Nieuwe releases week 25

We hebben weer een greep gedaan uit de nieuw uitgekomen muziek van afgelopen week. Omdat dit weekend Pinkpop zou plaatsvinden beginnen we dit overzicht met drie Nederlandse acts die hun debuut op het festival in Landgraaf zouden maken.

 

Nona (foto) – Preaching To The Choir

Nona is een Nederlandse zangeres.  Ze werd onder meer verkozen tot 3FM Talent,  deed mee aan de Popronde en zou dit weekend op Pinkpop staan. Maar gelukkig verhuist zij mee naar de editie in 2021. In 2019 bracht ze haar debuutalbum Nona uit en werd ze genomineerd voor een Edison als Beste Nieuwkomer. Haar muziek wordt in de categorie soul geschaard. Nu brengt ze haar prachtige nummer ‘Preaching To The Choir’ uit als single.

 

 

Elle Hollis – Running Out Of Love

De Nederlandse Elle Hollis zit je in hart vanaf de eerste ontmoeting. De avontuurlijke 23-jarige zanger en songwriter groeide op in een dorp in Limburg, maar is hard op weg de wereld te veroveren. Haar sound is het best te omschrijven als elektronische pop, gekarakteriseerd door haar warme stemgeluid en frisse teksten. Elle weet altijd haar emoties in teksten te krijgen:
“Mijn inlevingsvermogen is sinds jong af aan al hoog. Ik kan altijd goed meevoelen met verschillende verhalen, mensen, vrienden, films et cetera. Hier haal ik mijn inspiratie voor mijn eigen nummers uit.”

In 2017 sloot Elle een publishing deal met Warner/Chappell en een jaar daarna een label deal met Be Yourself Music. Vanaf daar ging het snel voor haar, met meer dan een half miljoen streams, media aandacht van kanalen als Radio 1 en 2, 3voor12, Entertainment Business, en radio support van Radio 2, waar ze eind vorig jaar nog heeft opgetreden in de Kerstshow.

Elle zou, met het winnen van ‘Nu Of Nooit’, Pinkpop 2020 openenen is inmiddels bevestigt als openingsact van 2021. Vanaf het Pinkpop terrein nam Elle ‘Running Out Of Love’ op, om zo toch dit jaar nog een beetje op Pinkpop te staan.

 

 

Ten Times A Million – Born Tomorrow

Ook Ten Times A Million zou dit jaar op Pinkpop staan, maar helaas ging dat natuurlijk niet door. Nu brengt de Nederlandse band het nummer ‘Born Tomorrow’ uit. De band zegt zelf over het nummer: ‘Born Tomorrow is about the challenge of starting a new chapter in life. The desire to change your life for the better, after being stuck in a vicious circle. You feel locked up. You want to break free of what you know, and find a new path to follow. It’s a terrifying step to take, but something deep inside is begging for you to do it. So you take a leap into the dark and unknown, looking for new horizons to better your life.’

 

 

The Killers – My Own Soul’s Warning

Weet je nog, die albumrelease in mei? A slight change of plans. The Killers besloten het album uit te stellen tot de coronastorm een beetje zou gaan liggen. Ook de tournee door Europa, waarbij ook Amsterdam voor 6 juli op het programma stond, werd tot nader order geparkeerd. Gelukkig komt de boel langzaam maar zeker weer in beweging en heeft de band woensdag de derde single van hun zesde studioalbum uitgebracht, ‘My Own Soul’s Warning’.

Net als voor de albumcover, is het beeldmateriaal voor de single afkomstig van kunstenaar Thomas Blackshear, die zich voor zijn werk heeft laten inspireren door de Crow indianen. Deze stam is afkomstig uit het midwesten van Amerika en gaf toestemming voor het gebruik van de beelden: “Artists living across the world inspired by our people and way of life, is a total honour and true testament of the knowledge our people share. During this unprecedented time due to the COVID-19 Pandemic as well as the injustice of police brutality protests around the world. Our people recognise the need to also help keep our spirits positive.”

Het album werd opgenomen in Los Angeles, Las Vegas en Park City in de staat Utah. Een unicum, want de band werkte nog niet aan een album buiten hun voormalige thuisstad Las Vegas. Daarnaast werd er, in tegenstelling tot voorgaande albums, met meerdere gastartiesten samengewerkt. En niet de minsten. De band wist onder meer voormalig Fleetwood Mac-frontman Lindsey Buckingham te strikken en ook KD Lang, Weyes Blood, Blake Mills en Lucius zijn straks terug te horen op ‘Imploding The Mirage’.

 

 

 

Jason Mraz – Look For The Good

De altijd vrolijke Jason Mraz bracht deze week zijn nieuwe album ‘Look For The Good’ uit. De plaat klinkt vrolijk zoals we van Mraz gewend zijn, maar op deze plaat komt ook het reggae genre waar Jason Mraz zo’n fan van is meer terug. Ook heeft hij besloten om alle opbrengsten van het album te doneren aan de Black Lives Matter beweging. Hij schrijft daarover op zijn social media: ‘On June 19th, a historic day in the advancement of equality, I am proud to stand in solidarity with and be of service to Black Lives by donating all of my earnings from sales and streams of my new LP recording, Look For The Good.
A time has come to act beyond promises, thoughts, and prayers.’

 

 

 

Asaf Avidan – Lost Horse

Asaf Avidan is een Israëlische singer-songwriter en muzikant. Na zijn dienstplicht in Israël studeerde hij aan de Bezalel Academy of Art and Design in Israël. Hij verhuisde voor een liefde naar Tel Aviv, maar nadat de relatie stukliep, verhuisde hij weer naar zijn stad Jeruzalem en richtte zich op zijn passie, muziek. In 2006 richtte hij de band Asaf Avidan & The Mojos op, nu richt Asaf zich volledig op het maken van zijn eigen muziek.

Achter het ontstaan van ‘Lost Horse’ schuilt een nogal opmerkelijk verhaal over het paard van Asaf Avidan. Asaf Avidan vertelde het verhaal achter het nummer:
“2019 was een bizar jaar voor mij, nog voordat het echt begon, werd ik aangevallen door de wolf die ik probeerde te adopteren. Enkele maanden later dook er een roedel wolven op in het veld naast mijn atelier, ze achtervolgde mijn lieve paard Ariadne. Ze jaagde haar op totdat ze uiteindelijk van een klif naar beneden viel en in de zee terecht kwam, ik heb haar nooit meer teruggevonden. Ik was diep bedroefd en moedeloos door de onmacht om haar terug te kunnen brengen, het was moeilijk te accepteren. De omvang van het dramatische verhaal van leven en de dood raakte me diep. Ik keerde terug naar mijn studio na urenlang te hebben gezocht naar mijn paard. Ik opende mijn notitieboekje en schreef de woorden “LOST HORSE” op bovenaan een kleine pagina…
Toen barstte ik in tranen uit, ook om alle liefdes die ik voorheen had verloren, want al die keren is het mij niet gelukt om de uitkomst te veranderen. Het leven is vol eindes.”

 

 

 

 

Lonely The Brave – Distant Light

De band uit Cambridge werd in 2008 opgericht en bracht in 2015 het eerste album ‘The Days War’ uit die overal bijzonder goed ontvangen werd. De band op vele festivals op en kon rekenen op volle zalen, ook in Nederland. Ook wij zagen ze diverse keren en als je van gitaren houdt, zit je bij hun goed. De stem van leadzanger Dave Jakes was geweldig, alleen had Dave vanwege mentale problemen erg veel moeite met live-optredens.
In maart 2018 besloot Dave daarom Lonely The Brave te verlaten. De band ging op zoek naar een nieuwe zanger en vond Jack Bennet (bekend als solo-artiest onder de naam Grumble Bee).

In augustus 2018 werd weer in de UK getourd en de zalen waren binnen no-time uitverkocht. Helaas stond Nederland niet op de kalender, want wij zijn vreselijk benieuwd hoe Lonely The Brave met Jack klinkt. Dus moesten we wachten op nieuw werk van de mannen. In april dit jaar  verscheen dan eindelijk  de singel ‘Bound’, wat weer een heerlijk bombastisch nummer is. Deze week werd ‘Distant Light’ gelanceerd, wat een wat braver nummer is. 

 

 

remme – Lose Touch

Ondanks de afgelopen periode, waarbij optreden nagenoeg niet mogelijk was, gaat het goed met remme. De voorgaande singles ‘get older’ en ‘hunger’ werden goed ontvangen en leverden hem veel airplay op de radio op. Gisteren bracht de getalenteerde singer-songwriter met ‘lose touch’ zijn derde single uit.

Schrijven van liedjes zit remme in het bloed. Toch kwam dit nummer, waar hij twee jaar geleden al aan begon, niet zomaar uit de lucht vallen. De basis voor het refrein van ‘lose touch’ vond hij terug in de voicenotes die hij had ingesproken op zijn telefoon. Toen remme zijn goede vriend Gary Go (Rihanna, Lady Gaga, Skrillex) opzocht in Londen schreven ze het nummer samen af: ‘Gary wist de essentie van mijn ideeën te vangen, hij bracht me weer op het juiste spoor’.

In het nummer zingt remme over iemand die keer op keer je leven overhoop haalt. Ondanks de wetenschap dat afscheid nemen de verstandige keuze is, keer je toch steeds terug bij die persoon. “Als ik ‘lose touch’ zing lukt het me om terug te gaan naar de emotie van mijn oude voicenote. De noten in het refrein zijn eigenlijk net iets te hoog voor me, dus ik heb maar één keus; alles geven. Ik sluit mijn ogen en laat me gaan,” aldus de twintigjarige remme. De videoclip werd geschoten door de jonge cinematograaf Véras Fawaz in de Zuid-Duitse bergen en staat symbool voor de heftige ervaringen die remme bezingt in ‘lose touch’. De video verschijnt later deze maand online.

 

 

 

 

© Nonja de Roo | All Rights Reserved

 

Foto: Nona in Podium Victorie 2020, © Fotono Photography

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *