Nieuwe releases week 15

Het was weer een week vol nieuwe releases, wij hebben de tofste releases van deze week weer voor je op een rijtje gezet. Geniet ervan!

 Twenty One Pilots – Level of Concern

De nieuwe single ‘Level of Concern’ van Twenty One Pilots is behoorlijk vrolijk klinkend popliedje. Het is het eerste nummer van de band dat op elektrische gitaar is geschreven, dat verklaard deze (vinden wij) fijne nieuwe sound! Een deel van de opbrengsten van het nummer gaat naar Crew Nation, dat is een goed doel die mensen uit de muziekindustrie nu helpt omdat ze niet kunnen werken op dit moment.

De clip is weer zoals we gewend zijn van de heren, thuis opgenomen. Dit keer natuurlijk wel apart van elkaar, terwijl ze thuis in quarantaine zitten met hun gezin.

 

 

Alfie Templeman – Happiness In Liquid Form

De nog maar 17 jarige Alfie is ontzettend getalenteerd, dat bewijst hij nog maar eens met zijn nieuwe single ‘Happiness In Liquid Form’. Een heel fijn zomers liedje vinden wij! Wordt dit eigenlijk de single waarmee Templeman doorbreekt bij het grote publiek? Wij hopen van wel en houden hem zeker in de gaten.

 

 

MEROL – Houseparty

MEROL heeft ondanks de huidige situatie in de wereld nog meer dan genoeg creativiteit en daarom blijft ze ook muziek maken. ‘Houseparty’ gaat over hetgeen waar ze troost in vindt deze dagen: videobellen met vrienden en familie.

 

 

Gregory Porter – Thank You

Het nieuwe nummer ‘Thank You’ van Gregory Porter is behoorlijk swingend en vrolijk, iets wat we in deze tijd goed kunnen gebruiken. Volgende week brengt Porter zijn nieuwe album ‘All Rise’ uit, waar deze single natuurlijk ook op staat. Wij hopen Porter volgend jaar januari in de Ziggo Dome te zien.

 

 

The Strokes – The New Abnormal

Het is na zeven jaar weer tijd voor een nieuwe album van The Strokes. Het is het zesde studioalbum van de Amerikaanse rockband. The Strokes leveren een fijn album af. Wij zijn erg benieuwd naar hoe dit live klinkt.

 

 

Tash Sultana – Pretty Lady

De Australische singer-songwriter en multi-instrumentalist Tash Sultana is terug met een nieuwe single genaamd: ‘Pretty Lady’. Voorheen werkt Sultana het liefst helemaal alleen maar om het nummer ‘Pretty Lady’ af te maken schakelde ze de hulp in van Matt Corby en Dann Hume. Het is een erg catchy nummer geworden dat goed past bij het weer van de afgelopen dagen: lekker zomers. Tash Sultana staat deze zomer op Lowlands, mocht dit tenminste door gaan.

 

 

Blanks – Dance Alone

Ook Blanks zit niet stil, hij heeft nog steeds genoeg creativiteit en komt nu met een speciaal quarantaine nummer. Hij schreef het nummer toen zei zich verveelde, terwijl hij zelf in quarantaine zit. Het nummer is weer een typisch Blanks nummer, 80’s en retro vibes zijn aanwezig en zeker ook in de bijbehorende clip.

 

 

Thomas Azier – Entertainment

Ja, alweer een nieuwe single van Azier! Het nummer is nog een voorproefje van zijn nieuwe album dat binnenkort uitkomt. Zijn veranderende blik op de wereld is de inspiratie van deze plaat volgens Azier. ‘Ik heb de laatste jaren interesse verloren in fictie, mythologie en het werken in verhalende vorm; ik vind de wereld om ons heen, zoals hij nu is veel complexer en interessanter. Nieuws geeft me een soortgelijke stimulans als sociale media of entertainment. Hoe meer ik dit observeer, hoe meer ik het verlangen heb gekregen om mijn muziek een ruimte te maken waarin ik deze wereld kan onderzoeken en bevragen.’

 

 

Leon Bridges – Inside Friend (feat. John Mayer)

Een niet geheel voor de hand liggende combinatie, maar wel een hele fijne. ‘Inside Friend’ is een dromerig nummer om even bij tot rust te komen. Het nummer komt ook op Bridges zijn komende EP: ‘Texas Sun’.

 

© Nonja de Roo | All Rights Reserved

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *