Nieuwe releases week 13, 2022

Rammstein (foto) - Zick Zack

Zou je de video van ‘Zick Zack’ kijken zonder geluid dan zou je het Duitse Rammstein absoluut niet herkennen. ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’ zingt frontman Till Lindemann terwijl zijn over de top bewerkte gezicht uit elkaar begint te vallen in de net zo over de top video. Los van de beelden is het nummer ook weer typisch Rammstein met sterke gitaarriffs, opzwepende melodieën en een satirische tekst die de draak steekt met plastische chirurgie. Het luisteren én het kijken waard!

Rani - Complexion

Eind vorig jaar spraken wij RANI voor onze rubriek In the Spotlight, ter ere van het uitkomen van haar album ‘396’. De zangeres gaf destijds aan dat ze schrijft over wat haar in het dagelijkse leven bezighoudt, wat ze meemaakt. ‘Complexion’ is een overduidelijk het resultaat hiervan. Het vrouw-zijn staat centraal, wat dat voor RANI betekent, welke strubbelingen dit geeft als de buitenwereld alsmaar iets over je te zeggen heeft. Over hoe je er uitziet, en wat dit met je doet. Een meer dan relevant nummer in deze tijd, maar met beats en melodie die doen denken aan de R&B uit de nineties.

Pink Floyd fat. Andriy Khlyvnyuk of Boombox - Hey Hey Rise Up

Lang geleden dat we een nieuwe single van Pink Floyd hebben gehoord, maar nu is daar ‘Hey Hey Rise Up’ in samenwerking met zanger Andriy Khlyvnyuk van de Oekraïnse band Boombox. Van de originele bezetting van Pink Floyd is weinig over op deze single, alleen David Gilmour en Nick Mason werken er aan mee. Dit heeft overigens weinig effect op het typische geluid van de band. Alle opbrengsten van de single gaan naar Oekraïne als steun voor de oorlogsslachtoffers.

Wet Leg - Wet leg

Het Britse indie rock duo Wet Leg laat catchy nummers horen, met ironische teksten waarin ze zichzelf als band nauwelijks serieus nemen. Hun debuutalbum ‘Wet Leg’ ligt vanaf nu in de (ook digitale) schappen. Zoals verwacht catchy, vermakelijk en met meerdere oorwurmen die je nog maar moeilijk kwijt raakt gedurende de dag. In mei kun je Rhian Teasdale en Hester Chambers live zien tijdens London Calling in Paradiso, Amsterdam.

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
Joe Satriani - The Elephants Of Mars

Lees de volledige album review hier.

carolesdaughter - please put me in a medically induced coma

BLØF - Polaroid

Tusky - What's for Dinner?

The Vices - Tomorrow I'll Be

Interpol – Toni

© Céline Claassens

 

Foto | Rammstein | Pinkpop 2016 | © Fotono Photography | All Rights Reserved