Nieuwe releases week 21

Hier weer onze wekelijkse greep uit de nieuwe releases die afgelopen week zijn binnen gekomen.

 

Inhaler – Falling In

Inhaler gaat erg lekker sinds de release van hun debuutsingle. Nu komen ze met hun nieuwe single ‘Falling In’, deze single is net als ‘We Have To Move On’ en ‘Ice Cream Sundae’ onderdeel van hun debuutalbum waar ze momenteel hard aan werken.

Inhaler stond in januari in een volle Melkweg en ze speelden tijdens Eurosonic. Dat de band zo hard gaat kan een enorme invloed hebben op de karakters van jonge muzikanten.
Daar zijn de vier bandleden zich dan ook zeer van bewust: “We are just beginning to encounter our own egos and becoming aware that allowing it to be in charge of who you are can be your downfall. You can cut yourself on its sharp edges and bleed to death if you’re not careful. We want to meet our egos head on, shake their hands and give them a hug. We are not afraid of them… we know we need each other. Your ego can be your friend, but you need your mates to make sure it doesn’t boss you around,” aldus Hewson.

 

 

YONAKA – Stripped Back

‘Stripped Back’ is de nieuwe EP van de Britse rockband YONAKA. In eerste instantie was ‘Stripped Back’ niet als titel van de EP bedoeld, maar toen YONAKA hun fans vroeg om de coverart te ontwerpen nam iedereen de titel ‘Stripped Back’ over dus hebben ze het maar zo gelaten. Wij hebben de band al een aantal keren live mogen zien, maar zijn ook erg benieuwd hoe deze ‘Stripped Back’ versies live zouden klinken..

 

 

Lady Gaga – Rain On Me (with Ariana Grande)

Vandaag bracht Lady Gaga haar nieuwe single ‘Rain On Me’ uit, waarop ze samenwerkt met Ariana Grande. ‘Rain On Me’ is de tweede single van haar aangekondigde zesde album. Het is voor het eerst dat Gaga en Grande samen van zich laten horen, maar wat ons betreft smaakt het zeker naar meer.

Voor Gaga is het zeker niet de eerste keer dat ze zich op een duet heeft gestort, want in het verleden werkte ze al samen met de legendarische Tony Bennett en zong ze voor de film ‘A Star Is Born’ uit 2018 enkele nummers samen met Bradley Cooper.
De releasedatum van Lady Gaga haar nieuwe album: ‘Chromatica’ staat gepland op 29 mei. Deze releases werd verplaatst in verband met de corona crisis.

 

 

 

Guusje – Balkon

Tijdens de corona crisis werden en concerten gegeven op balkons en gezamelijk gezongen vanaf balkons en nu is er de single van Guusje genaamd ‘Balkon’. Op zijn debuutsingle combineert Guusje verschillende stijlen. Hij zingt in deze mengeling van alternatieve pop, hiphop en urban over de kleine, intieme momenten die je samen kunt doorbrengen op een simpele plek als een balkonnetje. Dat kenmerkt ook wel de schrijfstijl van de in Amsterdam woonachtige Groninger, die persoonlijke, tastbare ervaringen als onderwerpen kiest voor zijn liedjes.

De 26-jarige Guus Mulder besloot samen met producer Lino Brown (die in het verleden samenwerkte met artiesten als Naaz en Opposites) een aantal Nederlandstalige popliedjes te schrijven.

 

 

 

Wallows – With A Little Help From My Friends

Ook Wallows blijft bezig tijdens deze quarantaine periode. De Amerikaanse rockband brengt een cover van ‘With A Little Help From My Friends’ van The Beatles uit. Cole Preston, de drummer van Wallows zingt de lead vocals van het nummer, net zoals Ringo Starr dat destijds deed. De opbrengsten van het nummer gaat naar het goede doel.

 

 

 

The 1975 – Notes on a Conditional Form

De releases werd een aantal keren uitgesteld maar vandaag kwam het nieuwe album van The 1975 uit. ‘Notes on a Conditional Form’ is alweer het vierde album van de Britse band. Het album begint met ambient stukje, waarop Greta Thunberg zegt waar het op staat. ‘Yes, we are failing, but there is still time to turn everything around’. Het album bestaat uit 22 nummers en springen alle kanten op qua stijl. Luister zelf maar.

 

Dotan – No Words

‘No Words’ is de nieuwe single van Dotan. ‘No Words’ is afkomstig van zijn EP ‘Numb’. De EP verschijnt bijna een jaar nadat Dotan zijn comeback maakte. Zijn geplande Amerikaanse tour kon helaas in verband met de corona crisis niet door gaan even als zijn 7 layers festival dat Dotan had gepland staan, het festival is nu een online editie geworden.

 

 

© Nonja de Roo | All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *