Nieuwe releases week 12, 2022

Red Hot Chili Peppers (foto) - Unlimited Love

Eindelijk is het nieuwe album daar. Maar waarom keken we zo naar dit album uit? Nou, niet alleen omdat het laatste album van deze Californische band zes jaar geleden uitkwam, maar vooral omdat John Frusciante weer meedoet. Zijn karakteristieke gitaarspel hebben we toch wel gemist op de album's 'The Getaway' en 'I'm With You'. Niet dat Josh Klinghoffer geen snaar weet te raken, maar Frusciante is zeker voor de oude fanbase, samen met bassist Flea hét geluid van de Peppers. In de 'Black Summer' zet Frusciante gelijk zijn stempel op het nieuwe album 'Unlimited Love'. want in de intro van dat nummer is alleen hij te horen. Zoals we van de "Peppers" gewend zijn is ook dit album behoorlijk lang. Het bestaat uit 17 nummers met een gemiddelde duur van vier minuten. We zijn benieuwd hoe het live klinkt en we kunnen dan ook niet wachten tot 10 juni wanneer de band in het Goffertpark staat.

Liam Gallagher - C'mon You Know

Ok, een korte introductie. Liam Gallagher vormde samen met zijn broer Noell, de band Oasis, kreeg heibel met hem en startte in 2009 de band Beady Eye. In 2014 stopte ook die band en lange tijd was het stil rond Liam, totdat ineens eind mei 2017 een solo single verscheen en hij nog geen week later op Pinkpop stond. Later in 2017 verscheen het album 'As You Were' en in 2020 'Accoustic Sessions' en in 2021 'MTV Unplugged'. Nu heeft Gallagher weer de weg naar de studio gevonden, want begin februari verscheen de single 'Everything's Electric' en afgelopen week 'C'om You Know', wat tevens de titelsong is van het nieuwe album wat 27 mei verschijnt.

Anouk - Something Better

Na haar Nederlandstalige album 'Wen D'r Maar Aan' gaat Anouk toch weer voor een Engelstalige nieuwe single. 'Somthing Better' maakt deel uit van het nieuwe album 'Trails Of Fails' waarvan de release voor 22 april gepland staat. Opmerkelijk is dat het album maar 7 nummers zal tellen. Hiervover zegt de zangeres zelf: “Liever zeven songs waar ik echt helemaal achter sta, dan twaalf die misschien beter hadden gekund.”
Overigens staat Anouk op 11 juni op het Malieveld in haar geboortestad Den Haag en er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Luwten - Anybody

Tesse Douwstra oftewel Luwten bracht vorig jaar het album 'Draft' uit, wat door 3voor12 uitgroepen werd tot album van 2021. Wij zagen haar in oktober vorig jaar een schitterend optreden geven in Paradiso. De muziek van Luwten grijpt je. Enerzijds lijkt het vrij mellow, maar de teksten en dynamiek in de muziek zijn gedurfd en raken je. Met 'Anybody' is dat niet anders. Als je de track voor de eerste keer even vlug beluistert, is het vrij monotoon. Maar ga je er echt voor zitten neemt het je mee in het verhaal van iemand die niet een iemand wil zijn, maar erkend wil worden. Wederom een spannend en vernieuwend nummer.

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
Sports Team - R Entertainment

5 Seconds of Summer - Take My Hand

Tom Odell - Best Day Of My Life

Kevin Morby - Rock Bottom

Rondé - Love Myself

Alison Jutta & Nana M. Rose - On and On and On

© 

 

Foto | Red Hot Chili Peppers | Pinkpop 2016 | Fotono Photography | All Rights Reserved