledige recensie en bekijk de foto's. Ook "Summer Rain' is weer uptempo en na 'Touchdown' uit 2019 de volgende zomerhit. Ze wordt wel eens vergeleken met Kylie Minogue maar Inge van Calkar is wat rauwer, dus minder gepolijst en lekker aanstekelijk.

Rani - Mr. Perfect

Twee weken geleden kondigden wij al 'Mr. Perfect', de tweede single van 'EP 6' van de Heerhugowaardse Shannon Hilversum, oftewel Rani aan. Eerder verschenen al de EP's 'EP3'en 'EP9'en later dit jaar zal haar debuutalbum '369' verkrijgbaar zijn. Rani wordt zeker internationaal gewaardeerd en is zelfs de nieuwe koningin van de R&B genoemd. Ook was zij te horen op de hit 'Post Malone' van Sam Feldt en schreef zij samen met David Guetta aan de single 'Get Together', waar zij ook de zang voor haar rekening nam. Over twee weken verschijnt de laatste single van 'EP6', getiteld 'Rewind' en we zijn beniwud of die net zo lekker is als 'Mr. Perfect'.

Wies - Gewoon je Maat

Wies is een Nederlandse band en bestaat uit Jeanne, Jasper en Tobias. De drie hebben elkaar leren kennen op het Conservatorium Amsterdam en vormden in 2018 Wies en wonnen dat jaar gelijk de Amsterdamse Popprijs. In mei 2019 waren wij getuige van het afstudeerproject 'Buitengewoon' in Paradiso Noord en sindsdien gaat de band als een raket. Zo stonden ze in de Popronde en op Noorderslag 2020 werden zij uitgeroepen tot 3FM Talent. Ze spelen Nederlandstalige nummers en hun eerste single 'Soms Is Het Te Laat' verscheen in 2019. In 'Gewoon Je Maat' hoor je stevige gitaarpartijen die ons zeer aanspreken. Er zijn inmiddels 6 singles verschenen, dus hoog tijd dat er een album uitgebracht wordt.

Sylvie Kreusch - Let It All Burn

De Belgische Sylvie Kreusch maakte deel uit van de bands Soldiers Heart en Warhaus en was als model op de catwalk in Parijs te bewonderen. In 2018 besloot ze solo verder te gaan en zag een droom om een relatie te leggen tussen muziek en mode in vervulling gaan door de uitnodiging van modeontwerper Olivier Theyskens om zijn modeshow in Parijs in 2018 van muziek te voorzien. Dit leverde de single 'Seedy Tricks' op en en daarmee was de basis gelegd voor haar solocarrière. Kort daarna arrangeerde zij muziek voor de presentatie van de Prada Campagne voorjaar / zomer  2018. en Victoria Secret 2019. Inmiddels zijn er zeven singles verschenen waar 'Lett It All Burn' de laatste is. In 2018 zagen wij haar tijdens Wende's Kaleidoscoop en keken erg uit naar haar optreden tijdens Welcome To The Village volgend weekend, wat helaas is gecanceld.

© Irwan Notosoetarso

 

Foto | AURORA | Down The Rabbit Hole 2019 | © Fotono Photography | All Rights Reserved