Nieuwe releases week 17, 2022

Arcade Fire - Unconditional I (Lookout Kid) (foto)

Medio maart werd het nieuwe album 'We' van Arcade Fire aangekondigd en verscheen de single 'The Lightning I,II'. Het album verschijnt 6 mei en afgelopen week verscheen de tweede track van dit album 'Unconditional I (Lookout Kid). Op Coachella speelde de band het nummer al en vanwege de emotionele lading moest zanger Win Butler de song na een aantal regels opnieuw starten. De reden volgens Butler: "It's been a hard couple fucking years, I don't know how about you". Een fijne lichte song maar de tekst liegt er niet om.

Florence + The Machine - Free

Ook met Florence + The Machine schurken we tegen het uitkomen van het nieuwe album 'Dance Fever' aan, want dit verschijnt op 13 mei. Eerder werd al de fijne track 'I Am King' gelanceerd en nu 'Free' uit is belooft het een geweldig album te worden wat de naam echt eer zal doen. 6 mei 2022 start de live tour, waar de band vanaf medio november ook in Europa te zien zal zijn, alleen staat Nederland helaas niet op de kalender.

Rammstein - Zeit

Het nieuwe album van de Duitse metal-formatie Rammstein 'Zeit' is afgelopen week gelanceerd. We kennen de band om hun controversiële songs en clips. Zo bespraken wij al eerder de track 'Zick, Zack' waarin plastische chirurgie op de hak genomen werd. De track 'Angst' bekritiseert de discriminatie die kinderen van huis uit meekrijgen, maar om nou te zeggen dat Rammstein een stelletje moraalridders zijn gaat te ver. Met het nummer 'Dicke Titten' laat de band zien seksisme niet te schuwen. Het refrein laat namelijk niets te raden over: 'Sie muss nicht schön sein. Sie muss nicht klug sein. Sie Muss niet Reich sein, nein. Kein model mit langen Schritten. Doch dicke Titten.'
De concerten op 4 en 5 juli in het Goffertpark beloven weer een spektakel te worden, maar zijn helaas al stijf uitverkocht.

Beachdog - Beachdog

Ook over Beachdog hebben we al eerder geschreven. De band is door David Achter De Molen gevormd en hem kennen we natuurlijk van de frontman van de inmiddels gestopte band John Coffee. Eerder verschenen de singles 'Crawl In Pieces', 'Milk', 'Dog' en 'Swords Up In The Air'. Het album 'Beachdog' is dan nu een feit en je zou verwachten dat het alleen maar vol gas gaan is. Toch zijn er ook twee duistere tracks te vinden; 'Interlude A: Gazing'en Interlude B: Brick'. Al met al een heerlijk album om je buren te pesten....

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
Khalid - Skyline

The Black Keys - It Ain't Over

Momma - Speeding 72

Celine Cairo - Heartlines

Moss - Simplify It

Yori - Millions

© Irwan Notosoetarso

 

Foto | Arcade Fire | Rotterdam Ahoy 2018 | © Willem Schalekamp | All Rights Reserved