Nieuwe releases week 19

Hier weer onze wekelijkse greep uit de nieuw uitgekomen muziek van deze week.

lovelytheband – i should be happy

De Amerikaanse indie pop band lovelytheband brengt vandaag hun nieuwe single ‘i should be happy’ uit. Een heel duister en zwaar liedje, met veel elektronische geluiden. Heel anders dan de vrolijke sound die we van de mannen van lovelytheband gewend zijn. Slaan ze hiermee een nieuwe weg in, of was het een tijdelijk uitstapje? Wij hopen op dat laatste, want de vrolijke indiepop liedjes hebben toch onze voorkeur.

 

 

Sia – Saved My Life

Sia brengt voor het eerst sinds 2018 nieuwe muziek uit. Dit doet ze met de single ‘Saved My Life’. Sia heeft voor dit nummer samen gewerkt met niemand minder dan Dua Lipa. In ‘Save My Life’ zingt Sia: ‘Well someone must have sent you here to save my life. Someone must have sent you to save me tonight’. Het nummer gaat over iemand hebben die je uit een donkere periode van het leven weet te slepen.

 

 

Ariana Grande – Stuck With You (with Justin Bieber)

Ariana Grande heeft samen met Justin Bieber een nummer opgenomen; ‘Stuck With You’. Alle opbrengsten van het nummer gaan naar het goede doel, First Responders Children’s Foundation. In de clip van het nummer zie je mensen van over de hele wereld die in thuis quarantaine zitten en ook zie je hoe Ariana Grande en Justin Bieber hun tijd in quarantaine doorbrengen met hun geliefden.

 

Kim Petras – Malibu

De in Duitsland geboren Kim Petras werd met haar debuutalbum ‘Clarity’ omarmd door de LGBTQ+ gemeenschap en alles wat daarna kwam maakte haar fanbase alleen maar groter.

Met ‘Malibu’ gaat Petras met de trend van de muziekwereld mee, het nummer is namelijk behoorlijk eighties. Een erg geslaagd nummer als je het ons vraagt!

 

 

Bob Dylan – False Prophet

Het was al flink speculeren de afgelopen tijd maar het is nu officieel bevestigd. Bob Dylan komt op 19 juni met een nieuw album genaamd: ‘Rough and Rowdy Ways’. Dit is het eerste album in 8 jaar dat Dylan uitbrengt en alweer zijn 39ste (!) studio album. Als voorproefje van het album deelde Dylan vandaag de single ‘False Prophet’ met de wereld.

 

 

Nana Adjoa – She’s Stronger

Nana Adjoa is een Amsterdamse singer-songwriter, met behoorlijk wat talent. De multi-instrumentaliste brengt haar nieuwe single ‘She’s Stronger’ uit als voorproefje van haar album dat later uit zal komen. Wij kunnen niet wachten op dat album, want dit voorproefje klinkt te gek!

 

Easy Life – peanut butter // petty crime

Easy Life deelt twee demos met de wereld. Deze demos maakten ze tijdens de corona lockdown. Dit zijn de eerste nieuwe nummers die de band deelt sinds ze in januari dit jaar hun ‘Junk Food mixtape’ uitgebrachten. Easy Life schrijft zelf op twitter over de nummers: “it’s two songs we’ve written in lockdown and they’re called peanut butter and petty crime. hopefully you like them and they make you smile.”

 

 

Lauv – Love Like That

Een aantal maanden geleden nog bracht Lauv zijn album ‘How I’m Feeling’ uit, met maar liefst 21 tracks en nu al slingert hij weer nieuwe muziek de wereld in. ‘Love Like That’ had oorspronkelijk ook op het album moeten staan, maar er waren al te veel tracks dus moesten er keuzes worden gemaakt. Eind dit jaar is Lauv (hopelijk) te zien in Nederland en wij hopen daar natuurlijk ook bij te zijn. Vrijdag 6 november staat Lauv in de AFAS Live en de dag erna op zaterdag 7 november in 013 in Tilburg.

 

© Nonja de Roo | All Rights Reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *