Nieuwe releases week 19, 2022

The Smile (foto) - A Light for Attracting Attention

Zou alles dat Thom Yorke aanraakt in goud veranderen? We vermoeden bijna van wel, nu debuutalbum ‘A Light for Attracting Attention’ van zijn project The Smile op de planken ligt. Met o.a. mede Radiohead tekstschrijver Johnny Greenwood heeft Yorke een album opgeleverd dat klinkt als Radiohead. Door de typerende stem van Yorke natuurlijk, die kun je niet missen, maar ook door de veranderingen in ritme en stijl waardoor het niet lukt om écht weg te dommelen tijdens het luisteren. En toch is het ook weer net niet Radiohead, maar we kunnen er niet helemaal de vinger op leggen waar dat ‘m in zit. Wie het weet, mag het zeggen…

The Black Keys - Dropout Boogie

Een jaar na ‘Delta Kream’ komen The Black Keys met een nieuw album: ‘Dropout Boogie’. Het album van het Amerikaanse blues- en garage rock duo opent ouderwets lekker. Waar een fiks aantal artiesten altijd maar op zoek lijkt naar vernieuwing, doen Dan Auerbach en Patrick Carney dat gewoon niet. De heren blijven bij het hun vertrouwde geluid en zeker nu, in tijden van grote veranderingen in de wereld, vinden wij dat helemaal prima. Het is zelfs erg prettig om ‘Dropout Boogie’ aan te zetten en weg te zakken in de herkenning. Het album is als een warme deken zonder dat deze oud en versleten voelt.

Florence + the Machine - Dance Fever

‘Dance Fever’ is het vijfde studio album van Florence Welch, bekend als Florence + the Machine. Inspiratie voor het album komt voort uit het fenomeen van ‘dansplagen’, of ‘dansepidemieën’. Voor Florence is het jarenlange optreden, altijd bezig zijn met muziek soort van verweven met het idee van het bezeten, hysterische, grotendeels onvrijwillige dansen van mensen in de dansplaag. Als je dat leest, verwacht je wellicht een melancholisch, ontevreden album, maar dat valt reuze mee. ‘Dance Fever’ is een écht Florence album!

Luna Morgenstern - Click Work Drop

De nieuwe single ‘Click Work Drop’ van de Duitse Luna Morgenstern volgt een aantal EP’s en singles op die redelijk donker waren. Qua thema laat de zangeres het overlijden van haar moeder nu los, dat is (deels) verwerkt. En daarom is er nu ruimte voor meer catchy nummers. De in Amsterdam verblijvende Morgenstern richt zich in ‘Click Work Drop’ op social media en de invloed die dit heeft op het zelfbeeld van de mens. Iets waar ze zelf last mee heeft gehad. Een actueel, herkenbaar thema en het klinkt ook nog eens lekker. Een voorbode voor een album… hopen we!

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
Death Cab for Cutie - Roman Candles

Paolo Nutini - Through The Echoes

My Chemical Romance - The Foundations of Decay

Måneskin – Supermodel

Sigrid - How To Let Go

HAEVN - Holy Ground

© 

 

Foto | Thom Yorke | Down The Rabbit Hole Festival 2022 | © Fotono Photography | All Rights Reserved