Nieuwe releases week 20

Duncan Laurence – Worlds On Fire

Duncan Laurence (foto) brengt EP uit en herbeleeft songestivalwinst. Een spannende week voor Duncan Laurence, want afgelopen woensdag bracht hij zijn langverwachte eerste EP uit: ‘Worlds On Fire‘. Hierop staan ook zijn nieuwe single ‘Someone Else‘, de eerder uitgebrachte single ‘Love Don’t Hate It’ én zijn songfestivalwinnende nummer ‘Arcade’.

 

 

Thomas Azier – Hold On Tight

Vandaag brengt Thomas Azier zijn nieuwe single ‘Hold On Tight’ uit. De single is afkomstig van het aanstaande album ‘Love, Disorderly’ dat op 12 juni uitkomt via Hylas Records, het eigen label van Azier. Net als op de recentelijk uitgebracht2e tracks ‘Love, Disorderly’ en ‘Entertainment’ is voor de nieuwe single ‘Hold On Tight’ veelvuldig samengewerkt met leden van diverse Nederlandse orkesten. Hold On Tight wordt vergezeld van een nieuwe korte film:

 

 

Katy Perry – Daisies

Tegenslagen en cynisme krijgen geen kans met het opgewekte tegengeluid dat Katy Perry laat horen op haar vandaag uitgekomen single ‘Daisies‘. Haar overtuiging om uit te gaan van je eigen kracht en koers, ongeacht wat anderen daarvan vinden, staat centraal in het nummer, waarvan de clip later vandaag online komt. ‘Daisies’ is terug te vinden op KP5, zoals fans het voor 14 augustus aangekondigde vijfde album van de zangeres noemen. Het wordt het eerste album van Perry sinds ‘Witness‘ uit 2017.

 

 

Douwe Bob – What A Wonderful World

Er zijn maar weinig nummers waar zoveel hoop en warmte vanuit gaat als ‘What A Wonderful World‘ van Louis Armstrong. De befaamde jazzmuzikant bracht het nummer uit in 1967 en maakte daarmee een van de meest iconische nummers uit zijn carrière. Douwe Bob, die het liedje onlangs opnam voor de commercial van een reisorganisatie, heeft het nu opnieuw uitgebracht.

De respons op zijn versie in de reclame leverde hem een enorme stroom aan verzoekjes op om het nummer uit te brengen. Daar heeft hij gehoor aan gegeven. “Boys, girls & everything in between. Ik heb zomaar besloten vandaag een nieuwe single uit te brengen. Omdat het kan. Vooral nu.”, aldus Douwe Bob.

 

 

AURORA – Exist For Love

AURORA bracht in 2019 haar album ‘A Different Kind Of Human – Step 2‘ uit en in 2020 pakt ze meteen door met een optreden tijdens de Oscars én een gloednieuwe single. Op ‘Exist For Love‘ bezingt de Noorse singer-songwriter met het dromerige stemgeluid de liefde. Iets wat ze nooit voor mogelijk had gehouden.“I thought I didn’t have a love song within me, until one day a few years ago, when I realized what a heavenly thing love is. Yes, it makes us human, but it also makes us divine. Whatever you’re using that love for. Or who. The touch of it will leave a print in us. It may be newborn love, it might be grief. But still we dare to love. Again and again. And when we get to experience that love, I think we understand why we exist. We exist for love.

 

 

The Teskey Brothers – Live At The Forum

Wat een jaar voor The Teskey Brothers. Met ‘So Caught Up‘ baanden ze zich een weg naar de playlists van radiozenders wereldwijd en met hun optredens over de hele wereld maakten ze onmiskenbaar duidelijk dat ze op een podium ook volledig tot hun recht komen. Het Australische gezelschap trad in november 2019 op in The Forum in hun geliefde Melbourne en werden daar door hun idolate achterban op handen gedragen. Het concert, met de titel ‘Live At The Forum‘, werd opgenomen en is vandaag uitgebracht op vinyl en op de verschillende streamingdiensten.

 

 

Wooden Faces – Flying The Wrong Way

Flying The Wrong Way is het debuutalbum van The Wooden Faces. Een nieuw project van zanger Dan Donnelly (The Levellers en ex-The Wonder Stuff), gitarist Gouven Hamel (The Celtic Social Club) en drummer Anth Mills.

Flying The Wrong Way is tegelijkertijd op twee manieren opgenomen: digitaal en analoog. Elk signaal werd gesplitst, één werd op tape opgenomen en één ging naar een computer. Dit werd nog een grote uitdaging. Goulven, woonachtig in Frankrijk, vloog naar Engeland om in 24 uur alle gitaarpartijen op te nemen. Het trappenhuis was de galmkamer. Alle achtergrondzang en percussie werden tegelijkertijd in dat trappenhuis uitgevoerd omdat er een beperkt aantal kanalen was om op te nemen.

Het album telt elf songs. Gevoelige en stevige rocknummers wisselen elkaar af, waarin de loepzuivere zang van Dan elk nummer tot een compleet kunstwerk maakt. Geen enkele song is via online streamingsdiensten te beluisteren. Om toch een beeld te geven van de stijl van dit project: denk aan een mix van R.E.M., Tom Petty en The Smiths. De cassette is bedoeld als uniek middel om de muziek te beluisteren.

Klik hier voor meer info

Rangleklods – Never Lie

Het was even stil rond het Deense duo Rangleklods, bestaande uit  Pernille Smith-Sivertsen en Esben Andersen. Vorig jaar besloten ze ieder hun eigen weg te gaan, waarbij Pernille het soloproject Blondage  is gestart en Esben als Rangleklods is doorgegaan. Nu na 5 jaar is Rangleklods terug met een gloednieuwe single. Rangleklods werd bekend met hun experimentele electropop, maar met ‘Never Lie’ lijkt dit verleden tijd. ‘Never Lie’ klinkt meer als een poppynummertje. Niet verkeerd, maar wel even wennen. Wij zijn benieuwd wat we nog meer kunnen verwachten van Rangleklods de komende tijd.

 

© Nonja de Roo | All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *